HTML

ELKÖLTÖZTÜNK: lehetmas.blog.hu

Az LMP egy ország- és világmegváltó politikai kezdeményezés a fenntarthatóság, igazságosság és részvétel jegyében. Hisszük, hogy lehet más a politika - ha Te is teszel érte!

Linkblog

Friss topikok

Címkék

adózás (5) akció (1) aktivizmus (1) alkotmánybíróság (2) anarchia (1) anima sound system (1) antifasizmus (2) antirasszista (1) áram (1) atom (1) autó (2) babarczy (1) baloldal (3) bencsik (1) bizalom (1) boda (1) bodoky (1) bokros (1) boldogság (5) börtön (1) bringa (1) bringaút (1) buli (5) bulvár (1) cégmérce (2) civil zugló (1) critical mass (3) csillag (2) csr (1) demokrácia (18) demokrata (2) diktatúra (1) duna kör (1) egészségügy (1) elégedettség (6) elek istván (3) elek pista (1) elemzés (1) életminőség (4) elhízás (1) elit (8) erkölcs (2) etikus fogyasztás (2) európai unió (1) fam (2) felelősség (13) fenntarthatóság (7) fesztivál (1) fodor (3) foglalkoztatás (3) fogyasztás (2) forradalom (1) fülöp sándor (1) gaia elmélet (1) gárda (2) gáz (3) gdp (2) globalizáció (4) globkrit (5) gyurcsány (3) hadiipar (1) hanem (1) háttér (1) hedonizmus (1) herbert (1) hírlevél (2) hőszivattyú (1) illés (2) index (1) izland (1) izrael (1) jávor (3) jobboldal (3) kampány (3) kapitalizmus (4) kaukázus (1) képregény (1) kerékpár (2) kerékpársáv (1) kerékpárút (1) kettős mérce (1) kihalás (1) kisebbség (1) kisebbségek (1) kis jános (1) klíma (1) klímapolitika (1) klímaváltozás (4) kocsi (1) kóczián (1) költészet (1) költségvetés (6) korrupció (1) közélet (9) közlekedés (4) közösség (1) közvélemény (5) külpolitika (3) kultúra (1) kürti (1) kutatások (2) kvóta (1) lakáj (2) lehet más a politika! (1) lehet más a politika? (24) lehet mas a politika? (1) lengyel (1) levegő mcs (1) lézer (1) liberalizmus (2) lmp (1) lonley planet (1) lovasi (1) magyar (1) magyarországi zöld párt (1) majtényi (1) média (1) megmondás (20) megoldás (1) metszőolló (1) mszdp (1) mszp (1) nagykörút (1) napi ász (1) narancs (2) nehézipar (1) nemzetiségek (1) neokon (1) népegészségügy (1) ngo (1) nyílt levél (1) ökológiai lábnyom (1) ökopolitika (9) ökopolitikai műhely (1) ökotrip (3) olaj (1) olimpia (2) ombudsman (1) önkéntesség (2) önkormányzat (1) orbán (1) orbán viktor (1) őszöd (3) parlament (5) pártfinanszírozás (3) pártok (8) pécs (2) pénz (5) pláza (1) pogrom (1) politika (26) politikai filozófia (1) pozitív gondolkodás (1) pride (2) prieger (2) program (6) radikális (1) rauschenberger (1) rendszerkritika (5) rendszerváltás (5) sajtó (7) sajttáj (1) scheiring (2) schiffer (12) schmuck (1) soft power (1) sólyom (2) sport (1) sportegyesület (1) superman (1) szakértő (1) szalai erzsébet (1) szdsz (5) szegénység (1) szélsőjobb (5) sziget2008 (1) szkepszis (1) szmogriadó (1) sztrájk (1) tájékoztatás (1) tarka magyar (1) természet (1) tibet (2) tömegsport (1) tordai (2) tudás (1) tudatos vásárló (1) túlkapások (2) tv (1) új párt (9) unió (1) unokáink élete (4) utca embere (1) útlezárás (1) válság (4) várnai (1) vastagbőr (1) vay (9) védegylet (2) vélemény (3) vida (1) villanyautó (1) visszhang (4) vita (20) wildmann (1) zászlóbontás (2) zene (2) zengő (1) zöld (12) Címkefelhő

A zászlóbontás előtt

2008.09.25. 13:49 :: Vay M

 

      Drága Barátunk!
 
      Közeledik a zászlóbontásunk napja.

