HTML

ELKÖLTÖZTÜNK: lehetmas.blog.hu

Az LMP egy ország- és világmegváltó politikai kezdeményezés a fenntarthatóság, igazságosság és részvétel jegyében. Hisszük, hogy lehet más a politika - ha Te is teszel érte!

Linkblog

Friss topikok

Címkék

adózás (5) akció (1) aktivizmus (1) alkotmánybíróság (2) anarchia (1) anima sound system (1) antifasizmus (2) antirasszista (1) áram (1) atom (1) autó (2) babarczy (1) baloldal (3) bencsik (1) bizalom (1) boda (1) bodoky (1) bokros (1) boldogság (5) börtön (1) bringa (1) bringaút (1) buli (5) bulvár (1) cégmérce (2) civil zugló (1) critical mass (3) csillag (2) csr (1) demokrácia (18) demokrata (2) diktatúra (1) duna kör (1) egészségügy (1) elégedettség (6) elek istván (3) elek pista (1) elemzés (1) életminőség (4) elhízás (1) elit (8) erkölcs (2) etikus fogyasztás (2) európai unió (1) fam (2) felelősség (13) fenntarthatóság (7) fesztivál (1) fodor (3) foglalkoztatás (3) fogyasztás (2) forradalom (1) fülöp sándor (1) gaia elmélet (1) gárda (2) gáz (3) gdp (2) globalizáció (4) globkrit (5) gyurcsány (3) hadiipar (1) hanem (1) háttér (1) hedonizmus (1) herbert (1) hírlevél (2) hőszivattyú (1) illés (2) index (1) izland (1) izrael (1) jávor (3) jobboldal (3) kampány (3) kapitalizmus (4) kaukázus (1) képregény (1) kerékpár (2) kerékpársáv (1) kerékpárút (1) kettős mérce (1) kihalás (1) kisebbség (1) kisebbségek (1) kis jános (1) klíma (1) klímapolitika (1) klímaváltozás (4) kocsi (1) kóczián (1) költészet (1) költségvetés (6) korrupció (1) közélet (9) közlekedés (4) közösség (1) közvélemény (5) külpolitika (3) kultúra (1) kürti (1) kutatások (2) kvóta (1) lakáj (2) lehet más a politika! (1) lehet mas a politika? (1) lehet más a politika? (24) lengyel (1) levegő mcs (1) lézer (1) liberalizmus (2) lmp (1) lonley planet (1) lovasi (1) magyar (1) magyarországi zöld párt (1) majtényi (1) média (1) megmondás (20) megoldás (1) metszőolló (1) mszdp (1) mszp (1) nagykörút (1) napi ász (1) narancs (2) nehézipar (1) nemzetiségek (1) neokon (1) népegészségügy (1) ngo (1) nyílt levél (1) ökológiai lábnyom (1) ökopolitika (9) ökopolitikai műhely (1) ökotrip (3) olaj (1) olimpia (2) ombudsman (1) önkéntesség (2) önkormányzat (1) orbán (1) orbán viktor (1) őszöd (3) parlament (5) pártfinanszírozás (3) pártok (8) pécs (2) pénz (5) pláza (1) pogrom (1) politika (26) politikai filozófia (1) pozitív gondolkodás (1) pride (2) prieger (2) program (6) radikális (1) rauschenberger (1) rendszerkritika (5) rendszerváltás (5) sajtó (7) sajttáj (1) scheiring (2) schiffer (12) schmuck (1) soft power (1) sólyom (2) sport (1) sportegyesület (1) superman (1) szakértő (1) szalai erzsébet (1) szdsz (5) szegénység (1) szélsőjobb (5) sziget2008 (1) szkepszis (1) szmogriadó (1) sztrájk (1) tájékoztatás (1) tarka magyar (1) természet (1) tibet (2) tömegsport (1) tordai (2) tudás (1) tudatos vásárló (1) túlkapások (2) tv (1) új párt (9) unió (1) unokáink élete (4) utca embere (1) útlezárás (1) válság (4) várnai (1) vastagbőr (1) vay (9) védegylet (2) vélemény (3) vida (1) villanyautó (1) visszhang (4) vita (20) wildmann (1) zászlóbontás (2) zene (2) zengő (1) zöld (12) Címkefelhő

Őszi évadnyitó

2008.09.16. 08:21 :: ELEK ISTVÁN

 

A helyzet változatlan. Mármint a lényeg.

