HTML

ELKÖLTÖZTÜNK: lehetmas.blog.hu

Az LMP egy ország- és világmegváltó politikai kezdeményezés a fenntarthatóság, igazságosság és részvétel jegyében. Hisszük, hogy lehet más a politika - ha Te is teszel érte!

Linkblog

Friss topikok

Címkék

adózás (5) akció (1) aktivizmus (1) alkotmánybíróság (2) anarchia (1) anima sound system (1) antifasizmus (2) antirasszista (1) áram (1) atom (1) autó (2) babarczy (1) baloldal (3) bencsik (1) bizalom (1) boda (1) bodoky (1) bokros (1) boldogság (5) börtön (1) bringa (1) bringaút (1) buli (5) bulvár (1) cégmérce (2) civil zugló (1) critical mass (3) csillag (2) csr (1) demokrácia (18) demokrata (2) diktatúra (1) duna kör (1) egészségügy (1) elégedettség (6) elek istván (3) elek pista (1) elemzés (1) életminőség (4) elhízás (1) elit (8) erkölcs (2) etikus fogyasztás (2) európai unió (1) fam (2) felelősség (13) fenntarthatóság (7) fesztivál (1) fodor (3) foglalkoztatás (3) fogyasztás (2) forradalom (1) fülöp sándor (1) gaia elmélet (1) gárda (2) gáz (3) gdp (2) globalizáció (4) globkrit (5) gyurcsány (3) hadiipar (1) hanem (1) háttér (1) hedonizmus (1) herbert (1) hírlevél (2) hőszivattyú (1) illés (2) index (1) izland (1) izrael (1) jávor (3) jobboldal (3) kampány (3) kapitalizmus (4) kaukázus (1) képregény (1) kerékpár (2) kerékpársáv (1) kerékpárút (1) kettős mérce (1) kihalás (1) kisebbség (1) kisebbségek (1) kis jános (1) klíma (1) klímapolitika (1) klímaváltozás (4) kocsi (1) kóczián (1) költészet (1) költségvetés (6) korrupció (1) közélet (9) közlekedés (4) közösség (1) közvélemény (5) külpolitika (3) kultúra (1) kürti (1) kutatások (2) kvóta (1) lakáj (2) lehet más a politika! (1) lehet más a politika? (24) lehet mas a politika? (1) lengyel (1) levegő mcs (1) lézer (1) liberalizmus (2) lmp (1) lonley planet (1) lovasi (1) magyar (1) magyarországi zöld párt (1) majtényi (1) média (1) megmondás (20) megoldás (1) metszőolló (1) mszdp (1) mszp (1) nagykörút (1) napi ász (1) narancs (2) nehézipar (1) nemzetiségek (1) neokon (1) népegészségügy (1) ngo (1) nyílt levél (1) ökológiai lábnyom (1) ökopolitika (9) ökopolitikai műhely (1) ökotrip (3) olaj (1) olimpia (2) ombudsman (1) önkéntesség (2) önkormányzat (1) orbán (1) orbán viktor (1) őszöd (3) parlament (5) pártfinanszírozás (3) pártok (8) pécs (2) pénz (5) pláza (1) pogrom (1) politika (26) politikai filozófia (1) pozitív gondolkodás (1) pride (2) prieger (2) program (6) radikális (1) rauschenberger (1) rendszerkritika (5) rendszerváltás (5) sajtó (7) sajttáj (1) scheiring (2) schiffer (12) schmuck (1) soft power (1) sólyom (2) sport (1) sportegyesület (1) superman (1) szakértő (1) szalai erzsébet (1) szdsz (5) szegénység (1) szélsőjobb (5) sziget2008 (1) szkepszis (1) szmogriadó (1) sztrájk (1) tájékoztatás (1) tarka magyar (1) természet (1) tibet (2) tömegsport (1) tordai (2) tudás (1) tudatos vásárló (1) túlkapások (2) tv (1) új párt (9) unió (1) unokáink élete (4) utca embere (1) útlezárás (1) válság (4) várnai (1) vastagbőr (1) vay (9) védegylet (2) vélemény (3) vida (1) villanyautó (1) visszhang (4) vita (20) wildmann (1) zászlóbontás (2) zene (2) zengő (1) zöld (12) Címkefelhő