Nagy nap lesz, sőt, nem is egy, hanem több, lesz okos része, lesz látványos része és lesz bulis része, mert mindegyik fontos. De ahhoz, hogy sikeresek legyünk, alapvető jelentőségű, hogy belépőnk a nagypolitika porondjára ne vérszegény és bénázós legyen, hanem profi és erőteljes.

Mindez egy rakás olyan tétellel jár, amire nem találtunk önkéntest: molinók, dekoráció, technikusok, telefonköltségek, stb. Így is minden nagyon durván nyomott áron megy, szerintem eddigi történetünk során maximum a régi találkozókra rendelt pizzáért kellett piaci árat fizetnünk.

Egy csomó mindent már most ki kellene fizetni, és bár ígérvények szintjén elég jól állunk, de a nagyobb tételek a begyűrűzött gazdasági válság miatt késnek, a kisebbek egyéb okokból.

Háttérinfó gyanánt: az eddig beváltásra került természetbeni támogatások értéke 8 millió körül van, (nem számítva természetesen az általunk beletett önkéntes munka értékét): ez az összeg a benzinköltségen felszámolt fókuszcsoportos vizsgálatokból, médiatréningekből, a tanácskozásra önköltségen megkapott panzió díjai, az állandó vendéglátást vállaló szálloda fel nem számolt kaja és terembérleti költségeiből és a többiből áll össze. Ezt csak azért mondom, hogy látszódjék: nem várunk a sült galambra, hanem nagyon, nagyon sok mindent hoztunk már össze.

És hiába csinálunk mindent minimál áron vagy ingyen, a közeledő zászlóbontás óhatatlanul jelentős költségekkel jár. Nagyon jó, ütős ötleteink vannak, amik megvalósítása létfontosságú, mert ha egy szál kézzel festett lepedő elé ülünk ki fénymásolt anyagokkal, akkor csak a nevetséges amatőrizmus látszatát fogjuk kelteni, akkor pedig kár az egészért, jobb, ha most mindjárt megyünk vissza a balettbe ugrálni.

Ezért nagyon kérlek benneteket: ha tényleg fontosnak tartjátok azt, hogy ne ez a két nagy maffia uralja örökké az országot a jelenlegi színvonalon, akkor most nyúljatok egy picit a zsebetekbe! Ha tudtok olyan emberről, aki szimpatizál velünk, de nem lépne be, vagy nincs ideje dolgozni, akkor mondjátok meg neki, hogy itt az alkalom, hogy ne csak a szája járjon! És ha van köztetek olyan, aki segítséget ígért, de aztán ilyen-olyan okokból mégsem ért rá, akkor így és most kipótolhatja mulasztását, kiválthatja a beígért segítséget.

 

Fontos, hogy nem azt akarjuk: pár gazdag ember dobja össze a pártszervezés költségeit. Úgy sem hitelesek, sem szabadok akkor már nem lehetnénk, túl azon, hogy az autópályaépítőknek és bányatulajdonosoknak már van elég pártjuk, olyan kéne, amelyik az emberektől függ, nem tőlük.

 

Ha a szurkolóink havonta csak napi egy kávé árát szánnák a munkánkra, az már sokkal, sokkal jobb alapot jelentene a munkára. Sőt abból teljes magabiztossággal el lehetne indulni.

Köszönjük a jövő nemzedékek, a megóvott őzikék és kistelepülési buszmegállók, és a majdani aranyeres, mozgásszegény életmódtól leromlott egészségű és kedélyű, kiégett parlamenti frakció nevében!

Az eddigi támogatásokat pedig külön köszönjük: azoknak, akik vették a fáradtságot és bátorságot, hogy konkrét forintokat szerezzenek ismerőseiktől, vagy akik nem csak munkát, de mellette számottevő pénzt is tettek a nagy közös kártyavárunkba. Mert szerencsére ilyenek is vannak szép számmal.

       Ökopolitikai Műhely Alapítvány
      Számlaszám (HUF): 10700206-47517604-51100005
       
       Vay Márton
       A Lehet más a politika kezdeményezés egyik szervezője
 
Ui: S ha fenn vagy a wiwen, lépj be a klubunkba: http://www.iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2095919

     

32 komment

Címkék: pénz lehet más a politika?

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmasapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr9681025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabadenergia 2008.09.25. 15:10:01

Egyelőre 10ezer ment, hajrá! :)

lehetmás 2008.09.25. 17:49:19

köszönjük!
a belső fórumokon is forog ez a levél, és ott már megvolt a gátszakadás :)
remélem, hamarosan mások is átérzik ennek az ügynek a fontosságát, és megszületik az első igazán sikeres "Obama-típusú" kampány. mert enélkül tényleg nem lehet más a politika...

aladdin 2008.09.26. 07:36:55

Jól van. Bár nem kávézom, de beállítottam egy rendszeres átutalást nektek, napi 250 forintos kávékkal számolva.
Aztán el ne kúrjátok!

tiborr 2008.09.26. 12:13:30

Drukkolok nektek! Ó ha leváltanátok az Szadeszt. Dobog a szívem!