Mert a felszín persze nagyon is borzolódik. Újabb és újabb fogáspróbákat látunk. Ismét sűrűsödnek a parlamenti pártok találékonyságát tanúsító kommunikációs trükkök. A táncrend módosításáról szóló latolgatásoknak, sejtelmes ajánlatoknak se szeri, se száma. Felváltva fenyegetőznek és illegetik magukat egymás előtt a felek.  

A parlament feloszlatására tett indítványról megejtett szavazás azonban csak megerősítheti a politikai színpadot távolságtartással szemlélő közönség meggyőződését: a mai parlamenti szereplők képtelenek feloldani azt a politikai patthelyzetet, amelyet más-más felelősséggel, de közösen hoztak létre.  

Változatlan adottság az egypárti MSZP-s kormány hiteltelensége és impotenciája, ám rendíthetetlen ragaszkodása a hatalomhoz egyfelől. A legnagyobb ellenzéki párt meddő fölénye, hatalmas népszerűsége a közvélemény-kutatások szerint és ugyanakkor képtelensége a parlamenti erőviszonyok megmozdítására másfelől. És minden korábbinál hervasztóbb jeleneteket hoz a két közéjük szorult kis párt reménytelen akaródzása, egyre esélytelenebb kísérletezgetése a harmadik erő megteremtésére, egy új, vonzó politikai alternatíva felnövesztésére.  

A politikai évadnyitón, az elmúlt napok csetepatéiban és a mai parlamenti vitákban is ez az utóbbi volt talán a legszembeötlőbb.     

A normális Magyarország zászlaját a magasba emelő MDF-et a megfigyelési botrány vitte újra a padlóra. Dávid Ibolya kihívója, Almássy Kornél alelnök – meggyőzően máig nem cáfolt vádak szerint - egy egykori titkosszolgálati szakember által vezetett biztonsági cég közreműködésével akart a választási kampányában felhasználható információkhoz jutni versenytársáról, az MDF mai elnökéről, a korábbi mentoráról. Szó esett még bizonyos milliárdokról is, amelyeket megmozgattak volna valakik Almássy és hívei esélyének növelése, a párt élén elérendő változások érdekében.  

Akármennyi igazolódik is be e vádakból, annyi már bizonyos, hogy Almássy Kornél az ügy kipattanása után kevéssel váratlanul visszalépett az elnökjelöltségtől, sőt az elnökségi tagságáról is lemondott, amit követett tizenkét hívének lemondása, kivonulása a választmányból.

Elszánt ellenzékiségét, cselekvőképességét épp most akarta felmutatni az MDF a parlament feloszlatását indítványozó kezdeményezéssel. Épp most próbált előnyt szerezni az SZDSZ rovására, színvallásra kényszerítve a pártot: akkor hát valóban ellenzéki, vagy inkább mégis kormánypárti. Amit hozhatott volna az akció a konyhára, már el is vitte ez a sajátos politikai kultúrára valló, lehallgatási, zsarolási mozzanatokban gazdag elnökválasztási kampány.

A normális Magyarország pártja? Ahol ilyesmik történhetnek két első számú vezető között?! – kérdezi a normális polgár.

Az SZDSZ-ről pedig beszélni sem érdemes. Hogy mindenki őket üti, és rajtuk élcelődik? Egy panaszszavuk sem lehet azok után, amit az elmúlt hetekben előadtak. A mai vitában is – megérdemelten – ők húzták a rövidet. Az elképzelhető legrövidebbet. A három másik párt láthatóan nagy kedvvel használta őket pofozóbábuként. Pedig Kóka és Fodor réstelen egységben, hátukat egymásnak vetve védelmezték a pártjukat, ezt a mulatságos öszvért: a kormánypárti ellenzékiség megtestesítőjét. Amikor Kóka arról elmélkedett, hogy az MDF Gyurcsány és a szocialisták megmentésére találta ki ezt feloszlatási indítványt, és az együttműködésüket az is bizonyítja, hogy Gyurcsány rögtön melléállt, és sürgette a mielőbbi szavazást róla, de ők nem mennek bele ebbe a csapdába, azon már hasát fogva nevetett a Tisztelt Ház.  Ahogy kivettem, különösen a szocialisták élvezték a sarokba szorult SZDSZ-nek ezt a kabaréba illően leleményes érvelését. Amivel kénytelen színvallásukról, leplezhetetlen meghátrálásukról próbálta elterelni a figyelmet a frakcióvezető úr.

