HTML

ELKÖLTÖZTÜNK: lehetmas.blog.hu

Az LMP egy ország- és világmegváltó politikai kezdeményezés a fenntarthatóság, igazságosság és részvétel jegyében. Hisszük, hogy lehet más a politika - ha Te is teszel érte!

Linkblog

Friss topikok

Címkék

adózás (5) akció (1) aktivizmus (1) alkotmánybíróság (2) anarchia (1) anima sound system (1) antifasizmus (2) antirasszista (1) áram (1) atom (1) autó (2) babarczy (1) baloldal (3) bencsik (1) bizalom (1) boda (1) bodoky (1) bokros (1) boldogság (5) börtön (1) bringa (1) bringaút (1) buli (5) bulvár (1) cégmérce (2) civil zugló (1) critical mass (3) csillag (2) csr (1) demokrácia (18) demokrata (2) diktatúra (1) duna kör (1) egészségügy (1) elégedettség (6) elek istván (3) elek pista (1) elemzés (1) életminőség (4) elhízás (1) elit (8) erkölcs (2) etikus fogyasztás (2) európai unió (1) fam (2) felelősség (13) fenntarthatóság (7) fesztivál (1) fodor (3) foglalkoztatás (3) fogyasztás (2) forradalom (1) fülöp sándor (1) gaia elmélet (1) gárda (2) gáz (3) gdp (2) globalizáció (4) globkrit (5) gyurcsány (3) hadiipar (1) hanem (1) háttér (1) hedonizmus (1) herbert (1) hírlevél (2) hőszivattyú (1) illés (2) index (1) izland (1) izrael (1) jávor (3) jobboldal (3) kampány (3) kapitalizmus (4) kaukázus (1) képregény (1) kerékpár (2) kerékpársáv (1) kerékpárút (1) kettős mérce (1) kihalás (1) kisebbség (1) kisebbségek (1) kis jános (1) klíma (1) klímapolitika (1) klímaváltozás (4) kocsi (1) kóczián (1) költészet (1) költségvetés (6) korrupció (1) közélet (9) közlekedés (4) közösség (1) közvélemény (5) külpolitika (3) kultúra (1) kürti (1) kutatások (2) kvóta (1) lakáj (2) lehet más a politika! (1) lehet más a politika? (24) lehet mas a politika? (1) lengyel (1) levegő mcs (1) lézer (1) liberalizmus (2) lmp (1) lonley planet (1) lovasi (1) magyar (1) magyarországi zöld párt (1) majtényi (1) média (1) megmondás (20) megoldás (1) metszőolló (1) mszdp (1) mszp (1) nagykörút (1) napi ász (1) narancs (2) nehézipar (1) nemzetiségek (1) neokon (1) népegészségügy (1) ngo (1) nyílt levél (1) ökológiai lábnyom (1) ökopolitika (9) ökopolitikai műhely (1) ökotrip (3) olaj (1) olimpia (2) ombudsman (1) önkéntesség (2) önkormányzat (1) orbán (1) orbán viktor (1) őszöd (3) parlament (5) pártfinanszírozás (3) pártok (8) pécs (2) pénz (5) pláza (1) pogrom (1) politika (26) politikai filozófia (1) pozitív gondolkodás (1) pride (2) prieger (2) program (6) radikális (1) rauschenberger (1) rendszerkritika (5) rendszerváltás (5) sajtó (7) sajttáj (1) scheiring (2) schiffer (12) schmuck (1) soft power (1) sólyom (2) sport (1) sportegyesület (1) superman (1) szakértő (1) szalai erzsébet (1) szdsz (5) szegénység (1) szélsőjobb (5) sziget2008 (1) szkepszis (1) szmogriadó (1) sztrájk (1) tájékoztatás (1) tarka magyar (1) természet (1) tibet (2) tömegsport (1) tordai (2) tudás (1) tudatos vásárló (1) túlkapások (2) tv (1) új párt (9) unió (1) unokáink élete (4) utca embere (1) útlezárás (1) válság (4) várnai (1) vastagbőr (1) vay (9) védegylet (2) vélemény (3) vida (1) villanyautó (1) visszhang (4) vita (20) wildmann (1) zászlóbontás (2) zene (2) zengő (1) zöld (12) Címkefelhő

Köcsög quadosok kapcsán

2008.07.23. 10:33 :: Vay M

Azt írja a HVG, hogy két quados eszméletlenre vert egy polgármestert, nevezetesen az alsószentivánit. Az alsószentivániak horgászversenyt rendeztek, ami a két aranyifjúnak nem volt elég érdekes, ezért azt játszották, hogy jól rágyorsítottak egy-egy emberre, majd az utolsó pillanatban elrántották a kormányt. A polgármester szólt, és verés lett a vége.

A srácok amúgy már ismert figurák voltak, a riport szerint időnként pénzt égettek a kocsmában, és az aktus előtt is azt ajánlották fel, hogy egy marék papírpénzzel rendezzék le a problémát.

Ha eltekintek attól, hogy milyen fokú agresszió és bunkóság egy természeti környezetben ilyen hangerővel megjelenni, akkor el tudom képzelni, hogy egy quaddal száguldozni biztos nagyon jó érzés. Ha eltekintek attól, hogy ezek a gladiátor-szerkók, az az erődemonstráció összes óvodás-csillagok háborújás szimbóluma milyen erővel mutatja a világnak, hogy az illetőnek belül, hogy is mondjam, szóval komoly problémái vannak, önértékelés, énkép, vagy szexuális élet terén, nos, akkor el tudom képzelni, hogy jó lehet egy ilyen szarságon ülni.

De ezt majd egyszer levezetem részletesebben.


Ami igazán érdekes az ügyben, az az elszabadultság. A következmények nélküliség.

Hogy fejétől bűzlik a hal.

Mert mit lehet mondani az ilyen megvadult állatoknak, és tök más kategória, de mit lehet mondani azoknak a szerencsétlen, cinikus, kedvetlen srácoknak, akik köpködnek a megállóban, azoknak a büféseknek, akik nem adnak nyugtát, a tanároknak, akik fáradtan ledarálják a minimális tananyagot, hogy miért legyenek jobbak? Azt, hogy tanuljanak, dolgozzanak rendesen, fizessenek adót, legyenek jó fejek a másikhoz, hiszen érdemes: az ország virágzik, vezetői azon iparkodnak, hogy nekünk minél jobb legyen, és ehhez már csak az kell, hogy ők rendesen dolgozzanak, befizessék az adót, és jó fejek legyenek egymáshoz? Hogy hass, alkoss, gyarapíts?

Hogy csinálják mindezt, mert érdemes, hiszen akik forgatják a kormánykereket, azok rendesen dolgoznak, befizetik az adót és jó fejek?


Nem, ezt sajnos nem lehet mondani.


Azt persze lehet mondani, (nem a quadosoknak, hanem magunknak), hogy a következmények nélküli országban, ahol bármi derül ki bármely politikusról, az simán hatalmon maradhat, ott természetes, hogy a jelenség leszivárog mindenhova, a quadosokhoz, a büfésekhez, a híradó előtt vacsorázó családokhoz, meg azokhoz is, akik nem is olvasnak híreket, csak a blikkújságból „tájékozódnak” a „világról”. Az, hogy egy miniszterelnök az őszödi beszéd után is hatalmon maradhat, az az óvodák kiscsoportjaiban is érezteti hatását. Nyugodtan lehet dúlni, pusztítani, lopni és hazudni, rontani a világot, ugyan valahol a mindenség keze ökölbe szorul, de más nem történik.

Ha én volnék hazudós miniszterelnök, vagy horgászokat rémítgető quados, ezt biztos nagyon izgalmasnak, viccesnek és adrenalin-dúsnak találnám. S ha jól nézem, az érzés függőséget is okoz.


És azt is kell mondani, hogy ebben részt venni nem szabad. Gazemberséget elkövetni rosszabb, mint gazemberséget elszenvedni.


Nekik asszem csak annyit lehet mondani, hogy legyél te a jobb. Ha úgy érzed, úgy látod, hogy nem érdemes jónak lenni, rendesen dolgozni, adót befizetni, a többiekkel jó fejnek lenni, mert az úgyis kevés, és munkád eredményét, befizetett adódat ellopják, jófejségedet letapossák, azért csak tedd akkor is. Égesd őket azzal.

Volt egy skinhead ismerősöm, aki ha nem is vert cigányokat, de azért beszólogatott nekik, csúnyán nézett rájuk. Egyszer aztán elég részeg volt, amikor egy cimborámmal rádumáltuk, hogy ne bántsa őket, hanem próbaképpen legyen hozzájuk ultrakedves. Egy hét próbaidőt megígért nekünk. Pár nappal később felhívott: az imént egy buszmegállóban vártam, mellettem egy cigány nő a gyerekével. A gyerek eldobta a csokipapírt, mire én odaléptem, és kidobtam a szemetesbe, majd kedvesen és egyértelműen rájuk mosolyogtam. Baszki, ez sokkal jobb! – mondta, és letette.


Szóval így is lehet. Jobbnak lenni, próbaképpen.

 

"Miért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!

Miért ne legyek tisztességes? Kiterítenek úgyis!"

József Attila

 

Szolgálati közlemény:

Bocs, de azt evidensnek vettem, h nem minden quados köcsög, - nem gondoltam, h külön le kell ezt írni azért, h ne erről kommenteljenek. Más mintáról írtam, mint a kijelölt, hangfogóval védett pályán száguldozó ifjaké - nem kétlem, h köztük vannak tök normális arcok is.

És azért azt sem gondolom, h Őszöd előtt minden oké volt, meg hasonlók, és nem is írtam ilyet, tehát ezen lovagolni sem vezet messzire.