JonasR 2008.09.27. 13:06:45

"mert enélkül tényleg nem lehet más a politika" . A politika mint a hatalom megszerzésének és megtartásának művészete?

Rendben, a megszerzés művészete legyen ez. De merő naivitás azt hinni, hogy gazdasági alkuk, és összekacsintások nélkül bármit is el fogtok.. fogunk érni az országban. Leírom megint - amíg a jelen politikai elit, legyen kormányom vagy ellenzékben, minimális jószándékot, etikát, konstruktivitást és kooperációt nem mutat, addig a véleményformáló, hangadó kisebbség csak zavartan pörög körbe-körbe, kikelve hol egy jogi paragrafusértelmezésbe folytott gennyeskedés ellen, hogy egy nagyobb összeg leakasztása miatt, ésatöbbi, vagy egyszerűen apátiába süllyed. Ehhez kevés 5-10 jópofa arc, aki nem csak baráti körben, hanem nagy nyilvánosság előtt is változásért sír.

Közgazdász vagyok.

Kérlek magyarázd el nekem, hogy mi lesz a nagyszerű trükk, amivel lenyomod az ország torkán azt, hogy nem élhetnek olyan jól, mint amennyire szeretnének. Miképp adod be, hogy a rövidtávú (2-3 év alatt talán, nagyon talán), mondjuk úgy konszolidációt nem lehet megúszni a bérek inflálása nélkül, a támogató rendszerek drasztikus leépítésével karöltve, ha egy bruttósítást (ami mellesleg lehetővé tenné az adókedvezmény intézményét a minimálbéren illetve nyugdíjjakon) sem lehet végigverni a rendszeren, mert valaki behergeli a nyuggereket, hogy "megadóztatják a nyugdíjjakat!! monnyonle".

Hogyan győződ meg a gazdasági motorokat, akik nagyban támaszkodnak az államháztartás igen nagy lékeire, a közbeszerzésekre, hogy érdemesebb a versenyképességet erőltetni inkább, és nem a "nagyon pontosan specifikát tenderekre" koncentrálni, illetve persze a kenőpéznre.

Hogy cserélsz ki 20-30 % korrupt köztisztviselőt, és az erre épülő fontos gazdasági folyamatokat? Hogyan építesz úgy rendszert, hogy a rendszer elemeinek célja elsősorban a rendszer kijátszása és nem a rendszeren belüli mozgás? Anélkül hogy ne fájna, és ne dühíts magadra rengeteg embert.

A járulékcsökkentés fantasztikus ötletét, kérem ne erőltessétek.A mai közgazdász elitben, ahol a jegybank alelnöke wiwen a születési névhez simán beírja, hogy 1957, és ahol fél és alulképzett okoskodók hangoztathatják a fixaideáljaikat (félre ne érts, nem tartom magam kiemelkedően nagy közgazdásznak, de megtanultam figyelni azokra akik értenek dolgokhoz, jellemzően ezekről a kérdésekről nagyon óvatosan és halkan nyilatkoznak, mert tudják, hogy sokkal bonyolultabb) és nem közgazdász elitben is képesek azt hinni, hogy ha kevesebb az adó, akkor több a pénz.

A jelenlegi magas járulékszint be van árazva. A drasztikus járulékcsökkentés pillanatnyi extraprofitként jelenik meg a munkaadónál, aki ezt nem fogja kiosztani a dolgozóknak, miért tenné? A munkabéreket úgyis a piacon határozzák meg, nem a költségoldalon. Hosszabb távon a versenyképességen semmit, de semmit nem változtat, a termelékenység nem lesz nagyobb, nem fognak jobb minőségű terméket/szolgáltatást árulni, viszont ha közben a jegybank az árfolyamcsatornán keresztül probál harcolni a démonjaival, akkor cseszheti az alacsonyabb költségszintet a nemzetközi piacon.

Na mindegy, ha küldenétek valami programot, vagy célokat, versenynaptárat, ilyenek, akkor azt elolvasnám egy unalmas este, mert érdekel, hogy hogyan gondoljátok ezt a "lehetmás" dolgot.