Azt is jobban értjük már, mi a magyarázata Fodor és Kóka egymásra találásának, megerősített együttműködésének. Fodor rég nem beszélt ilyen egy hangon, ilyen egyértelműen a neoliberális gazdaság- és társadalompolitika képviseletében, mint most a parlamentben, Gyurcsány programját bírálva. Az állami szerepvállalás radikális csökkentése, adócsökkentés, a szociális rendszerek rászorúltsági alapú átalakítása – ez a közös program, ennek a képviseletében forrnak újra egységbe.

Vagyis az ökoszociális piacgazdaság helyett – aminek az irányában kéne inkább keresgélnie annak, aki a környezetvédelmet komolyan veszi, és a fenntarthatóság értékét valóban képviselni akarja -, ehelyett ama neoliberális gazdaság- és társadalompolitikának a további erőltetése, aminek a következményeitől már a korábbi partnerük, a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP is megretteni és visszahőkölni látszik.  

Ez a mai kínálat. Ez – a tegnapi.

 

21 komment

Címkék: szdsz jobboldal parlament baloldal elek istván ökotrip

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmasapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr12665581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2008.09.16. 09:39:05

Az MDF-nél mindig is érdekelt, hogy ezzel a cumi / normális Magyarország üzenetrendszerrel, hogy - hogy nem érzékeli őket a választópolgárok tömege, mikor mindenki vágja, hogy a két nagy párt akkora predátor, hogy lassan az utcán fogja kivájkálni a választók jobb szemét (ha talál rá vevőt valahol). Ehhez képest a választót csöppet sem zavarja, hogy az "elég a korrupcióból!" keresletre jelentkezik egy ideológiai kínálat! Az üzenet és a párt belügyei számomra nem kapcsolhatók össze. Akkor, amikor az MDF megbukott ezzel a kampánnyal, akkor Almásy Kornél még nem is volt porondon. Ez azt bizonyítja számomra, hogy egy új erőnek vért kell ízzadnia, hogy meggyőzze a népet arról, hogy a ragadozó pártokrácia és a gazdasági lecsúszás, az életszínvonal esése, az alacsony foglalkoztatottság és a harmatgyenge civil kontroll az bizony egyféleképpen kezelhető tünetegyüttes: el kell ezeket zavarni! Az MDF ilyen üzenetére (mármint, hogy ezek korrupt állatok) rá sem mozdul a kutya se!

lehetmás 2008.09.16. 11:04:18

Tényleg meredeken indult az őszi ülésszak, és ahogy látom, ez a szezon is csak abban fog megerősíteni, hogy ezektől már nincs mit várnunk.

Az MSZP a kétes minőségű programjával és lejárt szavatosságú miniszterelnökével próbál elvergődni egy elfogadott költségvetésig, a Fidesz bármilyen alternatíva felmutatása nélkül egyensúlyozik, nehogy leboruljon a nagy nehezen összelapátolt "többség" (vitatkozva Elek Istvánnal: a "hatalmas népszerűség" az összes megkérdezett körében jelenleg 25%-ot jelent...).

A kiesési rangadón is érdekes a meccs: az SZDSZ a kormányfő hiteltelenségét emlegetve maga válik hiteltelenné őszinte stratégia nélkül: már nemcsak a szavazók, de saját polgármesterei/képviselői sem állnak mellette - Gegesy Ferenc kilép-lemond, Csécsei Béla "Elég volt, Gábor!" címmel ír levelet az elnöknek.
Az MDF újabb pártszakadás lehetősége előtt áll: a párt fele-harmada a most megbukott Almássyt támogatta, akit csak azért nem zárnak ki a frakcióból, mert ha a követői közül akár csak 1 ember is vele tart, az MDF frakciója 10 fő alá csökken és megszűnik. Hiába, az elvszerű politizálásnak is vannak praktikus korlátai...

Szóval ez most a választék - hogy tetszik?

rejtőzködő szavazó 2008.09.16. 14:20:50

Nem baj ez, jön fel a radikális jobboldal. Majd az rendet rak.