De ha valakit igaztalanul megbántottam volna, megkövetem, és elnézését kérem. Üdv:

a szerz.

166 komment

Címkék: felelősség megmondás elégedettség lehet más a politika? vay

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmasapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr42579218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.23. 13:55:56

mister: beszélj nyugodtan ökörséget. De attól még a Kresz még rád is érvényes.

D-Fens 2008.07.23. 13:56:47

Na ezért kell a drót. Majd megtanulja, hogy nem menjen oda többet. Persze ha életben marad (remélem nem).
Ezeknek a kérés és tiltás nem használ.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.23. 13:57:56

D-fens: ne terelj. A címet küldd ha mered, vagy kussolj.
Term.védelmi helyen csak gyalogtúrázni, meg futni szoktam: de ha beleakadok valamibe egyszer, biztosan szétverem a hülye fejét annak, aki kihúzta...

Idióták kíméljenek 2008.07.23. 13:58:21

mister

"Vannak emberek akiknek a kifeszített fémdrót megvilágosodás... akit egyszer elkap, talán rájön, hol rontotta el :-)"

Igen. Kezdek rájönni, hogy aki igy gondolkozik, azokat kellene irtani! :)
Szoval akkor mostantol járjon halálbüntetés mindenkinek, aki pl. szabálytalanul lelép az uttestre...

D-Fens 2008.07.23. 14:02:59

Mit ugatsz köcsög motoros buzi? Menjél inkább száguldozni, ártatlan embereket veszélyeztetni. Remélem levágja a kibaszott fejedet.

mister 2008.07.23. 14:03:54

Idioták kiméljenek:

"Kezdek rájönni, hogy aki igy gondolkozik, azokat kellene irtani! :)
Szoval akkor mostantol járjon halálbüntetés mindenkinek, aki pl. szabálytalanul lelép az uttestre..."

Kicsit erős, de egyetértek.

hegi 2008.07.23. 14:04:42

Kedves Kutya_zzr! Attól, mert a KRESZ nem tiltja, még roppant bunkó dolog kirándulókon keresztülrobogni bármely föld, ill. erdei úton, nem gondolod? Mint pl amikor a keresztfiamat ütötték el majdnem egy ilyen helyen, a kedves quad-sok. Hogy az elrontott kirándulásról ne is beszéljünk. Ez nem KRESZ, vagy nagyokosság kérdése. Szimplán csak józan ész és kultúráltság!

Idióták kíméljenek 2008.07.23. 14:05:00

Szerintem csak egyszerüen irigyek vagytok+ primitivek!
Szarjatok sünt naponta többször! :)

Naturell pro 2008.07.23. 14:07:05

D-Fens: mikor a Margit sziget veszélyben volt az ár alatt Te hol voltál ?
Békésen aludtál otthon mi ?

Képzeld a quadosok kint melóztak egész éjszaka. Hogy legyen HOVÁ menned - tudod a természetbe...

A rohadt köcsögök.

Idióták kíméljenek 2008.07.23. 14:08:36

Azon azért érdemes lenne elgondolkodnotok, hogy ha visszaolvassátok a kommenteket, ki a rosszabb mint ember?
Ki akarja szándékosan megölni a másikat? Ki a rosszabb?
Másban a szálkát, magatokban a gerendát sem látjátok!

RAcoon 2008.07.23. 14:08:58

Idiotak kiméljenek:
"Tudod ez egy olyan dolog, amit nem lehet leirni, érezned kell."
Kipróbáltam a quadozást.
méghozzá sivatagban, ahol minimális az élővilág.
felejhető dolog, nincs mit rajta leírni.
minél több drótot az erdőkbe, az hosszútávon megoldja a problémát.

mister 2008.07.23. 14:12:02

Idioták kiméljenek:

"Szerintem csak egyszerüen irigyek vagytok+ primitivek!"

Az utóbbit vállalom, irigy nem vagyok, nincs mire.

"Szarjatok sünt naponta többször! :)"

Én szoktam, sőt néha mókust is :-)

Egy quados! 2008.07.23. 14:13:29

forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=quad&id=1134668822

Lehet olvasni ezt a forumot az elejetol,ahol a kocsog quadosok megprobaljak elerni,h rendszamot kapjanak es aki termeszetet rongal azokat azonositani lehessen es buntetni. Mi van a rendszam aljan? VEDD A TERMESZETET! Erdekes ez,h vannak normalisok es nem is kevesen.

Egy quados! 2008.07.23. 14:15:50

forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=quad&id=1134668822

Lehet olvasni ezt a forumot az elejetol,ahol a kocsog quadosok megprobaljak elerni,h rendszamot kapjanak es aki termeszetet rongal azokat azonositani lehessen es buntetni. Mi van a rendszam aljan? VEDD A TERMESZETET! Erdekes ez,h vannak normalisok es nem is kevesen.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.23. 14:17:58

hmmm...és továbbra sem válallja címével, arcával a buzizást.
Igaz, pont az ilyen gerinctelen, arctalan férgek módszere a drótozás, meg az utak olajjal való locsolása.

Milyen meglepő...

mister 2008.07.23. 14:22:06

kutya_zzr:

A kvadosok se tolonganak, hogy "tegnap a pilisben tettem tönkre egy jó nagy területet, és elgázoltam három nyulat + 2 gyereket a túristaúton, nevem, címem..."

D-Fens 2008.07.23. 14:23:23

Megint mondom: nem kéne természetvédelmi területen száguldozni és nem lesz bajod.

Fekete Pestis 2008.07.23. 14:24:39

Nem tudom, miert nem lehet felfogni, hogy vannak, akik szeretik A CSENDET.
P.l. azert mennek a' zerdobe is, mert ott CSEND van.
Es ha a draga quadosaing odajonnek motort bogetni, akkor a csendnek lottek.

Es igaz, hogy p.l. eleg sokan megengedhetnek maguknak a quadot, de nem vesznek ilyet. Azert, p.l., mert antiszocialis. Zajos, budos, kornyezetet terhelo.

es, ugye, az orszaguton nem lehet erdei turazni ( vlsz. a tisztelt fent emlitett quadosok, a BMW X5eikkel lennenek a legjobban felhaborodva, ha az orszagutra valaki erdot telepitene. ). Viszont tokeletesen lehet quadozni.

Ja, hogy az nem " poen" ?

( megjegyzem, nem igazan szeretem a boszme miniszterelnokunket, de van valami igazsaga annak, amit mondott : " Stabil es nagy a jolet. Mi az hogy, nagyon is." Az emberek ilyen marhasagra adjak ki a penzuket, amivel raadasul masoknak [ kirandulok, termeszetbaratok, stb ] komoly bosszusagot okoznak. Dekadencia a kobon.

lehetmás 2008.07.23. 14:25:49

Na jó, le lehet állni ezzel az egymás gyilkolászása vonallal (mégis csak jól leképezzük a mindennapokban a politikai stílust, hm?). Nem szeretnék moderálni...

Meg egyébként is jobban érdekelne ez az "amit nem tilos, azt szabad" téma. Szerintem igenis van jogunk beleszólni abba (nem megszabni, nyilván), hogy mit csinál a másik a közterületen, ha az engem érint - még ha törvény nem is tiltja. Egy közösségben élünk, és nem lenne egy utolsó dolog, ha tekintettel lennénk egymásra, és nem csutka gázon közlekednénk mások kertje alatt csak azért, mert nem tilos.
Ez is idiótaság, kvados pajtások?

mister 2008.07.23. 14:32:06

"Egy közösségben élünk, és nem lenne egy utolsó dolog, ha tekintettel lennénk egymásra, és nem csutka gázon közlekednénk mások kertje alatt csak azért, mert nem tilos."

Körülbelül ez lenne a lényeg...

Fekete Pestis 2008.07.23. 14:32:25

Ja.
Par honapja volt egy blog, ami arrol panaszkodott, hogy a Lanchid melletti utcakban nem lehet ejjelente aludni, mert holmi marhak ott bogetik a motorbicikliket.

Erre a motorosoknak az volt a hozzaszolasuk, hogy " aki nem birja a zajt, az ne lakjon a varosban".

Nos, quados barataink, erre nem az lenne a logikus valasz, hogy " aki meg zajong es motort boget, az ne menjen az erdobe" ?

Vagy a quadosokat es a motorbicikliket oszemosni veroszo demagogia, oszodi boszmeseg, nyolcadik fobun ?

( Nem tudom, miert nem lehet zajszennyezesi limiteket felallitani, minden gepjarmure kulon-kulon ? Szvsz a motorokat es a quadokat siman ki lehetne nullazni, mondjuk egy 65 dB-s limittel :) )

D-Fens 2008.07.23. 14:34:02

"Amit nem tilos, azt szabad"
Kultúrált keretek között addig, amíg nem zavarja a másik embert.
De ezt néhányan képtelenek felfogni.

manager2008 2008.07.23. 14:37:00

A quaddal játszani biztos szuper.
Kérdés hogy kinek a területén és kiket zavarva teszi ezt a harcos, és okoz e a természetben kárt.

Nincs annak akadálya hogy a quados csapat vegyen magának egy használhatatlan , terméketlen dombságot és rohangáljon ott amennyit csak akar, mondjuk 4-500 hektárt.

De ha a környékemen dübörögnek és az ember agyára megy a zaj, akkor háború van, és quad apróra törése, legalábbis igéret szintjén, mert a harcos mégegyszer nem fordult elő arrafelé.

