HTML

ELKÖLTÖZTÜNK: lehetmas.blog.hu

Az LMP egy ország- és világmegváltó politikai kezdeményezés a fenntarthatóság, igazságosság és részvétel jegyében. Hisszük, hogy lehet más a politika - ha Te is teszel érte!

Linkblog

Friss topikok

Címkék

adózás (5) akció (1) aktivizmus (1) alkotmánybíróság (2) anarchia (1) anima sound system (1) antifasizmus (2) antirasszista (1) áram (1) atom (1) autó (2) babarczy (1) baloldal (3) bencsik (1) bizalom (1) boda (1) bodoky (1) bokros (1) boldogság (5) börtön (1) bringa (1) bringaút (1) buli (5) bulvár (1) cégmérce (2) civil zugló (1) critical mass (3) csillag (2) csr (1) demokrácia (18) demokrata (2) diktatúra (1) duna kör (1) egészségügy (1) elégedettség (6) elek istván (3) elek pista (1) elemzés (1) életminőség (4) elhízás (1) elit (8) erkölcs (2) etikus fogyasztás (2) európai unió (1) fam (2) felelősség (13) fenntarthatóság (7) fesztivál (1) fodor (3) foglalkoztatás (3) fogyasztás (2) forradalom (1) fülöp sándor (1) gaia elmélet (1) gárda (2) gáz (3) gdp (2) globalizáció (4) globkrit (5) gyurcsány (3) hadiipar (1) hanem (1) háttér (1) hedonizmus (1) herbert (1) hírlevél (2) hőszivattyú (1) illés (2) index (1) izland (1) izrael (1) jávor (3) jobboldal (3) kampány (3) kapitalizmus (4) kaukázus (1) képregény (1) kerékpár (2) kerékpársáv (1) kerékpárút (1) kettős mérce (1) kihalás (1) kisebbség (1) kisebbségek (1) kis jános (1) klíma (1) klímapolitika (1) klímaváltozás (4) kocsi (1) kóczián (1) költészet (1) költségvetés (6) korrupció (1) közélet (9) közlekedés (4) közösség (1) közvélemény (5) külpolitika (3) kultúra (1) kürti (1) kutatások (2) kvóta (1) lakáj (2) lehet más a politika! (1) lehet más a politika? (24) lehet mas a politika? (1) lengyel (1) levegő mcs (1) lézer (1) liberalizmus (2) lmp (1) lonley planet (1) lovasi (1) magyar (1) magyarországi zöld párt (1) majtényi (1) média (1) megmondás (20) megoldás (1) metszőolló (1) mszdp (1) mszp (1) nagykörút (1) napi ász (1) narancs (2) nehézipar (1) nemzetiségek (1) neokon (1) népegészségügy (1) ngo (1) nyílt levél (1) ökológiai lábnyom (1) ökopolitika (9) ökopolitikai műhely (1) ökotrip (3) olaj (1) olimpia (2) ombudsman (1) önkéntesség (2) önkormányzat (1) orbán (1) orbán viktor (1) őszöd (3) parlament (5) pártfinanszírozás (3) pártok (8) pécs (2) pénz (5) pláza (1) pogrom (1) politika (26) politikai filozófia (1) pozitív gondolkodás (1) pride (2) prieger (2) program (6) radikális (1) rauschenberger (1) rendszerkritika (5) rendszerváltás (5) sajtó (7) sajttáj (1) scheiring (2) schiffer (12) schmuck (1) soft power (1) sólyom (2) sport (1) sportegyesület (1) superman (1) szakértő (1) szalai erzsébet (1) szdsz (5) szegénység (1) szélsőjobb (5) sziget2008 (1) szkepszis (1) szmogriadó (1) sztrájk (1) tájékoztatás (1) tarka magyar (1) természet (1) tibet (2) tömegsport (1) tordai (2) tudás (1) tudatos vásárló (1) túlkapások (2) tv (1) új párt (9) unió (1) unokáink élete (4) utca embere (1) útlezárás (1) válság (4) várnai (1) vastagbőr (1) vay (9) védegylet (2) vélemény (3) vida (1) villanyautó (1) visszhang (4) vita (20) wildmann (1) zászlóbontás (2) zene (2) zengő (1) zöld (12) Címkefelhő