JonasR 2008.09.16. 14:27:10

Mivel ők nem fognak menni, én megyek. Döntöttem.

states 2008.09.16. 14:28:23

Az egyértelmű, hogy a parlamenti küszöböt nem csökkenteni kellene, hanem emelni. Hogy az ilyen párt, mint például ez az MDF, amelyik üzletel a szavazataival, eltakarodjon a közéletből azzal az elnöknőjével együtt, amelyik Gyurcsány titkosszolgálatának segítségével nyerte meg a pártjában az elnökválasztást...

Mesterszakács · http://sztereotip.freeblog.hu 2008.09.16. 14:37:29

Kacaganom kell, radikális jobboldal. Még az SZDSZ-t is képesek alulmúlni támogatottságban.

Keen25 2008.09.16. 14:39:07

En csak azt nem ertem, hogy most oszinten. Mi a fenenek kell egyaltalan ez az egesz hercehurca. Jelenleg van egy mindenki altal szapulhato MSZP, ami barmit tesz, rossz.Evek ota senkinek nincsen semmilyen ellenzeki tenykedese, csak es kizarolag abbol all a politikai elet, hogy ki mit hazudott, lopott, csalt estebe. A kormanypart elvesztette a tarsadalmi tamogatottsagat. Es ez kit erdekel? Van mandatumuk, ok vannak "hatalmon". Az ellenzek evek ota folyamatos kampanyellenzeket jatszik, vagyis nem kontrollal, elvet. Amiota itt nalunk demokracia van, itt csak partpolitika van, nem demokracia. Vagyis, amit a ket-harom-negy partvezer kitalal, jovahagy, azt teszik a tobbiek. Mi ennek igy az ertelme???? fel kellene oszlatni az _Osszes_ partot, es jojjon aaz alkotmanyos monarchia.

lyukrafutó 2008.09.16. 14:43:03

"meggyőzően máig nem cáfolt vádak szerint"
miért, meggyőzően sikerült bebizonyítani, hogy tényleg így volt?!!

szobatars 2008.09.16. 14:53:30

States tévedsz!

A parlamenti küszöböt le kellene szállítani, hogy több kisebb párt legyen, ezzel is megegyezésre szorítva mind a nagyokat, mind önmagukat. Ha emelnék a küszöböt, akkor nagy valószínűséggel csak a két nagy maradna...köszönöm, az már nekem valahol nem demokrácia.

ha marad a jelenlegi, akkor mindig lesz egy párt, amelyik zsaroló pozícióba tud kerülni (most éppen az SZDSZ, 1998-ban az FKGP).

Alacsonyabb küszöb mellett több kisebb párt lenne (és a nagyok is kisebbek lennének - "töredékszavazat". Mindkét nagy rá lenne kényszerítve arra, hogy megegyezzen egy vagy két kisebb párttal, ugyanakkor a több kisebb párt miatt a kicsik "zsarolási potenciálja" csökkenne.

Arról már nem is szólva, hogy pl. a 2002-es választások alkalmával a leadott szavatok több, mint 11 %-a "elveszett", mert olyan pártra adták le, melyek nem érték el az 5 %-ot! Magyarul: Kétszer annyian szavaztak más pártokra, mint az SZDSZ-re!

W Joe 2008.09.16. 14:56:02

Képtelenek bármit is csinálni, azon kívül, hogy szídják egymást. Nem volt meglepő, hogy nem oszlatták fel magukat. Sajnos :(

A Nép Te vagy 2008.09.16. 15:09:44

Saman,

Úgy nézem egyetértünk. Részemről azért mert minden másról szól, mint aminek beállítják. Ezek színpadi dolgok, látszat küzdelmek és az elemzések melyek úgy foglalkoznak az ilyen álvalósággal mintha valóság lenne, nem hasznosak, ha értelmesek és logikusak is különben a hamis rendszerben.

Erről van valójában szó:

www.kibulizottorszag.net

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.09.16. 15:19:04

Az őszi botrányokkal semmi más nem történt, csak egy kétéves kampány kezdete (EP választások, OGY választások, önkorm. választások). Igaz, nem túl etikus az NBH-t és az EU pénzeket felhasználni hozzá, hogy a charta feltámasztásáról már ne is beszéljek..

szobatars 2008.09.16. 15:25:29

Az a legszomorúbb, hogy a két, egymást akár megölni is hajlandó zimbabwei vezér (na ők aztán tényleg "vezérek"!) meg tudott egyezni a hatalom megosztásáról.