A zaj ugyanis szintén környezetszennyezés, és ha mások pihenését és birtokának rendeltetésszerű használatát zavarja akkor birtokháborítás is, ha jogot tiszteletben tartjuk. Ha nem tartjuk tiszteletben a jogot, akkor egyszerűbb eset a pereskedésnél a quados harcosok rendes elverése, ahogy szittya magyarosan illik, tiszteltve az ősi hagyományokat, hasonló módszerekkel ahogy ők is gondolják 8lásd polgármester), csak mindig vigyázni kell a megfelelő túlerő létrehozására akció előtt.

Szóval, ha nincs más bajunk, akkor akár a quadosok is jó célpontok a flusztráció levezetésére, és az adrenalin szint emelésére, csak néha ártatlan kis fickókat is elporolnak majd, de ez nem számit nagyon.
Ettől izgalmas az egész, de lehet választani graffitiseket is célpontként, az is finom.

tke 2008.07.23. 14:37:20

Viselkedési kultúra...
A könyvtárban, a videotékában, a közutakon, a játszótéren. ÉS a természetben, amit a kvadosok kurva könnyen tönkre vágnak. És következmény nélkül teszik. Ez a baj.

Elrettentő szankciók mellett pályákat kellene építeni, amit önköltségi alapon működtetnek és használnak. A jó szó semmit nem ér, a hatóság kevés az arctalan nagyarcúakhoz.

Egy quados! 2008.07.23. 14:42:16

Altalaban ha nem palyan akkor sem termeszetvedelmi teruleten mennek se a motorok se a quadosok,hanem legyalult foldutakon,ami nem turistaknak van,hanem autoknak, traktoroknak stb. Szal aki turazni akar az erdoben az menjen turista utvonalon es akkor nem fogja a szornyu zajt hallgatni,ami amugy se tart tovabb,mint 1 perc,de ez biztos nagyon irritalo es mar el van b@szva az egesz nap :)

manager2008 2008.07.23. 14:42:30

"fekete pestis"
284/2007.(X.29) Korm. rendelet a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egységes szabályozásáról.

Faluban 50 decibel, lakáson belül 45 a határ.
A quad nem függ össze a szokásos tevékenységekkel (fűnyírás) és ha az önkormányzat hoz helyi rendeletet akkor simán kitakarítható a dübörgő harcos a területről, vagy pereld be szemtől szembe.

A faluban ahol nyaralgatok, a 40 km sebességhatár ellenére gyors sportmotorokkal száguldozott 120-al néhány fiatal.
Kétszer.

kinot · http://kinot.blog.hu 2008.07.23. 14:52:39

a gladiátorszerkó márpedig nem ovis
hanem tök klafa

mister 2008.07.23. 14:53:17

Egy quados!:

"Szal aki turazni akar az erdoben az menjen turista utvonalon es akkor nem fogja a szornyu zajt hallgatni"

Pont erről volt eddig szó, hogy az ilyen helyeken túrják le az embert a túristaútról, nem pedig a szántóföld szélén.

"es akkor nem fogja a szornyu zajt hallgatni,ami amugy se tart tovabb,mint 1 perc,de ez biztos nagyon irritalo es mar el van b@szva az egesz nap :)"

Elég irritáló, főleg, hogy (rosszabb esetben) 5-10 percenként jön egy-egy újabb társaság. Egész napra vetítve marha bosszantó. Pláne annak aki mondjuk gyerekkel megy az erdőbe kirándulni. De hát a motoron ülve ez másképp néz ki, és különben is, miért érdekelne egy kvadost, a többi ember, ha ő jól szórakozik.

Én nem általánosítok 2008.07.23. 14:57:01

A politika olyan mint egy "halálos vírus", csak sokkal lassabban öl! Te már most agyhalott vagy!
A bejegyzésed címe és tartalma, erősen megvezető! Egészen véletlenül, nem a BORSnál dolgozol?!
Aki ilyen mértékű általánosítással akar "sikeres" blogger / ember lenni, inkább ne szaporodjon!

Közel 3 évig foglalkoztam quadokkal, quad szerető / használó emberekkel és biztosan állíthatom,
vannak NORMÁLIS emberek is! Ha már gépelsz, olvassál / nyomozzál is bazdmeg!

A quad nem csak sport, munkaeszköz is! pl.:
- A nehezen megközelíthető helyek könnyebb elérését szolgáló...
- Sebesült, sérült emberek mentése.
- Állatok etetés! Egy quad kb. 150-200 kg, nem pedig x tonna.
- quad+navigáció=illegális szemét felszámolás


A gyerekeknek gyártott quadok kifejezetten segítenek, időben megtanulnak figyelni és normálisan közlekedni!

stb...

Egyszóval, buta vagy!

Perillustris 2008.07.23. 14:59:57

"Szal aki turazni akar az erdoben az menjen turista utvonalon es akkor nem fogja a szornyu zajt hallgatni,ami amugy se tart tovabb,mint 1 perc,de ez biztos nagyon irritalo"

Mai matematikai feladvanyunk: ha egy kvad egy percig zajong, akkor hany percen at teszi ugyanezt tiz, husz, harminc kvad, amik jellemzoen nem egyidoben kelnek utra?

scsaba1 2008.07.23. 15:06:41

"A quad nem csak sport, munkaeszköz is! pl.:
- A nehezen megközelíthető helyek könnyebb elérését szolgáló...
- Sebesült, sérült emberek mentése.
- Állatok etetés! Egy quad kb. 150-200 kg, nem pedig x tonna.
- quad+navigáció=illegális szemét felszámolás"

Igen, az usákoknál használják a farmerek bejárni a ranchot, esetleg egy kis, hozzá való utánfutóval ezt-azt, takarmányt, szalmát stb. vinni. Vagy erdőőrök. Nálunk -többségében- kis idióták, akik összekapartak néhányszázezer forintot rá vagy megvette nekik apuka.

D-Fens 2008.07.23. 15:07:20

A felsorolásból kihagytad:

- természetvédelmi terület szétbaszása
- turistautakon száguldozás
- éjjel háromkor motorbömböltetés

Szóval ha nektek ez a sport, akkor nekem meg az, hogy drótokat feszítek ki.

borsi 2008.07.23. 15:08:45

Az összes motoros jármű takarodjon a büdös picsába minden erdei útról! És nem csak a természetvédelmi területekről. Biciklizni sem szabad a túrista utakon, az erdőgazdasági utakon is csak hétvégén lehet. Akkor kvadozni miért lehetne? Mert azzal el lehet húzni az erdész elöl?! Hülye egy ország ez, mindenki megtehet mindent, de senki sincs tekintettel a másikra.

Én nem általánosítok 2008.07.23. 15:13:47

D-fens részére...

Szóval ha nektek ez a sport, akkor nekem meg az, hogy drótokat feszítek ki.

És a drót tudni fogja, ki a rossz és ki a jó ember?! Lehet, hogy a saját gyereked fogod megölni, csak mert arra kerékpározott!

Bravó, majd veszek Neked könyvtár belépőt, talán az segít rajtad!

A hozzád hasonló emberek szoktak fakockát és vasgolyót gariztatni az Ósünban!

Egy quados! 2008.07.23. 15:18:33

D-Fens remelem teged egyszer telleg telibe kur egy quad 120-al drot feszites kozben akkor legalabb 1-1 lesz az allas :)

D-Fens 2008.07.23. 15:18:45

Én meg tudom magyarázni a gyerekemnek hogy mi helyes és mi nem. Ellentétben veletek, akiknek apu megveszi a quadot/motort száguldozni.

nyekk 2008.07.23. 15:19:33

Drótkötelet a quadosoknak! Majd ha minden héten a bokorba gurul egy-két vadmotoros okos kis feje, akkor amelyiknek megmarad, az esetleg elgondolkozik vele, hogy érdemes-e ész nélkül száguldozni az erdőben.

mister 2008.07.23. 15:21:07

Én nem általánosítok:

"vannak NORMÁLIS emberek is! Ha már gépelsz, olvassál / nyomozzál is bazdmeg!"

Ez például elég normális megnyilatkozás volt szerintem... ilyen a "normális" kvados? :-)

Én nem általánosítok 2008.07.23. 15:24:35

Ahogy látom, itt felesleges emberként kezelni...

A gyereked őszintén sajnálom, nehéz sorsa lehet!
A szaros köteleddel foglak megkötözni és ott hagylak az erdőben! Buzi nem vagyok, így meg nem baszlak, majd a disznók...! Kezdem érteni és támogatni az óvszergyártókat! Ne szaporodj Te szar!

Én nem általánosítok 2008.07.23. 15:26:00

Mister, a saját kertedben pakolásszál, lesz miért zsákot venned! Adok-kapok!