Majtényi tisztessége

2008.08.01. 11:26 :: lehetmás

És most nem viccelek, kivételesen egy tényleg tisztességes közszereplőről van szó. Majtényi László azok közé tartozik, akik a mai magyar politikában is meg tudták őrizni erkölcsi integritásukat, morális tőkéjüket. Erre jön egy "közíró", a mindenkori-miniszterelnök (na jó, csak AJ és GYF)-fan  Debreczeni József, és mélyről jövő felháborodásában lerántja a leplet Majtényi és - ugyanazzal a lendülettel - Sólyom László mocskos üzelmeiről. Muhaha.

Ha valaki nem követte a "vitát" - vagyis az olcsó befeketítési kísérletet és a rá adott kényszerű választ -, ami Debreczeni és Majtényi között alakult ki a Népszabadságban, annak itt egy rövid zanza:
 
Debreczeni története (Az elnök tisztessége) szerint Sólyom jelöli Majtényit, "a (minden irónia nélkül) kiváló jelöltet" ombudsmannak, de a pártok nem szavazzák meg, ezek után a sértődött Majtényi "egy elnököt dicsőítő és mindkét politikai oldalt ostorozó cikket publikál". Később Sólyom - a miniszterelnökkel együtt - kinevezi Majtényit az ORTT elnökévé, aki hálából odaveszi Sólyom vejét szóvivőnek [valójában sajtósnak]. Az ügy kipattanása utáni nyilatkozat alapján pedig kiderül, hogy nemcsak Majtényi, de az összes érintett "felelőtlen" vagy "bennünket néznek ennyire ostobának" - értsd: hazudnak. Ez Debreczeni szerint "kínosabb" a Torgyán-meny Malév IT-beli kinevezésénél is, mert bár "a pitiánerség hasonló", de akkor a magyarázat "legalább őszinte volt a maga cinikus módján".
 
Ráadásul ezt az egészet a teljes magyar sajtó egy nap után ad acta tette - az éleslátó Debreczeni József viszont kiborul: "Én kétségbe vagyok esve. A számomra megdöbbentő hír miatt is, a hírt kísérő süket csönd miatt is." A végén már csak tud annyit tud mondani: "mélyen meg vagyok rendülve, Elnök Úr".
 
Ez tényleg egy csúnya, bizantinus, összefonódásokkal és korrupcióval terhes sztori; és bízvást el is hinnnénk a mai magyar állapotok kontextusában, ha nem ismernénk a szereplőket. Mivel azonban sok rosszat lehet mondani az elnökre, de azt éppen nem, hogy pitiáner lenne, és Majtényit sem egy erkölcstelen, hazug fickónak ismertük meg, érdemes legalább elolvasni a fő érintett válaszát (Debreczeni tisztessége).
 
Túl azon, hogy Debreczeni néhány ténybeli tévedését helyesbíti, megjegyzi, hogy az inkriminált vő, Moldoványi Tibor "nem az elnök kicsi veje, akit be kell dugni valahova, hanem ötven feletti elismert szakember, tekintélyes férfi, aki olyan munkára szerződött, amiben komoly tapasztalata van". A Majtényi-cikk valódi oka azonban, hogy "Debreczeni egész oldalas írásában elfogadhatatlan eszközökkel személyes integritásomat kezdi ki." A sunyi eszközöket tartalmazó felsorolás annak is meggyőző, akinek elsőre nem veri ki a szemét az ilyesmi.
 