Mindenesetre ha a Kupa nem tudta megcsinálni, akkor szerintem nektek sem fog sikerülni.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.09.27. 15:48:35

Én sajnos szegény vagyok, de lovamat és véremet (?) felajánlom.

Buga_Jakab 2008.09.27. 18:39:03

Kedves 'Jónás'!

Ezek bizony jó kérdések, de eleddig hiába vetettünk föl ilyen konkrét ügyeket, azt a választ kaptuk, hogy majd, ha a párt nyilvánosság elé lép, s egyébként ne gondoljuk, hogy itt ezen a blogon előre közzéteszik a programot, egyébként is ez az oldal a csapat (legutóbb: 280 ember) tevékenységének csak egy mellékterméke.

A dolog tehát úgy néz ki, hogy Neked várnod kell még néhány napot a zászlóbontásra, s ha Te nem szeretnél 'zsákbamacskát' támogatni, akkor a fiúknak pedig várniuk kell az adományodra. :(((

Jómagam pedig egy hónapja vettem egy hektár esőerdőt Bolíviában, amit így remélhetőleg nem vágnak ki, de az őslakosok használhatják. :)))

Üdv.: Jakab

Hülyeinformatikus 2008.09.28. 15:13:28

"ha Te nem szeretnél 'zsákbamacskát' támogatni, akkor a fiúknak pedig várniuk kell az adományodra. :((("

Ha legalább morzsák lennének..

"Jómagam pedig egy hónapja vettem egy hektár esőerdőt Bolíviában, amit így remélhetőleg nem vágnak ki, de az őslakosok használhatják. :)))"

Hogyan? :)

aka. gomes 2008.09.28. 19:32:20

Legrosszabb fajta idealista vagyok, es (de) jellemzoen praktikus is: Amit eddig hallottam, olvastam itt az sokkal jobb, mint barmelyik masik part barmelyik "profi" megnyilvanulasa, meeg ha nem is mindennel ertek teljesen egyet.
A kockazat/haszon elv alapjan nezve:
- A kockazat: elbukom az X ezer forintot, mert olyanok vagytok(lesztek), mint a tobbi, vagy csak benak esetleg pechesek;
- A haszon: megnyeritek a kovetkezo valasztast es egy nyugodtabb, szebb orszagban fogunk elni.

Nem kerdes.


(az Obama feele kampanyhoz azert kicsit aktivabb, profibb, reszvetelre lesz szukseg, de errol Superman-nel kell leulni beszelni)

arphead 2008.09.28. 20:01:01

Önkéntesekre, önkéntes munkákra még nincs, vagy már nincs szükségetek? Mer pl nekem ha van egy csöppnyi szabadidőm, szívesen segítenék a kampányfeladatokban. Nem iszok kávét:D Vagy ezzel is várjam meg, a színrelépést?? A nyílt levélben kihangsúlyozva csak anyagi segítség nyújtásának lehetőségéről olvastam.

ecceruember 2008.09.28. 22:38:59

Hello,

én egy feltétellel tudok pénzt adni: ha egyértelmű, hogy egy ember nem adhat többet bizonyos összegnél (adott idő alatt, vagy egy kampányra, stb). Ha ezt nem tudom ellenőrizni, nincs garancia a függetlenségetekre.

Vay Márton 2008.09.28. 22:44:10

Kedves arphead!
Dehogynincs szükség önkéntesekre, dehogynincs. Ez az írás azért nem erről szólt, mert most van egy rapid helyzet, amit nem újabb önkéntesek bevonásával lehet megoldani. Ha bekapcsolódnál, írj kérlek a sua.kata kukac gmail címre, és akkor összebútorozhatunk!
*
A felfokozott érdeklődés pedig nagyon megtisztelő, a napokban mennek nyomdába az anyagaink, ha a cikkek, riportok kevesek, (ami érthető), akkor már nem kell sokat aludni a mélyebb fikázás lehetőségéig! :-)

Novák Kitty · http://www.vallalkozokszovetsege.hu 2008.09.29. 01:01:02

Van már ilyen párt, felesleges új formációkat szervezni. A Vállalkozók Szövetsége mindenkit képvisel akinek elege van a ami politikai formációkból.
Nézzétek meg a honlápját:
www.vallalkozokszovetsege.hu

lehetmás 2008.09.29. 12:48:17

Kedves Kitty,
remek, hogy te így látod, de nekem ez a VSZ leginkább egy kedvezménykártya-pilótajáték kombónak tűnik, nem politikai pártnak...

tom 2008.09.29. 13:57:16

Kedves Novák Kitty,

olvastam a www.vallalkozokszovetsege.hu honlapot, amíg bírtam. Sajnálattal kell közölnöm veled, hogy engem nem képvisel, pedig elegem van a mai politikai formációkból. Őszintén sajnálom.