Agressziópolitika

2008.10.03. 14:50 :: pgeri

Volna itten egy kezdeményezés. Civil. Ez már eleve gyanús, jönnének is a politikusok kisajátítani. Elsőként Gyurcsány ugrott oda a mikrofonhoz, hogy beleüvöltse az éterbe: "én aláírtam, mostmáraztán az Orbán is írja alá" (index.hu/politika/belfold/tama0930/). Mintha ez lenne a lényeg. És mintha nem hallott volna arról a kifejezett kérésről, miszerint a civileknek nem kell a politikusi "segítség". Köszönik szépen, de ők pont azt szeretnék, hogy ez egy egységes megmozdulás legyen a társadalom részéről, ne a szokásos szekértáborharc fasisztázással/komcsizással.

Tőlünk is sokan részt vesznek majd a demonstráción. Magánemberként, mivel tisztelik a szervezők ezirányú kérését. Mégha többen nem is értünk egyet azzal, hogy a politika és a civil szféra feltétlenül egymás ellenében kell, hogy meghatározza magát. Hiszen épp azért süllyedhetett ide mára a politika, mert a civil szféra, de tágabban értelmezve a társadalom kivonult belőle. Vagy ellopták tőlük. Ez értelmezésbeli különbség csak.

Most érkeztek el a civilek közül sokan oda, hogy kimondják: ez így nem mehet tovább. A demonstráció az esélyegyenlőségről és az agresszióról szól. Véleményem szerint a kettőről csak együtt érdemes beszélni.

Amikor ugyanis arról van szó, hogy agresszív módon, köztörvényes bűnöket elkövetve viselkednek egyesek, akkor nem szokás azt mérlegelni, hogy az illető épp milyen pártállású, nemű, vagy bőrszínű. Mint ahogy ezek a tulajdonságokat egy ideális világban semmiféle döntést nem befolyásolhatnának, legyen szó munkalehetőségről, szerelemről, vagy rendőrségi igazoltatásról.

Persze a mai Magyarország messze van ettől az ideális világtól.

Nálunk ma egyes csoportok nyílt agresszióval keltenek félelmet másokban anélkül, hogy komoly büntetés veszélyével kellene szembenézniük. Legyen szó akár szélsőjobboldali hulligánokról, családon belül erőszakoskodókról, tanárverő fiatalokról, vagy fél falut rettegésben tartó "megélhetési" bűnözőkről, a helyzet ugyanaz. Ma a törvények mintha nem büntetnék megfelelően (sőt, látszólag egyáltalán) az agresszív, félelemkeltő, antiszociális viselkedést. Ameddig "vér nem folyik", a rendőrséget nem érdekli az ügy, de ha mégis sikerül valakit bíróság elé állítani, nevetséges ítéletek születnek (pl. index.hu/politika/belfold/tojas080708/). Nem csak a szélsőjobb kukaborogatásáról van tehát szó: az agresszió, félelem keltése egy kiszolgáltatott rétegben ennél sokkal elterjedtebb és károsabb jelenség.

Tudatosítani kell mindenkiben, hogy mik az alapvető értékek, amelyekből nem lehet engedni egy demokratikus országban. Ha valaki ezeket az értékeket vallja, a közösen elfogadott szabályokat betartja, akkor nem szabad hátrányosan megkülönböztetni, legyen akár zsidó, meleg, roma, vagy nő (tetszőlegesen kombinálható). Az élet egyetlen területén sem, az óvodától a munkán keresztül a nyugdíjasotthonig. Aki azonban nem tartja be, nem vallja magáénak az alapvető értékeket, azzal szemben a mainál sokkal keményebben - de egyforma keményen - kell fellépni.

Csak így lehetünk igazán szabad, demokratikus és boldog ország. Ahol jó élni, ahonnét nem elmenni akarnak a fiatalok, és ahol nem félelemben élnek az idősek. Nem tűnik utópiának, mégis utcára kell menni érte.