Természetjáró 2008.07.23. 15:27:41

A quadosok elzárt pályákra valók a crossmotorosokkal együtt!!!!
A Naszály-hegyen a fokozottan védett természetvédelmi övezetben többször találkoztunk már velük. A Mátrában Parádsasvár messze bűzlik és hangos tőlük... Alapjában nyugodt ember vagyok, de az ilyenektől kinyílik a bicska a zsebemben.
Ja, és a kifeszített drót kérdéséhez: felőlem aztán aláaknázhatják pl. a tilott helyeket, mivel úgysem megyek oda, messziről nem érdekel, hogy mi van ott. Tehát ha egy quados/crossmotoros nem jár tájvédelmi körzetbe turistaúton, akkor őt nem kellene hogy zavarja a kifeszített drót, beásott hegyes cölöp stb... Nem?
Ejj-ejj de árulkodóak a hozzászólások:)...
Ha drót nélkül nem értik meg, hogy oda nem mehetnek, akkor nekem sem lesz kifogásom ellene, hogy odatelepítsék a drótokat, hogy megállítsák őket. Vagy mondjuk puskát a természetvédelmi őrök kezébe és gondolkodás nélkül lőhenék, akiket ilyen helyen látnak?
Legalább a megmaradt kevés erdőben legyen nyugalom!
Ja, az öszödi beszéd hogy került a képbe?:)

nigger · http://quad.vilaga.hu 2008.07.23. 15:28:06

Mennyi idióta agymosott ember!Már tisztelet a kivételnek!Én az elmúlt 4 évben amióta quaddal közlekedek kb 3-4 esetben tapasztaltam idióta quadosokat túristák által is látogatott területen.Ezek komplett idióták ezt elismerem 1-et én rendeztem le amikor láttam hogy a piknikező család mellett alig 1 méterrel száguld el.A családfő utána őszintén elcsodálkozott hogy ilyet ő még nem látott hogy 1 quados intézzen el quadost.Mondtam neki:Pedig elhiheted hogy ha vki a quad vásárlásakor felvilágosítja hogy HOGYAN ÉS MIKÉNT LEHET HASZNÁLNI A QUADOT ÉS FŐLEG HOL akkor ő sem jött volna ide.Szóval tisztelt okostojás quadon még sosem ülő polgártársak:Először ismerd meg őket és utána általánosíts!!!Ja!És ne irigykedj!!!Mert lehet nálatok is csak az a baj hogy sok a hitel mert nem gondolkoztatok előre és most noncs 3 forintod amit esetleg másra költhetnél???Lehet hülye vok de ennek az országnak higgyétek el ez az 1-ik legnagyobb baja.Szépnapot mindenkinek.

Egy quados! 2008.07.23. 15:29:54

D-Fens neked valoszinu csak akkor lesz eselyed hozzajutni egy quadhoz ha vki megveszi neked,de hidd el vannak akik megdolgoznak erte hogy megvehessek. Csak az irigyseg jon le minden szavadbol.
De mindegy kotel altali halal minden quadosra!

mister 2008.07.23. 15:32:14

"Én nem általánosítok", ismerjük tán egymást?

A tájvédelmi körzetben kvadozásra csupán egyetlen (nem kicsit cinikus válasz jött) "Egy quados!" barátunktól, idézem:

"Szal aki turazni akar az erdoben az menjen turista utvonalon es akkor nem fogja a szornyu zajt hallgatni,ami amugy se tart tovabb,mint 1 perc,de ez biztos nagyon irritalo es mar el van b@szva az egesz nap :)"

hmm 2008.07.23. 15:36:39

"kutya_zzr

Tudod a magyar Kresz úgy működik, hogy ami NEM TILOS, AZT SZABAD !
És rendszámos quaddal, egyéb tiltó rendelkezés hiányában bármely fölsúton vagy erdei úton quadozhat bárki !"

minden kvados ilyen buta? a magyar kresz nem igy mukodik :) peldaul ha nincs kinn parkolast engedelyezo tabla, akkor ott nem parkolhatsz. az mas dolog, hogy elnezik a rendorok, de ettol meg nincs igazad :)

vorpex 2008.07.23. 15:37:07

A kommentekben megjeleno acsarkodas, anyazas es az, hogy senki sem kepes a kompromisszumra, valamint belatni, hogy bizony a masik oldalon is van igazsag, es hogy keptelenek vagytok arra, hogy egyutt keressetek kozos megoldast, vagy kozos mindket oldal altal vallalhato velemenyt megfogalmazni, na ezek azok a dolgok, amirol ez a blog, illetve post szol. A kommentek tokeletes megerositese a leirtaknak.

Ennek alapjan asszem jo lett az iras. :)

D-Fens, Idiotak kimeljenek: Primitivek vagytok.
D-F: milyen alapon kivanod mas ember halalat? Paraszt. Szerinted ez lenne a megoldas, hogy mindenki mast, aki mas velemenyen van azt nyirjuk ki.
Ik: ki a faszt erdekel, hogy te szemely szerint mennyire odavagy a quadert, meg hogy "ezt ki kene probalni". Baz, a tarsadalom eleg vekony reteget alkotjatok, nektek kene alkalmazkodni a tobbseghez. Pl. nem csapatni erdoben. Vagy ha valamelyikotok igy tesz, akkor ne kialljatok a melleteket dongetni, hogy igy, meg ugy rossz nektek (az hogy mennyire rossz nektek, meg nem hat meg, mert meglatasom szerint a tarsadalom atlagahoz kepest ez luxussportnak szamit), hanem megprobalni elerni, h a faszfej (nem hiszem, hogy mindegyik az lenne) quadosokat kitakaritsatok magatok kozul. Ha ezt megtennetek, akkor talan none a tarsadalmi elismertsegetek es talan tobb tamogatora is lelnetek, ami lehet ahhoz vezetne, hogy normalis palyaitok lenne. De ez a nehezebb ut mi? Liba.

Magyarorszag: ahol mindenkinek jogai vannak, de kotelezetsegei azok nem.

A.Kárki 2008.07.23. 15:37:50

Remélem mielőbb lesz egyedi azonosító a quadokon is. És még az kellene, hogy akinek nem lesz látható ez, vagy bármilyen szabálytalanságon érik, azonnal elkobozzák a gépet. Nálunk csak ilyen módon lehet megrendszabályozni a sok értelem nélküli embert. Aki pedig betartja a szabályokat, nincs mitől tartania.
Quadozás kultúrája? Az nem másból adódik, mint az egyes emberek kultúráltságából. Nálunk viszont tuskónak, féregnek, minden és mindenki felett állónak lenni a menő. Ezeket viszont sajnos csak a élete végéig tartó merev fekvés és a fehér plafon bámulása bírja gondolkodásra kényszeríteni. Vagy még az sem. Egy fatuskóba se lehet semmiféle eszközzel értelmet verni.

rolika 2008.07.23. 15:42:03

citerahúr nyakmagasságban

Egy quados! 2008.07.23. 15:44:10

Rolika neked meg zongora 2m magassagbol :)

Illetékes 2008.07.23. 15:45:10

Mai nappal kiadtam a kilövési jogot a természetvédelmi területen quadozókra!

Illetékes elvtárs

QM 2008.07.23. 15:45:25

Nigger:"Szóval tisztelt okostojás quadon még sosem ülő polgártársak:Először ismerd meg őket és utána általánosíts!!!Ja!És ne irigykedj!!!Mert lehet nálatok is csak az a baj hogy sok a hitel mert nem gondolkoztatok előre és most noncs 3 forintod amit esetleg másra költhetnél???"
Ezek szerint te most nem általánosítottál.
Egyébként valóban irigy vagyok. Irigy vagyok például a Leányfaluval szembeni szigetre, amin 20 éven keresztül nyugodtan ki lehetett kötni annélkül, hogy quaddos őrültek félig a vízben, félig a parton szlalommozzanak a hajók és emberek között. Igenis írigylem tőlük a partot. Persze tök mindegy, hogy cross motorral, vagy quaddal, esetleg lóháton teszik tönkre mások pihenését. Az előítéleteket a quadosokkal szemben csak úgy szüntetheted meg, ha rendet raktok saját soraitokban, más nem fogja megtenni helyettetek.(Lehet jogszabályosdit játszani, miért pont ezt tartaná be bárki)

Egy quados! 2008.07.23. 15:47:16

Erdekes,h tobb szazszor mentem mar el quadozni es kb 10 alkalommal talalkoztam emberekkel a fold uton (nem termeszetvedelmi teruleten) de akkor lelassitottunk es fejbiccentessel koszontunk az arra jaroknak ok meg vissza integettek aztan mindenki ment tovabb a maga iranyaba. Igy is lehet menni es az en tarsasagom ezt gyakorolja es en buszke vagyok ra,hogy veluk quadozok. UFF

Természetjáró 2008.07.23. 15:48:02

Illetékes!
Nagyon helyes:D!!!!
Rendet kell tenni, rendnek kell lenni...

0xFFFF 2008.07.23. 15:48:55

A post jó, jogos. Idióták kíméljenek nick miért tart magától ?

labi 2008.07.23. 15:49:10

"1-et én rendeztem le amikor láttam hogy a piknikező család mellett alig 1 méterrel száguld el.A családfő utána őszintén elcsodálkozott hogy ilyet ő még nem látott hogy 1 quados intézzen el quadost.Mondtam neki:Pedig elhiheted hogy ha vki a quad vásárlásakor felvilágosítja hogy HOGYAN ÉS MIKÉNT LEHET HASZNÁLNI A QUADOT ÉS FŐLEG HOL akkor ő sem jött volna ide"

Elcsodálkozáskor honnan tudta hogy te is quados vagy? Úgy mutatkoztál be? :)

szamarhegy 2008.07.23. 15:51:04

Kedves kvadosok, hol lehet úgy kvadozni (kivéve az erre kialakított pályákat), ami nem lakott terület, nem szántóföld, nem egyéb művelt terület és nem természetvédelmi vagy természetes területek, ahol madarak, emlősök, hüllők, stb. élnek, költenek, akik (az erdő, mezőjáró emberről már nem is beszélve) számára egy kvad (a feltúrt útakról nem beszélve) kilométeres távolságból is őrülten hangos.
Érdekelne, hogy számotokra mi abban a vonzó, hogy egy gép hátán felverve az erdő,mező csöndjét, széttúrva az ösvényeket, felvágtáztok két perc alatt egy hegycsúcsra, és aztán tovább 1 pillanatnyi körülnézés után (na ez is megvolt) már vágtáztok is tovább. Természetesen ugyanezt megkérdezhetném a motorosoktól is, sőt legnagyobb döbbenetemre szélesebb erdei ösvényeken már terepjáró nyomaival is találkoztam.

labi 2008.07.23. 15:52:56

"sőt legnagyobb döbbenetemre szélesebb erdei ösvényeken már terepjáró nyomaival is találkoztam."