Lassan már nem is a "bezzeg a szlovákok" lesz a példa..
:-)

Jichak Kolompár 2008.09.16. 15:29:50

A jobb oldal érthetetlen ragaszkodása Orbánhoz, szerintem sokat ront a helyzeten.
Orbán nélkül sokkal szimpatikusabb lenne a fityesz a bal oldaliak számára is, de így nem tudják elfelejteni az OVI korszakot, ami szinte agymosással és teljes ideológiai rátelepedéssel mág ma is sokakat rémiszt.
Azért lássuk csak. Mi(kula) bácsi, Ovi, Deutch, és sok más előre tolt emberre nem kivácsiak az emberek. Mint ahogy a magyarkodásra is csak vékony réteg érzékeny. Viszont sok értelmes szimpi bolitikus van a háttérbe szorítva akik mindkét oldal számára elfogadhatöak lennének.
Ezt átlátni nem nehéz, de akkor ki fogja kielégíteni Ovi étvágyát?
Lehet ez ellen tiltakozni, hogy nem így van, de ha nem így van, akkor miért így áll össze a kép mégis? A nagyágyuk, mindkét oldalon, csak a saját érdeküket nézik, s nem olyan nehéz látni a háttérben lévő anyagi összefonódást a bal, és jobb oldali tőke között

szobatars 2008.09.16. 15:44:18

Hát az valóban furcsa, hogy 2002-ben Széles Gábor még Medgyessy egyik "királycsinálója" volt (igaz, Orbánék nem engedtek el neki 6,5 milliárdot, amit be kellett volna fizetni az államkasszába)..most meg tudjuk melyik oldalon áll (már úgy értem, a sajátján kívül)

Pintér József 2008.09.16. 16:14:09

Kit képviselnek Ők?
Honnan tudják,mi a jó és mi a rossz nekünk?

"Bármennyire is szeretem a gyermekem,a foga
az ő szájában fáj...." ,
képtelenség az,hogy bárki is képviseljen
másokat,saját magán kívül.
A képviseleti demokrácia,hatásos visszahívás
intézménye nélkül,szemfényvesztés.

Elek István 2008.09.16. 21:22:23

lehetmás-nak:

Attól függ, honnan nézzük. Az a 25% a pártot választó biztos szavazók körében bőven elég lehet a mandátumok több mint kétharmadának megszerzéséhez.

Elek István 2008.09.16. 21:29:21

lyukrafutó

Az elnökjelöltségtől való visszalépés,az elnökségi tagságról történt lemondás, amit a hívek választmányból való kilépése követett - s mindez voltaképpen magyarázat nélkül, nos e körülmények üzenik a szemlélőnek, hogy óvatosan fogalmazva nem egészen alaptalanok a vádak.

kampánypénzek 2008.09.17. 12:27:26

Vagy nem alaptalanok a vádak, vagy volt más adujuk Ibolyáéknak, amivel sarokba szoríthatták Almásyt (pl. ügynöki múltra vonatkozó infó).

PÁLOS-TREND****777 2008.09.19. 16:35:04

DEMOKRATIKUS CHARTHATALOMMAL a MAGYAR NEMZET ELLEN!


Áldás és béke mindannyijónkra.
Újrafújták a demokratikus chartát. Jó hír, hogy nincsenek köztük magyarok!
Amúgy az elmúlt hetek tömeghisztéria keltésében olyan piti ügynökökkel játszatják a főbb szerepeket, akik "imamalommal" is képtelenek
magyar szavak mondatokba fűzésére, ellenben héberül írják a jelentésüket.
Az egykori kommunista gyűjtőpárt oszlásnak indult hullái úgy akarják kitáncoltatni a vallatólámpák fénycsóvája mögül a cionista
vérrontó vérontókat, hogy ÁT "keresztelik" tömeggyilkosaink jól működő érdekszövetségeit és retkes klubjait.
Politikus skizofrénjeink örökös névváltoztatásaikkal ilyetén igyekeznek a komposztálóban felül maradni, hogy nekünk továbbra is az aranyfogaikkal
lerágott kukoricacsumájukat vethessék eledelül és kéjhabagérként...
Ez meg főként a MAGUNKFAJTÁNAK izgatott cicibibe, minekután jó hatvan éve csak lófarokkal basztatnak.