13 komment

Címkék: politika közélet demokrácia boldogság felelősség antifasizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmasapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr100694331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PÁLOS TREND*****777 2008.10.08. 16:25:53

KI a PÉNZT a BANKOKBÓL!!!


„INFORMATION CLEARING HOUSE
informationclearinghouse.info

„Az a folyamat, amellyel a bankok hoznak létre pénzt, oly egyszerű, hogy az már visszataszító”, idézi a CNN-től viszolygó mottóval magát hirdető honlap a Harvard Egyetem 2006-ban meghalt, hírneves közgazdászának, John Kenneth Galbraith-nek egy mondását.”


Simon Pereznek az izraeli zombinak kijelentése az országok felvásárlásáról röpke idő alatt vált számunkra véresen komollyá.
Az Amerikából kiinduló világválság mögött ugyanis azok a ravasz és megátalkodott, zsidó gyilkos oligarchák sorakoznak, akik a jóhiszemű amerikai, francia, angol, magyar stb. állampolgárok bankbetétjeit úgy tapsolták el világszerte a beszivárgók telepeinek, lakóparkjainak építésébe mintha az övék lett volna.
Pedig korántsem.
Így viszont nyílt seb, hogy a bankok mechanizmusa a kenetteljes szövegekkel való operálás, az ámítás és a kecsegtető kamat % hangos hírverése nem egyéb, mint a farizeizmus traubi szódája: maró savval, színezékkel és tengernyi buborékkal.
…hát most ezek a buborékok kezdtek kipukkadozni…
…és itt nevezhetjük Lehman Brothersnek, Budapest banknak, uzsorásoknak, kibiceknek vagy vérszívóknak – holt mindegy.
1 valami azonban közös.
Mégpedig az, hogy már megint az emberek milliói fizetik meg ezeknek a pénzsóvár, átkozott FENEVAD kasztnak a „heppeningjét”.
Pedig szó nincs arról, hogy zsebre tett kézzel kell hagynunk.
Igenis minden tisztességes magyar és külföldi mielőbb vegye ki megtakarított pénzét az alattomos zsidók pénznyelőiből.
MIELŐBB.

Halljátok?!

Buga_Jakab 2008.10.08. 18:18:34

"Az Amerikából kiinduló világválság mögött ugyanis azok a ravasz és megátalkodott, zsidó gyilkos oligarchák sorakoznak"

Kedves Trendi!
Kihagytad a gyilkos oligarcháknál
- a kínaiakat (mert pl. Malajziában a kínai vállalkozókat szokás úgy utálni, mint Te a zsidókat)
- kihagytad továbbá a komenistákat
- és még ráadásul a cigányokat.

f1470 2008.11.19. 08:12:20

ÜDV NEKTEK!
S kihagytad a törvényhozást! Miért is kell nekem, neked, bankon keresztül hozzá jutnom a fizetésemhez? Miért kell leadnunk sápot abból amiért mi güriztünk napi x órát ,feláldozva néha a családi együtlétet!Mit kapok a pénzemért a banktól? Lehetőséget! Lehetőséget egy "rendkivüli hitellehetőséget" amitől még kiszolgáltatotabb leszel a bank meg gazdagabb! A törvényhozó ültette a nyakadba a bankot! Ha eldönthetném, hogy akarom-e őket vagy sem az más!Ez az Én döntésem!

tódi24 2008.11.19. 09:39:48

szia Palos!