Megdöbbennél ha elárulnám, hogy az etetőkbe nem vállon viszik ki a kaját? :)

QM 2008.07.23. 15:53:37

vorpex:"A kommentekben megjeleno acsarkodas, anyazas es az, hogy senki sem kepes a kompromisszumra, valamint belatni, hogy bizony a masik oldalon is van igazsag, es hogy keptelenek vagytok arra, hogy egyutt keressetek kozos megoldast"
Milyen kompromisszumról írsz? Senki sem az ellen acsarkodik, hogy Quad pályán, saját bírtokán ne élvezkedjen, akinek erre van ingerenciája.
Milyen kompromisszum? Csak déltől kettőig büdösíthet mások orra álá? Esetleg a nagylábujjamon keresztűl hajthat, de a többin nem?

szamarhegy 2008.07.23. 15:55:30

labi, Ez nem etető volt, egy várromra, szinte a bástyáig ment fel egy barom, etetők is voltak a közelben, de oda normál erdészeti utak vezettek és nem egy széles gyalogosok által használt ösvény.

Perillustris 2008.07.23. 15:55:31

Jómagam feltétlen támogatója vagyok a pontosan szabályozott elkobzásnak. Minősített esetekben vegyék el a súlyos szabálytalanságot elkövető

- hajóját
- gépjárművét
- kvadját
- motorját
- kerékpárját
- cipőjét ;)

Első alkalommal 3 napon belül a becsült érték 50%-áért kiváltható lenne, utána mehetne nyilvános árverésre. Ez lenne a legigazságosabb, hiszen a büntetés mértéke arányban lenne a szabálysértő anyagi helyzetével.

Egy quados! 2008.07.23. 15:57:50

Kedves szamarhegy:

"Kedves kvadosok, hol lehet úgy kvadozni (kivéve az erre kialakított pályákat), ami nem lakott terület, nem szántóföld, nem egyéb művelt terület és nem természetvédelmi vagy természetes területek, ahol madarak, emlősök, hüllők, stb. élnek, költenek, akik (az erdő, mezőjáró emberről már nem is beszélve) számára egy kvad (a feltúrt útakról nem beszélve) kilométeres távolságból is őrülten hangos."
- mi van? mi a kerdes?


"Érdekelne, hogy számotokra mi abban a vonzó, hogy egy gép hátán felverve az erdő,mező csöndjét, széttúrva az ösvényeket, felvágtáztok két perc alatt egy hegycsúcsra, és aztán tovább 1 pillanatnyi körülnézés után (na ez is megvolt) már vágtáztok is tovább. Természetesen ugyanezt megkérdezhetném a motorosoktól is, sőt legnagyobb döbbenetemre szélesebb erdei ösvényeken már terepjáró nyomaival is találkoztam. "
- sose fogod megtudni mig ki nem probalod

ctrl 2008.07.23. 16:06:51

Egy hozzátartozóm is kint volt akkor ,amikor elverték a polgármestert.Igaz én nem általánosítok, de az a két faszkalap megérdemli ,hogy jól megmérjék őket, az egyik még a tóba is belebaszta a polgármestert mert az szólni mert nekik.
Én ha találkoznék ilyen barommal, valszeg vaddisznó trágyába nyomnám a fejét és mondanám neki:nem szabad, fúj, rossz quados!

Én nem általánosítok 2008.07.23. 16:07:51

Kedves Mister!

Én mint ExQuados, tájékoztattam / érveltem!
Te mint Ember, "támadtál / okoskodtál"!

Lehet, hogy furcsa info lesz, de több évig a Börzsönyben éltem / dolgoztam, így van alapom... és Neked?!

1, Én komolyan védtem / védem a természetet és képes voltam navigációval a kezemben járni...

2, A quadot / quados embereket támadjátok, a sunyi erdő szemetelő emberekről miért nem írtok cikkeket?! Pedig, ez nem 1-2 éves probléma!

3, Most kerékpározom... és Én figyelek másokra, nem "Ők" figyelnek rám!

4, Magyarországnak egy komoly betegsége van!
Nincs tolerancia!

5, A drót / kötél mindenkire káros! Emberrel, állatra, természetre...!

6, Nem okoskodni kell, inkább cselekedni / megelőzni, tájékoztatni!

7, Magyar ember, Magyar embert támad?! Ez szerinted egészséges és normális?! Hiszen egy nyelvet beszélünk!!! Egy zászlót / címert / himnuszt tisztelünk!

karatty 2008.07.23. 16:07:59

Csak beleolvasgattam. Szokás szerint "Mindenkinek igaza van" :) Én azt gondolom, hogy nyugodtan quadozzon mindenki ott, ahol senkit nem zavar és nem tesz vele tönkre semmit. És nyugodtan szólni lehessen neki, ha mégis eltévedt volna. És nyugodtan szólni lehessen annak is, aki kötelet akar kifeszíteni nekik. Nem akarom elhinni, hogy ennyire kicsi lett a Föld, hogy nem férünk el rajta békében. Ez egy olyan ország valóban, ahol sem törvény, sem önkritika nem működik. Mellesleg épp ma jöttek hátulról bele a kocsinkba egy Pajeroval 120 kilós kemény romák és simán, kedvesen elismerték a hibájukat és kitöltötték, amit ki kellett. Hogy jót is mondjak mára.

Nzoltan 2008.07.23. 16:08:11

A quadot be kell tiltani és kész. Az elmúlt évtizedekben is meg voltunk nélkülük, ezután is meg leszünk.

Nem volt ott néhány tökös legény, aki leütötte volna őket? Gyávák országa ez.

vorpex 2008.07.23. 16:09:25

QM:
Sikerult a "lenyegbe" belekotnod. Egy fogalomba. Szerintem eleg egyertelmu, hogy a postom lenyege micsoda, te meg kiragadtal belolle egy fogalmat, amit lehet rosszul hasznaltam, de errol sem vagyok meggyozodve. Egyebkent pedig az itt levo ket tabor kozti "ideologiai, filozofiai" (remelem kiverik a szemed az idezojelek) kompromisszumra probaltam utalni.

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2008.07.23. 16:10:13

szerintem kell drot az erdobe.
Egeszen addig amig arra egyetlen quad-os crossmotoros fasz is odamereszkedik.
Aztan ha mind megdoglott, majd szepen be lehet a drotokat szedni.

Azokat akik meg a palyan mennek, nyilvan nem zavarja a drot. Ja, hogy a haver nyakat elvagta? Szolni kellett volna a havernak, hogy erdobe ne menj, baszki.

Ennyi.

vorpex 2008.07.23. 16:11:58

Karatty
A nap kommentje dijat ezen a blogon ma te vitted el.

Johndeere 2008.07.23. 16:12:31

Tisztelt Quadosok!

Ha már telett 1 ilyen haszontalan kacatra akkort vegyetek hozzá 1 rétet erdőt stb vagy fizessetek bérleti díjat 1 kiépített pályára, de ne más földjét barmoljátok össze, vagy a védett területeket, a másik amit talán nem tudtok jelentős gazdasági kárt is okoz eme nemes "sport" a motorberregéd hatására a szarvasok megriadnak és nem kívánom senkinek sem azt az érzést, amikor meglátja mi maradt a kukoricaföldjéből miután 40 szarvas átrongyolt rajta.

ctrl 2008.07.23. 16:13:38

Nzoltan!
Volt aki segített, egy idős házaspár, de őket is elverték.

stap 2008.07.23. 16:15:58

Tisztelt Mindenki!

En nem akarok kinyirni senkit, de a termeszetet szeretem. Sokat kirandulok a Matraban, es nem egy percig, hanem allandoan hallom a 24-es uton gyakorlatozo motorosokat. Es ez ellen nem is szolhatok semmit, hiszen kozuton motoroznak, megis marha ideges vagyok. De ez az egyeni problemam.

Azonban termeszetvedelmi teruletre nem szilard burkolatu uton gepereju jarmuvel behajtani csak engedellyel lehet. (Sot, van ahova kerekparral es lohaton sem lehet bemenni.)

En csak annyit szeretnek, hogy ha en elviselem a 24-es uton motorozokat, es nem feszitek ki drotokat, es ugy viselkedem, ahogy egy normal allampolgartol elvarhato, akkor ok (meg a quadosok) is viseljek el es tartsak be a fenti rendelkezest.

Én nem általánosítok 2008.07.23. 16:18:05

A szerkesztőnek!

Részemről is elnézést! Az update korrekt volt!
Kellemes napot!

Dark Future 2008.07.23. 16:19:19

Ha előjönne egy párt olyan programmal, hogy:
-- betiltják a quadokat, jetskiket, és egyéb környezetromboló, más pihenését zavaró dögöket,
-- az első rendszám nélkül közlekedőknek azonnal bevonják a forgalmiját
-- telekamerázzák az utakat, és az elmebetegektől (kanyarban előző, pofátlanul bevágó, piroson átmenő idiótáktól) mérlegelés nélkül fél évre bevonják a jogsit,
-- sittre vágják Kulcsárékat, néhány köcsög politikust és ügyvédet,
-- mérlegelés nélkül 30 nap közmunkára (leginkább falvakarás) ítélik a rajtakapott falfirkálókat,
-- sittre vágják a fatolvajokat, színesfémtolvajokat és a lopott cuccot átvevő kereskedőket
-- meg még néhány, az ország közhangulatát javító, a köcsögök/bűnözők/garázdák jókedvét elvevő intézkedést hoznának,

azzal választást nyerhetnének.

stap 2008.07.23. 16:24:10

Ja, es megjegyzem, nem csak az erdoben talalkoztam mar quadosokkal, hanem pl. a Ferec koruti aluljaroban is. Igen, lent, es a lepcson mentek fol-le a gepekkel - nyilvan nagyban hozzajarulva, hogy a lepcsok sokaig hasznalhatok legyenek.