"Az elnök és köztem olyan beszélgetést konstruál, hogy "Vedd oda a gyereket (!)." "
"A tőlem vett idézetek sorát egyenesen úgy indítja, hogy valamely ismerősére hivatkozik, ígyen: "egy Majtényit amúgy nagyra becsülő ismerősöm szerint egyenesen "ízléstelen" ti. az én januári írásom."
"Azon túl, hogy hasonlatai torzak, Debreczeni valami olyasmivel ken össze, hogy talpnyaló lennék[...]"
 
A végén persze az is kiderül, Majtényiről honnan lehet tudni, hogy jó srác:
"Zárszóként, mivel ide tartozik, elmondom, hogy megválasztásom után elhagytam azt a közpolitikai intézetet, ahol addig elnök voltam, és bezártam egy ügyvédi irodát. Az első héten eladattam a fenekem alá tolt nagy fekete állami Audit. Az ORTT rengeteg pénzt oszt, és a pénzosztás hatalom, melyért sok minden kapható, elnökként pedig minden pénzosztó bizottságba tagokat kell jelölnöm. "Pénzosztó embereim" (brrr) többségét nem is ismerem, mert tekintélyes szervezetektől (TASZ, Védegylet, NEKI, Nyilvánosság Klub, Független Médiaközpont, MTA Irodalomtudományi Intézet, Transparency International) kértem személyi ajánlásokat, csak azokból válogattam."
 
Valószínű, hogy senki sem ment volna el a Debreczeni-féle szösszenet mellett szó nélkül, ha az ő személyét érinti. Persze nem is lepődünk meg túlzottan az eseten, hiszen közírónktól nem új az ilyenfajta teljesítmény.
 
Ami viszont végső soron hasznos, hogy kiprovokálta a választ arra a bennem is felmerült kérdésre, amit az utolsó bekezdésben Majtényi feltesz magának - és meg is felel rá.
"[...] mégis, miért mondtam igent márciusban, mikor végül is felkértek az ORTT elnökének? Először, mert a sokat szidott médiatörvényben komoly és sok tekintetben kihasználatlan alkotmányvédelmi potenciált látok. Másodszor, elutasítom azt a bölcsességet, hogy "Ne menj ki a Fórumra, mert a te szívedben lakik az igazság!", vagyis hogy egy ilyen világban a rendes ember távol tartja magát a közügyektől. Harmadszor, érdekelt. Negyedszer, a hazámat vélem szolgálni."
 
A negyedik ok, bár kissé patetikus, de vállalható. A harmadik egyszerű és hihető. Az első teljességgel szakmai, és biztos vitatható; én nem értek hozzá eléggé.
 
Ami szerintem itt igazán fontos, az a második érv. Még ha személyesen nem is értek egyet Majtényi döntésével, hogy elvállalta az ORTT elnöki tisztét (és azóta kevés reménnyel küzd a jobb működésért), abszolút támogatandó az általa képviselt attitűd.
 
Az nem megy, "hogy egy ilyen világban a rendes ember távol tartja magát a közügyektől", mert akkor továbbra is olyan állapotban lesz az állam és az ország, mint most - ez pedig nem túl biztató kilátás. De ha Majtényihoz hasonló, tisztességes emberek kerülnek mind több közintézmény, -hivatal és -testület vezetésébe, akkor van remény a változásra.
 
 

Update: Majtényi László, a médiahatóság elnöke nemrég arra kérte az évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező Moldoványi Tibort, hogy válasszon: az ORTT sajtófelelőse vagy a jövő nemzedékek ombudsmanjánál kapott hasonló állását tartja meg. (teljes cikk)

25 komment

Címkék: majtényi

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmasapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr79595760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buga_Jakab 2008.08.01. 20:26:02

Kedves Lehetmás!

1. A vita ismertetése előtt közlöd, hogy 'az olcsó befeketítési kísérletet'. Lehet. De én már 'tud.szoc.' gyakorlaton (minden egyetemen fél év kötelező volt) nehezen álltam, hogy előbb elmondták egy gondolatról, hogy 'téves polgári elmélet', s csak utána mondták el, hogy miről szól.