Buga_Jakab 2008.09.29. 14:03:38

Kedves (H)Informatikus!

"esőerdőt ... amit így remélhetőleg nem vágnak ki, de az őslakosok használhatják. – Hogyan?:)"

www.coolearth.org – arra is jó példa, hogyan kell professzionálisan pénzt gyűjteni közcélra.

lehetmás 2008.09.29. 16:58:13

Kedves JonasR!

Jakab nyomán el kell ismernem, hogy ezek bizony jó kérdések. Hazudnék, ha azt mondanám, h mindegyikre van megnyugtató válaszom. De van néhány dolog, amire azért tudok reagálni.

Lehet, hogy összekacsintások nélkül nem fogunk semmit elérni, nem tudom. Azt tudom, hogy mi nem fogunk kacsintgatós politikát csinálni, mert éppen ez az, amiből végtelenül elegünk van. Kb azt ígérhetjük, amit megelelőlegezel nekünk: ha "gennyeskednek", ha nagyobb összegeket akasztanak le, mi ott fogunk pörögni körülöttük. Könnyen lehet, h nem lesz elsőre miénk a kormányrúd ;), de az biztos, h nem árt a jelenlegi polelitnek, ha egy "őrkutya" egészen közelről csahol rájuk. Nem hiszem, h ezek mind végtelenül gonosz emberek, de közülük nagyon sokan belealjasultak a rendszerbe. Nem tudom, mekkora változásokat lehet indukálni, és ez mennyi ideig tart el, de nem hiszem, h ne változhatna meg, tisztulhatna fel a politika.

Nem vagyok közgazdász - de van egy közgazdász-diplomám.

A "trükkünk" az lesz, hogy mi nem arról beszélünk, nem azt ígérjük meg, hogy kinek mennyivel lesz több pénze. És nem azért, mert nem tudnánk szépeket mondani (persze nem tudnánk, mert hazudni nem szeretünk), hanem mert úgy gondoljuk, hogy vannak ennél fontosabb dolgok. (Egyébként az emberek általában nem tudnak olyan jól élni, mint ahogy szeretnének, mert bármennyit keresnek, az átlag mindig másfélszer többet szeretne...)
De nem akarom megkerülni a kérdést. Én személy szerint azt gondolom, h 2010ben már nem lesz nagy gáz, ami "mondjuk úgy konszolidációt" igényelne. Ha nem lesz osztogatás, a hiány 3%on belül maradhat, és innen már könnyebb továbblépni. Nem lesz szükség a jóléti rendszerek megvágására, csak az átfazonírozásukra, de nem lesz lehetőség az összesített adóterhelés csökkentésére sem, csak az átrendezésére.

A gazdaság motorjai, ha megnézed a top100 céget, kevés kivételtől (autópályaépítők és egy-két kormányközeli cégrendszer/jól megtámogatott iparág) eltekintve nem az államon élősködnek; legalább annyira az ő érdekük tiszta üzleti környezetet teremteni, ahol nem kell törvénytelen, megalázó mutyikba velemenniük, ahol nem torzítják el egyedi támogatásokkal a piac szerkezetét stb.

A kormányzati korrupció megfékezése nagyon nehéz ügy. Ha 20-30% aktívan mutyizik, akkor régen rossz. Erről nyilván nincs jó adatunk, de az biztos, h tenni kell ezen a téren. Összeállt ezzel kapcsolatban is egy egész jó kis csomag, de itt nem tud minden megváltozni máról holnapra. Mindenesetre fejeknek kell hullania - és ezzel persze magadra haragíthatsz egy csomó embert, de sokak háláját is kivívod. Biztos vagyok benne, h sokan, akik így-úgy tudnak ilyen dolgokról, de nem mernek beszélni, nagyon megkönnyebbülnének, ha szétszakadozna a korrupciós háló. Én is ismerek olyanokat, akik látják ezt nap mint nap, nem tudnak tenni ellene, de felfordul a gyomruk. Nem reménytelen a helyzet.

A járulékcsökentésre megígérhetem, hogy nem fogunk csodafegyverként tekinteni. Igazad van úgy általában; de egy eset van, amikor van értelme a járulékcsökkentésnek: ha ez növeli a foglalkoztatottságot. Erre elég jó számítások vannak, amire alapozva szimulálhatjuk az egyes beavatkozások hatását (na de ehhez én már nem értek).