Szoval azt is be kene latni, hogy az aluljaro a gyalogosoke.

Én nem általánosítok 2008.07.23. 16:26:43

Kedves B-road!

Lovagoltál már az erdőben?!
Láttál már haldokló embert?!
Voltál már vadászni?!
Szoktál futni?!

Egy közeli barátom, pont egy ilyen kibaszott drótnak köszönhetően vesztette el a jobb fülét! Pedig, nem quados!

Drazsé 2008.07.23. 16:29:08

Ez a szenny ami itt van, nevetséges!

Én arra gondoltam quadosként hogy ha szét túrtem ezt a földnek nevezet bolygot akkor malyd tóvábbálok és szétúrok egy másikat. Mert ez a természet rendje minden megulyúl egyszer, de ahoz tönkre kell tenni.Az emberiség előtt is volt valami, akkor meg mit agodunk ilyen pitiáner dolgokon.Ja hogy még nincs bolygó ahova mehetünk majd lesz azért kutatják az világürt vagy nem.És mégis mekkora kárt teszek én a földuton amelyiken alig birok elmeni néhol mert szétúrta előtem egy több tonnás traktór?Én 1 éve járok erdőbe motorozni de még nem sikerült elütnöm senkit és semmit mert ha látok valakit és lehetöségem van rá más irányba folytatom az útamat.Szóval nem értem ezt az egész felhajtást körülötünk de mindegy minden csoda három napig tart ez a drót húzogató banda is kipusztul egyszer.

Üdv:drazsé

Zz_ 2008.07.23. 16:36:35

Szerintem jellemző hogy kik vesznek quadot. Márpedig ennek a rétegnek nem fogja senki megmondani mit tegyen. Nem fogad el semmilyen ránézve hátrányos szabályt.
Ezen réteg és a BMW/Audi/stb terepjáró vásárlói réteg között elég nagy az átfedés. Ezek ha nem quadoznak akkor jeteznek, vagy motorcsónakoznak és ilyesmi.

Én nem általánosítok 2008.07.23. 16:37:36

Drazsé, jogos és igazad van, de a drót nem válogat... Öl!

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2008.07.23. 16:41:33

"Lovagoltál már az erdőben?!
Láttál már haldokló embert?!
Voltál már vadászni?!
Szoktál futni?!"

1. nem. Mondjuk tenyleg sajnalnam azt a lovat. :-(
2. igen.
3. nem.
4. igen. Illetve bicajjal gyakrabban, na azzal megszarabb egy drot, de:
De ha minden quados elpusztult, akkor mar nem kellene drot, es lehetne lovagolni, bicajozni (bar sok helyen az sem illedelmes!), futni.
(a vadaszos dolog nemtudom hogy jon ide)

Peti · http://blog.vargapeter.com/2008/07/14/bicycle-film-festival-becs-vienna/ 2008.07.23. 16:49:11

Nagyon jól rátapintottál a lényegre, ami a "leszivárgást" illeti. Most 22 éves vagyok, 2-3 éve vagyok adófizető és dolgozom tanulás mellett. Korábban is éreztem, hogy rosszabbodik a helyzet, de az utóbbi 1 évben minden hónapban egyre kedvetlenebb vagyok.. egyre inkább azt érzem, hogy a munkám elpocsékolódik. Felesleges dolgoznom, mert 40% jövdelemadó, 20% céges járulékok, és gondolj bele, 100 ezer forint után marad 35e Ft tisztán. Többet meg nem tudsz kérni (szintén becsületesen adózó emberektől) mert ők is ugyan ebben a cipőben járnak.

Közben látom a feketén melózó embereket, hogy lapátolják a zsebükbe a pénzt, látom azokat akik ausztriába járnak át és dagad a kinti bankszámla, amiről az APEH nem tud. Látom a csoporttársamat aki Pesten az egyik minisztérium fedőcégénél dolgozik, és folyik az ő, meg a főnökei zsebébe az én adóm. az a 65e, ami a százezerből gyakorlatilag a segélyen élők, sikkasztók és adócsalók markában landol.

Ott tartok, hogy most egy külföldi cég alapításán gondolkodom, mert a kisvállalkozások ebben az országban totálisan ellehetetlendtek. Ha három éve kérdeztek volna meg, biztos kiállok amellett, hogy a hazámban adózzak, ezzel valamelyest a gyerekeim jövőjét építsem, az adómból értelmes dolgok valósuljanak meg.

amc 2008.07.23. 16:51:40

kihúzott drót, a többi csak szócséplés

Drazsé 2008.07.23. 16:54:42

Zz_!

Igazad van ha nincs sár az erdőbe és porzik akkor inkább jetezünk, de kell valami ami 12-14 óra munkából ki zökent egy kicsit, ami idájig nálam a horgászat volt de ott is már tiszta ideg voltam állandóan mert befizetem a nagy tagdijakat és mire kiültem horgászni nem maradt hal a vizbe mert elópták.

Átlátó 2008.07.23. 16:55:54

"Idióták kíméljenek!" Látod nem veszem magamra, nem kíméllek! Kijelentem, hogy meggyőződédem, nem érted a lényeget, pedig jó volna, ha értelmezni tudnád, mert neked nem lenne az élet ilyen nehéz. Ezzel nem azt akarom mondani,hogy agyad kapacitása meghaladja a tamponod kicserélését, pedig mondhatnám. A poszt írója jól megfogalmazta a lényeget, a végén a gyengébbeknek még egy útmutatást is adott, de látszik, ennek ellenére nem értik. Nekem se könnyű ezekkel élnem.

Zz_ 2008.07.23. 16:58:48

Szörnyű hogy már a halakat is :-)

Nzoltan 2008.07.23. 17:48:03

Szennyezett volt a hal. Magas volt a színesfémtartalma!
A halpénz is aluminiumból volt! :-)

Ribbentrop · http://www.kuruc.info 2008.07.23. 18:53:50

"Baszki, ez sokkal jobb! – mondta, és letette."

És a felhők fellebbentek,kisütött a Nap,a madarak trilláztak.
A cigányok sem lincseltek több tanárt,a kislányait sem akarták már megerőszakolni.Talán még a sajátjaikat sem- 10-13 évesen.
Az erdők is csak madárdaltól voltak hangosak,nem az összevert,megerőszakolt,elevenen felgyújtott Henrietta halálhörgésétől.
Az elüldözött magyar családnak sem kellett többé a hátrányos helyzetű,elnyomott bérlőjétől tartania.Rögvest vissza is költözött saját házába.
A nyugdíjasok is nyugovóra tértek,meg sem fordult Mari néni fejében,hogy valaki reggelre kirabolja,összeszúrkálja,megerőszakolja.Az sem fordulhat már elő,hogy mielőtt baltával kettévágják a fejét,a szemeit kinyomják.
A Hír-tv csődbe ment,mivel már nem történnek ilyesmik.Nincs miről szóljon a Célpont.

A bárány és a farkas pedig békésen legelésztek,bégettek a nyájjal...

Idióták kíméljenek 2008.07.23. 20:42:45

vorpex
Elöbb olvass vissza, mégha nehezedre esik is. Idiota!

szamarhegy 2008.07.23. 15:51:04
Van olyan hely is a világon...

Átlátó
Akkor még nem volt update.

Peti, Zz_
Irigyek vagytok.


A gyengébbek kedvéért:
Szerény személyem még soha(!) sem quadozott a fentemlitett helyeken, én máshol teszem. De a drotozást mindenképpen felháboritonak tartom. Mit képzel az magárol, aki drotot feszit ki azzal a szándékkal, hogy egy másik ember életét elvegye? Mire fel játszik Istent egy idiota? Szerintetek ez a legnagyobb probléma ezen a világon amiért embert kell ölni??? Nézzetek már szét magatok körül!
Akinek meg bántja a szemét, hogy nönemü vagyok és ezzel probál sértegetni, csak magárol állitott ki szegénységi bizonyitványt, nagyon nem jött be, probálnál inkább egy értelmes mondatot kifacsarni magadbol!

Drazsé 2008.07.23. 16:29:08
Végülis igazad van! A Magyarok nemsokára ugyis kipusztulnak, azoknak meg akik itt maradnak utánunk még oxigént sem szivesen hagynék örökségül. A Föld nevü bolygo sorsa nem pár quadoson mulik...

Zz_ 2008.07.23. 21:59:46

erről beszéltem...

Buga Jakab 2008.07.23. 22:22:52

A cikkről: Van „két köcsög kvados”, meg egy jóravaló polgármester, akit megvernek. - Ebből a kiindulópontból sokfelé el lehet jutni. pl. a környezetkárosításig, de a közerkölcsökig is. Helyes. Ami igazán érdekes a cikkben, ezután jön:
„Ami igazán érdekes az ügyben, az az elszabadultság. A következmények nélküliség. Hogy fejétől bűzlik a hal.” Ezután jön egy kis gyurcsányozás.

Kedves Márton! (ha jó emlékszem nevedre, a Népszabadságból, ahol kiírtad) Értem én, hogy az őszödi beszéd jut mindjárt eszedbe, de Te gondolkodó ember vagy. Másodikra, harmadikra gondolom eszedbe jut a Kondorosi-féle Rend-program, most legújabban pl. azt jelentette be, hogy hiányzó rendszámmal azonnal elveszik a kocsi forgalmiját. Vannak tehát lépések, ha keveselljük is. Engem is bosszant, hogy ennyi ideig tart, amíg eldöntik, hogyan kezeljék a kvadokat (rendszám stb.). De ha ismered egy kicsit a minisztériumi töketlenkedéseket, akkor nem meglepő, hogy ennyi ideig húzódik.
Szóval Tőled a korábbi cikkeid alapján több tárgyszerűséget reméltem.