2. A történetet átnyalja az a momentum, amit Majtényi korrektül elmond:
"Azt követő napon, hogy Moldoványi urat bemutattam a testületnek, Bolgár György betelefonálós műsorában kellett magyaráznom a felkérést, és a beszélgetés közben magától Bolgártól hallottam, hogy jelöltem Fülöp Sándor ombudsmannál éppen hasonló munkát vállalt. (Gondolom, erről azért nem tudtam, mert egyszerre többfelé próbálkozik az, aki munkát keres.) Ha erről tudok, akkor elmondom: a kettős munkavállalást nem helyeslem, és azt kértem volna, hogy Moldoványi úr válasszon a két lehetőség közül."

Tehát Moldoványi úr máshonnan is "fizetést húz" holott Főnöke szerint munkaköre sok időt igényel. Szerintem ezzel minimum kellemetlen helyzetbe hozta Majtényit.
Adódik a kérdés: nem lehetne kérni, utólag Moldoványi urat, hogy "válasszon a két lehetőség közül?

Ma Rio 2008.08.01. 21:18:17

Debreczeni már sokszor egyértelművé tette, hogy ki higgyen neki és mit.
Azért jó, hogy összefoglaltad az ügyet, mert nem követtem.
Majtényi forever - ha Debreczeni van a másik oldalon.

Andy Barhol · http://www.andybarhol.hu 2008.08.01. 22:29:14

Majtényi, meg a tisztesség??? Na, ne. Aki Demszky komával egyetemben balról, Maoista alapokon támadta a Kádár-rendszert? Akik nemzeti ünnepünkön VÖRÖS KOKÁRDÁS ellentüntetést szerveztek? Ha nem térítik észhez a kádár kolbásszal a rendőr elvtársak ezt a két marhát, talán még a helyi Bader Meinhof csoportot is megalapítják. Na, ezek voltak az "ellenzékiek". Lapátra velük.

Debreczeni "bajusz marad" Dzsozi pedig erkölcsi hulla lehetett már óvodás korában is.

nemfura 2008.08.01. 23:47:35

Bár minden poszton olyan világos fejű és tisztességes ember ülne a "nagypolitikában", mint Majtényi!

states 2008.08.02. 00:00:01

Kit érdekel Majtényi, amikor az egész kormány köztörvényesekből áll. A világon nincs olyan ország, ahol Gyurcsány, Veresről már nem is beszélve, ne sitten ülne...

Vérnűsző Barom 2008.08.02. 00:04:11

Mivel valamilyen formában politikus, kizárható a tisztessége. Egyszerűen nem fér össze a két fogalom. Vagy ez, vagy az. Ettől még természetesen alkalmas lehet ORTT-be, vagy akárhova máshova, egy csúcsvezetőnél nem az az elvárandó szempont, hogy tisztességes-e, hanem a hatékonysága, profizmusa. nem tudom, ilyetén elvárásoknak megfelel-e?
Gyaníthatóan nem, mert ha megfelelne, nem vette volna fel azt a mókus olyan posztra, ami miatt támadhatóvá vált.
Ha meg mégis megtette, akkor vagy ostobán beleszarós, vagy erősebbnek gondolja saját pozicíóját, mint amilyen az a valóságban.
Illetve még felmerülhet az is, hogy tényleg profi, és egyszerűen ezt madarat találta a legmegfelelőbbnek az adott posztra. Ami akár még igaz is lehet, hisz gazdag lányt is lehet szeretni, de ez esetben mégis alkalmatlan bármiféle politikai hátterű, vezetői funkcióra, mivel ilyen összefonódásokra épülő támadásokra is számítva kellett volna kiválasztania az embereit.
Tehát: Monnyon le!

tehát akárhogy is nézzük, hiba volt

Vérnűsző Barom 2008.08.02. 00:10:52

States: USA? Orosz? Austrál? Német? Kicsit közelebb: Szlovák? Román? Ukrán?
Arrébb: bármelyik afrikai, közép-ázsiai?
Inkább úgy kéne nekifutni a kérdésnek, hogy hol nem?