Programot egyelőre nem küldhetek, de már csak néhány nap, és nyilvánosságra kerül egy rövid(nek indult), de velős zanza belőle, és akkor kézbevehető-ágybavihető formátumban is elérhető lesz. Meg persze itt a blogon is hír adunk róla, szemezgetünk belőle, és persze olvasható lesz majd a honlapunkon is.

Az esélyeket illetően köszi az őszinteséget, bár én nem látok összefüggést Kupáék eredménye és a mi esélyeink között. Nagyon más volt a helyzet, mint most, és nagyon más az aktor is. Meglátjuk, hogy alakul :)

Üdv, l

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.09.29. 17:08:40

Támogatom egy újabb párt létrejöttét és indulását, csak nehogy az legyen a sorsa, mint a Kupa-féle Centrumnak (az elején még nekik is drukkoltam, amíg ki nem derült, mennyire "függetlenek").
JonasR felvetéseinek nagy részével én is egyet kell hogy értsek, túl sok a here a hazai társadalom kaptárjában, és ha olyan dolgokba nyúltok bele, amelyek őket mélyen érintik, akkor bizony lesz ott kapás-kaszás felkelés meg félpályás útlezárás. Nem is beszélve arról, hogy a két maffia (akik csak a felszínen tűnnek kettőnek, kicsit lejjebb már sok, még lejjebb meg kiderül, hogy 1 nagy) dolgába ha beleköpsz, ezeket a néprétegeket könnyen maguk mellé állítják (ki tudja, talán életükben egyszer nyílt színen is összefognak ellenetek), akkor aztán megint jöhet a kormányváltás.
És arra a gazdasági programra én is kíváncsi leszek.
Amúgy tényleg én is azt kívánom, hogy legyen sikeres az indulásotok, rázzátok fel és gatyába ezt a szerencsétlen kis országot a sok hülye lakójával együtt, és meg tudjátok értetni a néppel a reformok fontosságát. Aztán nehogy "eltévedjetek" út közben!

Péj Pali 2008.09.29. 20:01:04

srácok, csináljatok már egy paypal accountot! egyrészt nem akarok vagyonokért utalgatni, másrészt nem hiányzik, hogy Csányi Sándor személyesen továbbítsa utalásom részletei mellett bankszámlám egyéb adatait az UD Zrt.-n keresztül Kövér Lászlónak! pont ezért utalnék, hogy néhány év múlva akár mehessen bankon keresztül is...

kampánypénzek 2008.10.01. 08:38:38

Péj Pali, a fent megadott számlaszámnak semmi köze Csányihoz. Teljesen más bank. Ha figyelmesen megnézed, rájössz, hogy nem 117-tel kezdődik, hanem 107-tel.

Tudomásom szerint a srácok már dolgoznak a paypal megoldáson is. Reméljük, hamarosan az is lesz.

Mich 2008.10.02. 15:05:12

Kedves Márton!
Lehetne többet tudni az általad említett zászlóbontásról? (helyszín, időpont, a rendezvény programja stb.)
Köszi!

Mich

Buga_Jakab 2008.10.03. 10:43:42

Kedves Mich!

Le vagyunk mi ... sajnálva.
Ha szeretnél valamit megtudni a 'zászlóbontásró', mint szimpatizáns, akkor sajnos többre jutsz, ha a Népszabadságot olvasod:
www.nol.hu/cikk/509218/

BJ

Evi 2008.10.03. 14:57:53

En is kuldtem penzt nektek. :)
Nem vagyok biztos abban, hogy egy moralis elveken mudoko part-kezdemenyezes ma nalunk eletkepes lehet, megha sokan vagyunk is, akik erre igenyt tartananak.
Abban viszont hiszek, hogy meg kell probalni!!
En is azokat az elveket vallom, amiket ti, hallgattam a Muhely eloadasait, olvastam irasokat arcoktol. Jelenleg nem latok Mo-n mas olyan kezdemenyezest, amiben ennyi potencial lenne, viszont egek a vagytol, hogy tamogassam, illetve reszt vegyek valami ertelmes kezdemenyezesben, ami megprobalja felkavarni a jelenlegi helyzetet.