No meg kevesebb egyoldalúságot. Lehet miért nem szeretni Gyurcsányt, de ennyire elfelejteni Orbántól pl. az „oszt jó napot” poént (mármint, hogy a bíróság utólag megállapítja, hogy szabályt sértettünk, „oszt …”; amit Dávid Ibolya is érdemesnek tartott idézni a választás éjszakáján).
Már többször szóvá tettem, hogy Schiffer Andrisnak félrehord a kritikai érzéke (ennyire utálni az SZDSZ-t már hiba). Most úgy tűnik, mintha ez nálatok nem véletlen, hanem szabályszerű volna. - Nem méltó egy leendő párthoz, amelyik „nem baloldalt, nem jobboldalt, hanem elől” van.

Ha már a „következmények nélküliség”-et említed, akkor én hozzátenném a bíróságok össze-vissza ítélkezési gyakorlatát, mondjuk a gazdasági perekben. Észbontó, ahogy gyakran egy másodfokú ítélet ellentmond az elsőfokúnak!
Az írásod végén tetszett ez a szkínhedes történet. (Nemcsak a fejétől bűzlik a hal, de egyébként is jó történet :)).
Üdv.: Jakab

(Karatty, nagy volt a h.szólásod!)

Nagyfefa 2008.07.24. 12:18:10

www.fn.hu/zold/20080722/szogesdrot_quadosoknak/
Javaslom azoknak elolvasni, akik ezt az elmebeteg dróthúzogatós dolgot fontolgatják!

gomes 2008.07.24. 17:41:26

Draga Lehetmasapolitika.blog szerkesztok,

He ez csak egy blog lenne a sok tiz-szaz kozul ahol az irni tudo kiengedi magabol a gozt, egy szavam sem lenne, mert nem jonneek ide olvasni (a bejegyzesekrol beszelek nem a kommentekrol, az mas kerdes), de mert ti akartok lenni az a part akire szivesen szavazneek ket ev mulva, igy nem orulok az ilyen irasnak.

Mert,
1.ha fuggetlenek akartok lenni mind a ket nagy parttol akkor nem probaltok mindent az oszodi beszedre, d207-re vagy Tocsik Martara visszavezetni eppugy ahogy a szekhazugyre, koronausztatasra es tokajra sem;
2.nem altalanositotok ilyen otromban, hogy utana mosakodni kelljen suru bocsanatkeres kozepette, hogy ti ezt nem is ugy gondoltatok ahogy leirtatok..;
3.pozitivistanak kell(ene) lennetek, es nem egy olyan "poennal" mint ez a szkinhedes;
4.mindenkeppen valami megoldasfelet is kellene irni, hogy viszont ti igy es igy gondoljatok orvosolni a fent bemutatott tunetet es nem
5.abban letjatok a megoldast, hogy a turazo/termeszetszereto/nem agressziv tobbseg alljon oda egy ujabb pofonert, mert majd attol lesz minden szep ("És azt is kell mondani, hogy ebben részt venni nem szabad. Gazemberséget elkövetni rosszabb, mint gazemberséget elszenvedni." - ebbol mar volt eleg koszonjuk.
Ebbol eleg volt! Koszonjuk!

Ez az iras elgondolkoztat, hogy lehet-e mas a politika. Es nem is az a legnagyobb baj, hogy egy ilyen irassal megjelentek a kisnyilvanossag elott, hanem ha igy is gondolkoztok.

Mert megbelyegezni valakit csak azert, mert quad-os, semmiben nem kulonbozik attol, mintha valakit azert er hatrany, mert meleg, vagy cigany vagy magyar(a hataron tul).

A kerdes, hogy lehet-e olyan rendszert kitalalni, ami elfogadhato a tobbsegnek is Pl. nem engedi a quadokat gyalogosok koze+maximum zajszintet meghatarozni+rendszamot tetetni rajuk a beazonosithatosaghoz, amit a quadosok tobbsege, aki ertelmesen hasznalja a gepet egyebkent is, be tudna tartani, de minden eszkozt megadni a rendorsegnek/erdeszeknek/stb, hogy ezt be is tudjak tartatni.
Es akkor nem lennenek indulatok, es onbiraskodas sem.

Csak egy picit boldogabb orszag.
Lehet mas a politika?


(Latom, hogy ez Vay M irasa, es nem o az egyetlen es a nagyvezer koztetek, de barki, ha ideir az okopol muhely blogjara, akkor az olyan, mintha ezt TI igy gondolnatok, ezert a tobbes szam.)

Nagyfefa 2008.07.24. 18:24:28

A sok nagyonokosdróthúzogatómegmondóembertől kérdezném konkrét megoldáson törték-e a kis agyukat?
Mert javaslat szintjén legalább lehetne pár dolgot előadni!
Pl.
Normális rendszám(mert ha sokan nem is tudják, de manapság olyan rendszámot adnak amivel NEM LEHET SZILÁRD úton közlekedni csak földúton-NEVETSÉGES!
Igy a legálisan járható útakra elég nehéz kijutni.
A túragépeknél a megengedett zajszintet alacsonyra venni, mert akár suttogó is lehet egy gép nem a hangja a lényeg mint sokan hiszik.
Már volt róla szó de a sok tudatlan valóban felfoghatná,hogy a sportquadok valók zárt pályára,egy túra gép az mint a neve is mondja TÚRÁZÁSRA való és nagyobb összefüggő útvonalat kellene kijelölni, amire a törvény lehetőséget is ad(csak kijelölt út)igy ehhez sem kell kitalálni sok okosságot, csak ki kellene jelőlni.
A bűntetési tételek már elég kemények, de talán ezeken is mégjobban lehetne szigoritani mondjuk hatékonyabb ellenőrzéssel, és a visszaesők progresszív bűntetésével!
Nagyobb hangsúlyt fektetni a megelőzésre-felvilágositásra,a médiák szerepe ebben döntő lehet, ne csak a véres eseményekre gerjedjenek és a kereskedőket is be kellene vonni a tájékoztatásba.
Röviden tömören ennyi, de az alkalmazható lehetőségeket lehet még felsorolni nyugodtan, kiváncsi vagyok vannak-e ötletek javaslatok, vagy ez már túl bonyolúlt egy olyan agynak, aki drótot húzgálna ki ezzel ártatlan arra tévedő embereket-gyerekeket is veszélyeztet a barom.
Várom a javaslatokat!

lehetmás 2008.07.25. 10:45:34

Nagyfefa, tiszteletre méltó a törekvésetek, ami az fn.hu cikkében is megjelenik, remélem, sikerrel jártok. Szakpolitikai javaslatokat viszont nem a kommmentezőktól kell remélni, sőt, még csak nem is a bloggerektől - inkább IRL a megfelelő civil és kormányzati szereplőktől.

Gomesnek.
1: Sztem itt nem az őszödi beszéden volt a hangsúly (bár most én is csak egy olvasó vagyok a sok közül, nem ismerem az - amúgy sem létező - "autentikus" értelmezést), hanem azon, h fejétől bűzlik a hal. Ennek csak az egyik, de ma talán a legnagyobb hatású példája Gyurcsány és az ő beszéde.
2: A feldúlt kommentek után újraolvastam a szöveget, és biztos az elfogultság mondatja velem, de úgy tűnik, h végig a két konkrét kvadosról és/vagy az általuk képviselt viselkedésmódról van szó. Vagy csak mások nem alkalmazzák a jóindulat hermeneutikáját...
3-4: A pozitivizmus nekem csak filozófiai kontextusban értelmes, itt nem igazán, de ha arra gondolsz, h kontruktívnak kéne lennünk, akkor arra az a válaszom, h ez nem a szakpolitikákat megelőlegező fórum, hanem egy lazább hangvételű blog, ahol nem oldunk meg minden problémát csípőből (modjuk ebben amúgy sem hiszek). A szkinhedes meg Marcit ismerve megtörtént eset lehet.
5: Miben nem szabad részt venni? Ebben: "dúlni, pusztítani, lopni és hazudni, rontani a világot". Szerintem ez oké. Ez nem a keresztényi 'tartsd oda a másik orcádat is' dolog. Én személy szerint nem járok házhoz a pofonért, és politikai alakulatként sem fog senki ilyesmit hirdetni (még tömjénzsoltiék sem teszik). Ezzel a problémával kapcsolatban egy párt - már ha parlamenti, persze - törvényeket tud alkotni, amibe szerintünk be kell vonni az érintetteket is, mint pl Nagyfefa és barátai ill. a másik fél hasonlóan konstruktív képviselői.