Bár, sajna alapjában persze igazad van abban, hogy ilyen elmebeteg, kényszermozgásos bohócot (gazdasági tevékenységén túl, pusztán fazonra) max az USA engedhet meg magának.
A fentebb felsorol országok hasonló priuszú (képességű?) vezetőinek zöme legalább valamiféle fazonnal, kiállással bír...

Nincs Itt valahol egy magyar Kő Olivér? Remek filmet forgathatna...

Buga_Jakab 2008.08.02. 01:40:15

Fiúk! (Ma Rio-tól VBaromig)
Ezen az oldalon normális vita szokott zajlani. Hogyan keveredtetek ide?
BJ

olvasó 2008.08.02. 03:08:57

Generációs kérdés ez, és mindegy, hogy Majtényi vagy Debreczeni. Túljátszott, ostoba, moralizáló bölcsészértelmiségieskedés mindkét oldalon. Eladattam az Audit, szép. Csak inkább érteni kéne a médiához, szerintem. Debreczeniről meg inkább egy szót se...
Jöjjenek a 30-40 évesek, ők sokkal jobbak, minden téren.

borzz 2008.08.02. 03:14:26

Vérnűsző: "Mivel valamilyen formában politikus, kizárható a tisztessége..." Nagy igazságod vagyon, de ezen az alapon csakis Vérnűsző Barom nicket (és más nickeket) lehetne jelölni, mert ezek semmilyen formában nem politikusok - a nickek mögött lapuló személyekről persze nem tudni semmit.
Nos, erről az a bon mot jut eszembe, hogy a választások megnyerésére leginkább alkalmas személy az, aki minden tekintetben tökéletesen alkalmatlan az elnyert poszt betöltésére.
Nos, lehet, hogy Majtényi nem gáncs nélküli lovag, de szakértelemben és szuverenitásban elég jól áll (hovatovább túl jól is ahhoz, hogy esélye legyen egy kontraszelekción és pártalkukon alapuló kiválasztási folyamarban, ahol az x-edik kör végén az fut be, aki már annyira színtelen-szagtalan-elvtelen, hogy senkinél nem borzolja a vizet).

states 2008.08.02. 07:49:17

Vérnűsző Barom
De tényleg, mi kellene ahhoz, hogy ez a Veres például ne lehessen pénzügyminiszter. Mondjuk talán, ha fényes nappal kirabolná a Nemzeti Bankot? Bár szerintem akkor is előadná, hogy ő már előre egyeztetett a bank vezetőivel, és csak tesztelte a bank biztonsági berendezéseit. A bank vezetői meg a rendőrség pedig visszaigazolnák, hogy így igaz. Érdemes figyelni, hogy mi zajlik a legfrissebb ügyében, a Hír tévé ellen megszervezett alvilági akciójában. Az ember nem hisz a szemének, fülének, hogy ilyen megtörténhet Európa közepén minden következmény nélkül. Már pedig nem lesz következmény, ez tuti...

nyekk 2008.08.02. 09:24:35

Ahhoz, hogy bármilyen állami, önkormányzati szervezetnél, hivatalnál csak egy csoportvezető legyél, aljas gusztustalan seggnyaló, könyöklő, gerinctelen törtető meztelencsigának kell lenned. Minél magasabb a pozíció, és minél tovább van ilyen-olyan pozíciókban, annál fokozottabban áll ez fenn ez a követelmény. Majtényi mitől elnne jobb? (a kérdés költői)

aladdin 2008.08.03. 00:03:45

Nincs könnyű helyzetben sem majtényi, sem az a maréknyi normális ember, aki ma magyarosrszágon pozicióban van. Nem csak azért, mert elképesztő ellenszél fúj arcukba kollégáik részéről, hanem mert a polgárok, érthető előítéletekből bennük sem bíznak. Pedig érdemes megnézni egy egy ilyen kisérletet közelebbről. Nem csak az derülhet ki, h néha becsületes emberek is kerülhetnek pozicióba, hanem akár az is, bármilyen szar a rendszer, bármilyen szar egy jó döntés végrehajtása ,stb, azért még most is lehet néha egy-egy váltót jó irányba állítani.
Riszpekt Majtényinak és társainak.