Tudom, hogy sok mindenen mulik, hogy mindez hova (vagy inkabb meddig) vezet. Ismerjuk a korulmenyeket meg a nagypalyas jatekosokat… Lehet meg ebbol remenytelen szelmalomharc… Kozben meg letre kell hozni egy partot mint szervezetet, definialni a gyerekcipoben jaro okopolitikai iranyzatot, aztan meg mindezt programba onteni. Szoval nem konnyu feladat… Nem azert irom, hogy empatiat keltsek irantatok, hanem mert ugy gondolom, benne van a pakliban, hogy valamiert - akar sajat hibajabol is - elbukik a kezdemenyezes. DE nekem akkor is megeri bizalmat szavazni nektek!
(Maskulonben latom, hogy nem zoldfuluek mozognak ebben a csapatban.)

Kerlek Titeket Tobbiek, hogy Ti is tamogassatok oket. Ha lehet ne legyintsetek a kezdemenyezesre, csak azert, mert “biztos nem fog mukodni”. Reszemrol akkor sem tekintem “kidobott penznek” a tamogatosokat ha kiderul, hogy ezekkel az elvekkel tenyleg nem lehet labdaba rugni a mai politikai szinteren. (En csak abban az esetben fogom magam rosszul erezni, ha azt latnam, hogy idovel az elvek tunnek el a szervezetbol.)

A programra mar nagyon kivancsi vagyok, merthogy ugye szimpik vagytok, de azert az lesz a donto abban, hogy mit is gondoljak. En szivesen latnek egy, az elozohoz hasonlo eloadas-sorozatot is, meghivott szakikkal, ahol az egyes temakat nyilvanos vitara bocsatjatok.

Csak igy tovabb!

Nagyzoli 2008.10.03. 21:29:58

Kedves Igazságot Kimondó Értelmiségiek!
Fránya dolog a hatástanulmány és még frányább egy kockázat értékelés eredménye. Ha azonban nem végezzük el őket, akkor ugyanúgy vagdalkozunk, mint a többi hozzá nem értő. A nép "az Isten adta nép" Petőfi Sándort alaposan elagyabugyálta anno az első szabad választáson, mer a szemükbe mondta az igazat. A pénz sem fog megteremni (hidd el most sem bolond mindenki), és sajnos a magyar adócsaló (kb. a vállalkozások 70%-a) sem fogja vissza magát, hogy számlára vegyen barátnőjének 50 szál piros rózsát. Ha komolyan gondoltok valamit és nem csak egy jó buli az egész, amiért biztosan lelkeseik egy ideig a bulvár sajtó, akkor nem lehet ilyen egyszerűen azt mondani nem vagyok közgazdász de van egy közgazdász diplomám. Erről az jut eszembe, amikor egy fiatal de szédületesen játszó dzsessz zenekart interjúvolt a riporter titán. Kérdésére kiderül, hogy mérnökök, matematikusok a zenekar tagjai. A riporter megjegyezte, hogy Ő mindig nagyon gyenge volt matematikából. No, aki nem azok már régen nem voltak ott riporterek.
Szóval a dolgokhoz érteni kell, és aki nem ért az ne csinálja, mert attól nem javul a helyzet. Lehet például tanulni is. Utána nézni az irodalomban, stb.
A föld alól kibújó pártszerű kezdeményekből sok van kishazában (üzleti vállalkozások).
Szomorú lennék, ha egy újabb lenn azzal a jelszóval, hogy „Lehet Más a Politika”
Üdvözlettel: NZ

NZ 2008.10.03. 21:47:35

„Az SZDSZ mélypontjait nehéz rangsorolni
INDEX 2006. november 24., péntek 16:50
… Interjú Schiffer András ügyvéddel, ismert jogvédővel ...
És félreértés ne essék, nem képzelem, hogy a másik oldal most egyszerre, egy emberként magáénak vallja a különféle emberi jogi tételeket, melyeket egyébként valaha magáénak vallott a Fidesz egy része. A mostani kormányoldal közönségének ne legyen illúziója, ha kormányváltás következik be, komoly esély van rá, hogy egy majdani úgynevezett jobboldali kormány ugyanezekkel az eszközökkel fog tort ülni.„

Azt mondja tehát Schiffer András, hogy a mostani kormány tort ült, tehát meg nem megengedhetően megtorló módon lépett fel a TV ostromlóival szemben, és ez így lesz ha a másik nyer. Ezzel szerintem nem elfogadható gőggel mosta össze a tobzódókat azóta is védő másik felet, a liberális segítséggel kínlódó mostani kormánnyal. Isten óvjon bennünket az ilyen független jogvédőktől.