A bónusz megjegyzéshez: itt senki nem volt megbélyegezve, ld a szerző szolgálati közleményét.
Ezzel viszont baromira nem értek egyet: "Mert megbelyegezni valakit csak azert, mert quad-os, semmiben nem kulonbozik attol, mintha valakit azert er hatrany, mert meleg, vagy cigany vagy magyar(a hataron tul)."
Kvadosnak nem születik az ember, hanem maga választja a kvadosságot - ellentétben a másik 3 identitással. Ezért meg lehet ítélni morális alapon már magát a kvadozást/kvadosságot is, ahogy bármilyen más döntést. Pl én személy szerint abszolút ellenzem a természetben kvadozást, mert nem látom semmi értelmét - nem tartom sportnak, és mindent tönkretesz, amiért érdemes kimenni az erdőbe: csend, jó levegő, nyugalom stb. Innentől kezdve bizony a magam értékrendje szerint megítélem azokat, akik ezt a "sportot", v inkább szórakozást választják. Ugyanakkor nem vitatom el senki jogát attól, h a maga választotta szórakozást űzze, amíg ez nem megy mások rovására. A most meglehetősen rossz, és kb Nagyfefa v a te javaslataid alapján javítandó törvényes kereteken belül bátran csinálják, amit csinálnak. Legfeljebb én nem értek vele egyet, de ígérem, ez senkit nem fog zavarni semmiben.
Ettől még lehet más a politika/picit boldogabb az ország.
Üdv, Bence

Nagyfefa 2008.07.25. 10:49:35

Igen sok építő jellegű javaslatot írtak látom ez nem megy úgy mint a fikázás,uszítás,anyázás,fenyegetés,hülye megjegyzések írkálása!
Ez jellemző az interneten fröcsögő, sötétzöldek gondolkodására ,tisztelet a kivételeknek mert vannak!
Ezzel a zavarkeltős-anyázós szöveggel picit sem megyünk a megoldás irányába pedig szükség lenne rá!
Továbbra is várom az "értelmes" javaslatokat mert hátha kitalál valaki olyat amire még nem gondoltunk és jó!
Senki nem vitatja azt egyébként,hogy minden quaddal közlekedő hibátlan és nem jár tilosban ezt sosem vitattam.
De azon gondolkodjon már el a "tisztelt"agyas társaság,hogy milyen eszközöket hoznak elő egy szabálysértővel szemben aki ugyan bűnös, de az életét ezért fenyegetni?
Hol itt a humánus gondolkodás és emberi felfogás?
Javaslom a tilosban parkoló sofőrök helyszini főbelövését!
Ugye mennyire ésszerütlen gondolkodás ez?
Tessék átgondolni és segiteni megoldást találni mert van!

Nagyfefa 2008.07.25. 11:17:37

Bence

Én eleve megkérdőjelezem, annak agyi képességét aki ebből is politikát csinál !
Nyilván bele lehet szőni mindenbe, de ezt most nem kéne mert a politikusok jönnek, mennek mi meg maradunk.
Bármennyire is hihetetlen, de nem akarjuk szándékosan tönkretenni a természetet és olyan helyekre sem megyünk ahová tilos de sajnos ezzel nem mindenki van így!
Az is a baj,hogy csak a negatív dolgokra izgul rá mindenki pedig van pozitiv cselekedetünk, is csak azt nem szokás emlegetni mert az nem hír ha valaki normálisat tesz.
Nem sorolom fel mert hosszú a lista!
Akik megverték a polgármesterúrat azok sőtét bunkók voltak és ha piros Suzukival lettek volna most azt kéne utálni?
Amint tudomásomra jutott a sajnálatos barbárság megkerestem a polgármesterúrat sőt voltunk lent és készitettek velünk riportot a helyi tévében, újságban és elhatárolódtunk a dologtól!
Érdekes de pont az akit bántalmaztak ő is minden nyilatkozatában a két baromarcú embert bírálja és nem általánosít!
Valóban nem az ide vagy máshova irkálók fogják megoldani ezt a problémát, ők csak a buta tudatlan felfogásuknak kapnak nyilvánosságot, de azt is csak arc nélkül görény módon remegve, nagy szájjal teszik értelmes javaslatuk meg szinte nincs vagy igen ritka.
Azt gondolokm,hogy az ország jelenlegi helyzetére jellemző sajnos az irigység,és az aljasság "mert nekem nem jó másnak se legyen jó"!
Összefogás?
Probléma megoldó hozzászólás?
Ezek azok amik NINCSENEK csak a süketelés és barbárság kap teret az írásokban.
És senki nem mondta,hogy a mi hobbinkat mindenki szeresse, erre senkit nem lehet kötelezni de arra igen,hogy tiszteletben tartsuk mások dolgát és azt ne akarjuk korlátozni!
Természetesen ezt a tilosban dúló quadosoknak is meg kell érteni és felfogni.
Szerintem az az állapot senkinek sem jó ami jelenleg van, mert abból csak baj lehet mint lett is mert tavasszal egy motoros a helyszinen életét vesztette egy kifeszitett drót miatt.
Elötte volt már hasonló incidens de senki nem halgatta meg a kérésünket,hogy tenni kéne valamit.
Mi kell még?
Emberélet?
Esetleg egy kerékpáros halála?
Vagy valaki akit elgázol egy tilosban járó gép?
Biztosan meg kell ezt várni?

gomes 2008.07.25. 12:53:52


Ha a "fejetol buzlik a hal" jelenseget akarta bemutatni a bejegyzes (amivel egyetertek!), akkor azt nem sikerult tul semlegesen. Szerintem mar okosabb egyaltalan nem foglalkozni a ket nagyvezerrel, mert mar igencsak lejart lemez mindketto, es csak indulatokat kavarnak, amibol kezd eleg lenni.

Nem fogadom el azt, hogy barkit (BARKIT) lehessen cimkezni (pontosabb kifejezes, mint a megbelyegezes) akar a veleszuletett Pl.ciganysaga, akar az onkent vallalt/valasztott csoporthoz valo tartozasa miatt. Nem jo az ha a quados, dzsippes, bmw-s, ugyved, taxis, politikus, gyuros, vallalkozo - es ebbe a sorba sajnos nagyon beleillik a cigany, buzi, zsido, stb. szavakrol az embereknek egybol negativ kep jelenik meg a fejeben. Meeg akkor sem, ha azt is gondoljuk (de nem kellene!), hogy ezeken a csoportokon belul az atlagosnal magasabb az irritalo, kartekony elemek szama. Az altalanositas, a cimkezes az eloiteletek novelesere alkalmas csak. Sajnos ezt a fajta cimkezes jott le nekem a bejegyzesbol, es ugyan jo hogy a szerzo tisztazta, hogy o nem az osszes quadosra gondolt, csak a "rosszakra", de ezt el lehetett, de sokkalinkabb el kellet volna kerulni. Foleg ha egy masik (jobb) eletminoseg, kozerzet megteremteseert dolgoztok.

Az egy mas kerdes, azon erdemes elgondolkozni, hogy ha valaki szandekosan(!) rombolja a tagabb ertelemben vett kornyezetet, azt az egyent(!) lehet-e, szukseges-e megbelyegezni, kikozositeni, a torvenyes felelossegre vonas reszekent, vagy azon felul.

Egyebkent termeszetesen nem varok torvenyjavaslatokat, ezen az oldalon, csak azt a merteku konstruktivitast, hogy ha van egy problema (plane, ha ti vetitek fel), akkor azt merre fele indulva gondoljatok megoldani.


jo kiranduloidot a hetvegere mindenkinek.

Buga_Jakab 2008.07.28. 16:27:52

T. Nagyfefa!
Lenyűgöző lendület van a mondataidban! "Már volt róla szó de a sok tudatlan valóban felfoghatná,hogy a sportquadok valók zárt pályára,egy túra gép az mint a neve is mondja TÚRÁZÁSRA való".
Azért egy kicsit megállnék. Azt írod, hogy erre "nagyobb összefüggő útvonalat kellene kijelölni". Már megbocsáss: kicsoda?

Ha nem tévedek, Ti felnőtt embernek tartjátok magatokat. Akkor miért ez a gyermeki hozzáállás, hogy "anyu, nekem egy pöttyös labda kellene".
Álljatok össze, alakítsatok egyesületet, kezdeményezzétek ilyen útvonalak kialakítását. Ahogy felnőtt állampolgárokhoz méltó.

Persze az útvonal tulajdonosa mondhatja, hogy ezért használati díjat kér. Vagy azt mondja, hogy OK, de be kell tartani néhány szabályt: zajszint, sebesség stb. Ilyen igénye lehet másoknak is: az útvonal melletti területek tulajdonosainak, vagy azoknak, akik arrafelé kirándulnának. Vagy az erdőben élő állatoknak, amik nem tudják ezt elmondani, de a zaj elriasztja őket. Ezzel szűkül az előhelyük, ennyivel kevesebb egyed tud megélni, a többi elpusztul (sajnos ez így van).
Ennyit a szabályokról amiket ki kellene alakítani. De ki kezeskedik azért, hogy ezt betartják? (Ugye egyetértünk, hogy a kvadosokat általában nem a kínos szabálykövetés jellemzi?) Kérlek erre ne azt válaszold, hogy másutt sem tartják be. Ti éppen olyan helyeken jelentek meg nagy zajjal, sebességgel, ahol eddig nyugalom volt (embernek, állatnak). Szóval az egyesület féken tudná tartani a tagjait, s a többieket?
Itt is a könnyebb utat választod: "mégjobban lehetne szigoritani mondjuk hatékonyabb ellenőrzéssel". Kire gondolsz? Erdészre, mezőőrre, aki nem is mer elé állni egy kvadosnak? Vagy az amúgy is elfoglalt rendőrség hétvégenként külön osztagokat vezényeljen szerte az erdőkbe? És bocs: ezt az én adómból?
Van még kérdés, például a károkozás megtérítése. Vajon ahol letaposták az erdőt, a védett növényeket, ki tudja bizonyítani, hogy ki volt? Stb. Stb.

Szóval, ha "férfi vagy, légy férfi". Nézz szembe ezekkel e kérdésekkel, majd a haverjaiddal, és mondd nekik, hogy "bocs, fiúk, előbb ezeket rendezni kell. Majd utána üljünk kvadra".
(Ilyen komoly kvadossal még nem találkoztam, de Te talán ilyen vagy. Olyan kereskedőből viszont több tucat van, aki csak adja el a járgányokat, becsengeti a pénzt, azután ....)

Buga_Jakab 2008.07.31. 01:01:11

"a sok tudatlan valóban felfoghatná,hogy"
T. Nagyfefa! Hol vagy??
süti beállítások módosítása