Cseresznye 2008.08.04. 09:21:39

Komolyan a politikai napibulvár a legfontosabb egy alakuló formációnak??

Gyurcsány blog revolution.

gomes 2008.08.04. 11:52:47

Szerencsere ma mar nem csak egy csatorna van, es hetfon is van adas - el lehet kapcsolni, akinek nincs itt dolga, menjen oda ahol meg de.

Persze ettol meeg megmondhatja, barki, hogy itt lenni nem finom, de akkor minek jon vissza?

gomes 2008.08.04. 12:34:48

A szituaciorol:

A naiv olvasat: Nem eleg tisztessegesnek lenni, annak is kell latszani. Es ez itt nem sikerult tokeletesen.

A magyar hetkoznapi olvasat: Ezek is csak a zsiros helyekert kuzdenek. Ugy-e uram-batyam!?


A posztrol:
A naiv olvasat: Legalabb ti pontositotok es megveditek akit meg Kell.

A magyar hetkoznapi olvasat: A ti embereitek, azert veditek oket, mi?


En csak egy idealista vagyok, es szeretnem, ha a magyar hetkoznapi olvasat "picit" megvaltozna.

Az ilyen szituaciot "El KELL kerulni, Elnok Ur(ak)!"

Nektek, meg ezt igen is le kell irni es nem csak vedeni oket, de tamadni Debrecenit.
Meeg akkor is le kell irni ha a mostani politikai kulturaba ez nem fer bele. Nem szabad, hogy legyenek Szent-Teheneitek, mert ugyanott fogjatok vegezni: a mindennapos moslekcsatak kozepen a disznoolban, kiabalva, hogy kicsodak mocskosak a masik oldalon/oldalakon, de ti ti tisztak vagytok, aztan beszalltok az Audiba es mentek mosdani.

Ti valami mast szeretnetek. Ugye.

lehetmás 2008.08.04. 13:10:42

Oké, nézzük az olvasatokat. A naivot bármikor vállalom, ez itt helyenként tényleg elég szarul néz ki (és nyilván nagy ívben kerülni kell az ilyet), de megmagyarázható, egy kis jóindulattal. Éppen arról szól ez a dolog, hogy nem _mindenki_ mocskos a politikában, és az "elnök urak" talán a kisszámú kivételhez tartoznak (még ha nem is szent tehenek).

És persze mind szívesen látjuk tisztának a "saját" embereinket, így állandó a veszély, hogy a szimpatikus arcoknak jobban hiszünk, a másikat meg csipőből elítéljük, vagyis nem maradunk mentesek a híres kettős mércétől. Ilyenkor le lehet futtatni egy hipotetikus ellentesztet, de annak az eredménye se lehet megnyugtató. Szóval a végén mindig csak a bizonytalanság és a szubjektivitás marad, vagy a hit egy bizonyos 'igazságban'. Szerintem nincs objektív tudás, és a politikában pláne nincs ilyen.
Nem állíthatjuk biztosan, hogy Sólyom nem próbálta "benyomni" a kedves rokont egy állásba - egyszerűen csak nem tudjuk elképzelni, mert nem vallana rá. Hasonlóképp Majtényiról se az ugrik be, h biztos jól be akart nyalni.
Pl Veres Jánosról viszont könnyebben el tudjuk képzelni, h köze van a hírtévés újságírók drogügybe keverésének kísérletéhez, és a hírtévésekről is, h direkt húzták csőbe a pü.miniszter embereit. Ez van.