Azt, hogy most ősszel már megint a MOSZAD aljas pribékjei és felbújtottjai piszkálják a NAP NÉPÉNEK tűrés pálcáját, EVIDENS.
1989-ben sem volt ez másképpen, amikor rózsás csókok helyett a rózsadombi paktum mutánsai születtek a színlelt nemzeti
orgazmushoz, amit rendszerváltásnak adtak be orálisan, ugyanezen demokratikus "DROGDÍLEREK!".
Úgyhogy immunitásunk már-már határtalan!
Most már vígan ki is röhöghetjük őket mert párttagjaik úgy kacsintgatnak rémületükben, mint cigány lopta szemaforok a méhtelep
sarkában.
Púposkodnak. Tömörülnek. Vonulnak. Már nem csak melegben, mert...
...mert úgy kell időre, egy-kettőre kisikálniuk atilláinkból, bocskaijainkból, díszmagyarjainkból a vérfoltokat, hogy az össznépi EUfóriában
makulátlanul (feledtetve a 30 ezer milliárdos állami adósságot!) tudjanak továbbra is PORT HINTENI.
De, ha tánc, akkor legyen tánc! - s két elcsalt választás között még egy viccet is súgjunk hatalmas füleikbe:

"Brüsszelben tárgyalnak az úniós tagállamok a cionisták által eladósított Magyarország sorsáról.
A tárgyalás közben jelentkezik a magyar hazafi, hogy szólni kíván.
- Én csak azt akarom mondani, hogy amikor hadoszlopaink megállították a tatár hordát a Kárpát-medencében,
az éjszaka leple alatt ellopták a közelben tartózkodó felmentő seregek német, olasz, spanyol, francia, osztrák és
"izmaelita" éllovas katonái a gyermekeinket, lovainkat és az aranyainkat.

A többi ország EU képviselői nem is igazán értik, hogy, hogy kerül ez a téma ide.
Kérdi is az elnök, hogy szeretné-e a magyar, ha a hozzászólását jegyzőkönyvbe vennék e?!
-Áh, nem kell. Csak úgy mondtam. Kikivánkozott belőlem...

A tárgyalás folytatódik.
Megint szólni kíván a magyar:
- Én csak azt akarom mondani, hogy amikor hadoszlopaink megállították a tatár hordát a Kárpát-medencében,
az éjszaka leple alatt ellopták a közelben tartózkodó felmentő seregek német, olasz, spanyol, francia, osztrák és
"izmaelita" éllovas katonái a gyermekeinket, lovainkat és az aranyainkat.

Megint kérdik, hogy jegyzőkönyvbe akarja- e vetetni? Mondja:
-Nem kell. Csak kötelességemnek éreztem megemlíteni...

tárgyalás szintúgy folytatódik, a magyar ismételten szólásra kér engedélyt:
- Én csak azt akarom mondani, hogy amikor hadoszlopaink megállították a tatár hordát a Kárpát-medencében,
az éjszaka leple alatt ellopták a közelben tartózkodó felmentő seregek német, olasz, spanyol, francia, osztrák és
"izmaelita" éllovas katonái a gyermekeinket, lovainkat és az aranyainkat.

A német, az olasz, a spanyol, a francia, az osztrák és az izmaelita küldöttek tobzódva fakadnak ki mindnyájan:
-...de hiszen, akkor mi ott sem voltunk!!!

Mire a magyar:
- Na, ezt vegyék jegyzőkönyvbe...:))

Rigo' 2008.09.23. 14:05:34

Tyhű Pálos!

Azt azért nem nyalom be, hogy első olvasatra akár a felét is érted a mondataidnak. Amúgy meg ne ess a baloldali újságírók hibájába!:
Addig nácizták az Orbán és a szélsőjobb megmozdulásait, amíg nem maradt kellően hatásos/erős szavuk a két évvel ezelőtti városbontók megbélyegzésére. A nép balgábbik felének ezért fel sem tűnt, hogy mennyire megúszták.

Komolyabb vizekre evezve, valóban bűbájos ez a kiherélt keringő a kevéssé tisztelt házban. Nem hiába indul vagy szakad több rivális is hamarosan velünk a következő körre. Gondolok az MSZDP-re, meg a monoki polgira.
süti beállítások módosítása