Vay Márton 2008.10.04. 23:26:42

Kedves Mich, kedves Buga Jakab,
jólesik ragaszkodásotok, de azért ne reagáljátok túl, ha az ember pár napig nem néz be ide... (Még jó, h azért nem válaszoltam, mert biztos antiszemita/magyargyűlölő vagyok! :-)

Szóval:
Hétfőn terveink szerint igen emlékezetes akciót/demonstrációt tartunk a Batthyány téren, fél nyolctól a Duna felőli részen. Minden érdeklődőt szeretettel látunk! Pontosan érkezni érdemes.
Szerdán Budapesten és Szegeden, Nyíregyházán, Debrecenben, Pécsett és Győrben egy időben tartunk színre lépő sajtótájékoztatót.
Pénteken a Gödörben „kampánynyitó” bulit tartunk. Lesz kis duma, videóklipp premier, és zene: Napra, ef Zámbó, Kardos Janó (Kaukázus), Anima Sound System DJ set, Korai öröm.
Most kilenc órás kezdést becsülök, de kedd körül lesz még híradásunk, ha ez módosul, jelezzük.

Amúgy kár már titokzatoskodni a hétfő miatt, a mai népszabi szépen megírta:
www.nol.hu/cikk/509393/

Buga_Jakab 2008.10.05. 18:20:10

Kedves Márton

Ezt a „kedves antipatikus” stílust, kérlek csak nekem címezd. Én már valóban kiábrándultam a mozgalmatokból, de Mich csak jámborul megkérdezte: „Kedves Márton! Lehetne többet tudni az általad említett zászlóbontásról?” Ő akkor sem türelmetlenkedett, amikor már a Népszabadságban olvasható volt a hétfői műsor.

Szóval, csak az enyémet. :))) Mich még lehet, hogy elmegy hétfőn a Batthyányra.

Buga_Jakab 2008.10.27. 19:06:51

Kedveseim!

"ne vérszegény és bénázós legyen", mármint a belépőtök - itt írta az egyik nagy emberetek.

A programotokra való tekintettel nem sok rosszat írtam a "belépő" két nagyrendezvényéről, a lézersóról meg a Gödör-partiról.

Node azóta!
Az a semmi, amit azóta (nem) produkáltok, az még egy vérszegény bénázás szintjét sem üti meg.

"hogy belépőnk a NAGYpolitika porondjára" - Hová is igyekeznétek Ti, kedves nagymellényű ügyetlenek?

Valamikori szimpatizánsotok: BJakab

takianti 2008.10.29. 14:41:26

Szia Jakab, olvastad, amit Riggerjack írt Programvitán J.Istvánnak? Sajnos nehéz vele vitázni, amíg csak kibicelünk :)

Buga_Jakab 2008.10.29. 18:40:18

Kedves Takianti!

Igen fontos kérdés, amiről itt szó van, majd hosszabban válaszolok. Jómagam is agyaltam ezen az elmúlt napokban, emiatt nem is igen morogtam itt a fiúklányokkal a „Nagy belépő” után jó két hétig.

Riggerjack jó srác, ő is érzi a problémát, nem véletlen, hogy ő időnként ír a blogra, iwiwre, próbálja magyarázni a helyzetet. Istvánnak írott válasza döntően a blogról szól, de itt nagyobb bajt érzek. Sorra fogom venni a gondokat, most csak a technikaiakról:

Egy civil szervezetben ez mindennapos probléma. Ha egy civil csapat fóruma nem működik, az ember megértően bólint, és azt mondja, hogy ekkora a pálya, amit be tudnak játszani.

De épp azért, mert a szervezők gyakorlott civilek, nem értem, miért nem mérték föl, mennyi munkával jár egy előadás-sorozat, egy blog, meg az összes többi, amit rendre említenek, hogy mi mindent csinálnak. (Tényleg, mi mindent csinálnak, Te látod?)

Itt jön a különbség, mert a fiúklányok az NB1-be neveztek be, mégpedig nagypályás bajnokságra. Tényszerűen megállapíthatjuk, hogy a szervezési erő jelenleg kb. egy megyei első osztályhoz elég.

(Most itt abba kell hagynom, kérlek nézd el nekem, mert én csak egy kispályás, korábbi szimpatizáns vagyok. De azért válaszolj/jatok, mert fontos a téma.)

Folytatólag: ’Jakab’

takianti 2008.10.29. 22:41:32

Semmi gond, Jakab, várom a folytatást. Szerintem is fontos erről beszélni... és tudod, én is jeleztem, hogy ne vállalják túl magukat.
Hiszem, hogy mindannyian értük haragszunk, nem ellenük.

Buga_Jakab 2008.10.31. 15:12:41

Takianti! A 'válságjelek'-hez írtam, ami a válaszom folytatása.
Üdv.: Jakab
süti beállítások módosítása