Az objektivitásra törekvés igényéről persze nem szabad lemondani, de azzal sem árt tisztában lenni, h a politika jórészt az identitások játéka: az a kérdés, kivel azonosulunk, és kit utasítunk el. Nem kell, h "saját ember" legyen: nem ismerem a történet szereplőit személyesen, és egyik sem tagja az Ökopol műhelynek; egyszerűen az eddigi tevékenységük alapján, annak kontextusában értelmezem a mostani sztorit.
Szerintem mind hasonlóan működünk, és mégis: sokszor teljesen mások az olvasataink.

gomes 2008.08.04. 17:13:07

Korrekt valasz, koszonom.

Maradok tisztelettel, idealista.

Buga_Jakab 2008.08.04. 19:13:51

Végre túljutottunk a „gusztustalan seggnyaló, könyöklő, gerinctelen törtető meztelencsigákon”, bár ez a „könyöklő csiga” tetszett.
Gomesnek volt egy jó megállapítása: Az ilyen szituaciot "El KELL kerulni, Elnok Ur(ak)!"
Kedves Lehetmás, erre nem reagáltál, pedig érdemes volna.
Itt bátorkodom megjegyezni, hogy korábbi (szám szerint első) hozzászólásomban próbáltam árnyalni a történetet. Beidézem az ut. bek.-t: Tehát Moldoványi úr máshonnan is "fizetést húz", holott Főnöke szerint munkaköre sok időt igényel. Szerintem ezzel minimum kellemetlen helyzetbe hozta Majtényit. Adódik a kérdés: nem lehetne kérni, utólag Moldoványi urat, hogy "válasszon a két lehetőség közül?”
Lehetmás, ez is megérne egy kommentet.

Cserében én meg nem kommentálom, hogy: „Ilyenkor le lehet futtatni egy hipotetikus ellentesztet, de annak az eredménye se lehet megnyugtató. Szóval a végén mindig csak a bizonytalanság és a szubjektivitás marad, vagy a hit egy bizonyos 'igazságban'. Szerintem nincs objektív tudás, és a politikában pláne nincs ilyen.” :(((

gomes 2008.08.04. 23:25:48


Lemondott Sólyom László veje - index.

index.hu/kultur/media/ortt4434/

Buga_Jakab 2008.08.04. 23:57:32

No, mégiscsak van valami erkölcs a hazai közéletben.

(Őszintén remélem talál szakmai tudásának megfelelő állást.)

Buga_Jakab 2008.08.05. 07:46:59

Pontosítok:
"Majtényi ... nemrég arra kérte az évtizedes szakmai tapasztalatokkal rendelkező Moldoványi Tibort, hogy válasszon: ezt a tisztséget vagy a növő nemzedékek kapott ... állását tartja meg.

Pontosítom a véleményemet: Majtényi tevékenységében van erkölcs.
És szerintem jót tett az is, hogy Debreczeni írt róla.

lehetmás 2008.08.05. 09:12:41

Kedves Jakab,

"Gomesnek volt egy jó megállapítása: Az ilyen szituaciot "El KELL kerulni, Elnok Ur(ak)!"
Kedves Lehetmás, erre nem reagáltál, pedig érdemes volna."

Ez annyira triviális, hogy csak egy zárójeles egyetértést ért meg nálam: "ez itt helyenként tényleg elég szarul néz ki (és nyilván nagy ívben kerülni kell az ilyet)"

És éppen akartam írni egy update-et, hogy hurrá, Majtényi ultimátumot adott Moldoványinak. Lehet, hogy mégis hálásnak kell lennünk DJ-nek? :S

Buga_Jakab 2008.08.05. 17:25:27

Lehetmás, ha már magadat idézed, akkor olvassuk tovább a mondatodat:
"... (és nyilván nagy ívben kerülni kell az ilyet), DE MEGMAGYARÁZHATÓ, EGY KIS JÓINDULATTAL."

Ennek így azér' más az értelme - nem gondolod?

Majtényi éppen kimászott ebből a történetből, Te mintha belekeveredtél volna. Na, egy másik cikknél jobban sikerül!
süti beállítások módosítása