"Igenis minden tisztességes magyar és külföldi mielőbb vegye ki megtakarított pénzét az alattomos zsidók pénznyelőiből.
MIELŐBB." - ezt írod.
Én éppen most kaptam egy zsidózós körlevelet ami éppen ennek ellenkezőjére szólít fel. :) Mert hogy nem az adósságból adósságba lépő emberek világszerte, a fogyasztói társadalom betegei teremtették ezt az egész káoszt, hanem a zsidók megintcsak. Szóval azt írja a te elgondolásoddal ellentéte zsidózó írás. Hogy a zsidók csak játszanak velünk a világválsággal, de tulajdonképpen nem érdekük, hogy a szolgák tönkre menjenek, mert hogy akkor ki szolgálná őket. Szóval a zsidók maroknyi csoportja ha majd azt gondolja, hogy eleget játszottak már a nem zsidók csöppet sem maroknyi csoportjával, akkor minden helyre jön. Tehát nyugodtan lehet felvenni továbbra is a hiteleket, meg nyugodtan lehet hat tévét vásárolni egy lakásba meg hét számítógépet és a kéményünk is lehet hitelből színarany, mert a zsidók ha kijátszadozták magukat a gazasági világválsággal akkor a varázspálcájukat előveszik és másnap arra ébredsz, hogy eltűnt a gazdasági világválság, volt nincs, mert a zsidók maroknyi csoportja ezt is meg tudja ám oldani. Hiszen oly hatalmasok.

Legalább egy véleményen lennétek ti zsidózók, amikor minden baj okozóit bennünk nevezitek meg,miközben ti semmit nem tesztek még csak a fenntartható fejlődés ellen sem. Ugyebár, mert hogy azt is a zsidók csinálják.

Apropó Fenntartható fejlődés. Kérnék tőled egy olyan vicces cikket is, ami arról szól, hogy a zsidók a klímaváltozás okozói is, mert ők kényszerítették rád, hogy ne bringával közlekedj, hanem autóval, amikor hitelt adtak az autódra azok a kurva bankok. Lécci, lécci!!! :) Szeretnék egy olyan nagyot röhögni, mint mikor elolvastam a varázsló zsidók történetét, akik majd eltűntetik ripsz ropsz a válságot.

Buga_Jakab 2008.11.26. 14:20:12

Volt egy kezdetben szimpatikus megmozdulás, a TarkaMagyar, erről jelent itt meg a támogató írás. Olvasgattam is lelkesen a TarkaMagyarok blogját, majd egyre kevésbé lelkesen.

A felvoluláson annyi ezer ember volt, amennyi, a szervezők még írtak a blokjukra egy kicsit magyarázkodó, kicsit fellengzős közleményt, majd a blogot magára hagyták. Végül egy nyilas rakosgatott föl linkeket (Vona, Toroczkai, Trianon ...), amire válaszolgattam-cikiződtem a rend kedvéért.

Ha esetleg érdekel Titeket, itten-blogolók, idemásolom két legutóbbi levelemet, amit a tarkamagyar@gmail.com-ra írtam (amolyan szervezői postafiók).

1. Elküldöm Nektek, hogy tudjátok: mi van a blogotokon, a fő helyen.
AZT SZOKTÁK MONDANI HOGY A SZARBÓL IS LEHET VÁRAT ÉPITENI.
SZARHÁZIAK VOLTATOK EGY SZAR WEBOLDALAL.
MOST MÁR CSAK EGY MARADT A MERT TÖBBI MÁR RÉG ELTÜNT
ITT VAGY (MINEK?) DE A TE KOMMENTJEIT SEM ÉRDEKELNEK.
A WEB OLDALT KEZELÉSBE VETTEM.
A TÖBBIT IS MEGOLDJUK NEM KELL FÉLTENI MINKET!

Az a baj, hogy ez a náci, joggal örül, hová jutott a blogotok. (És a mozgalmatok?)
Üdv: Jakab

2. Gyerekek! Lassan alúlmúlhatatlanok lesztek.

Számos morgolódás után végre hozzányúltatok a bloghoz. De hogyan?!

Töröltétek az újabb hosszászólásokat, de a Sajtóközlemény után utolsó két hosszászólásként a szélsős „Tauszig néni” ortombaságai olvashatók.

A legújabb írás (okt. 9.) utáni utolsó hosszászólás pedig válasz valamire – amit töröltetek. Csak úgy, ötletszerűen.
Szánalmas, hogy le kell írni, de a jogállam ott kezdődik, ahol vannak szabályok, amihez tartják magukat a hivatalnokok, de még a Moderátor is. Szomorú vicc, hogy ennek az írásnak a címe: „Tarkaság és jogállam” volt. Ilyen lenne Nálatok a jogállam?

Lejárattátok magatokat, koptattátok a civil-séget, és még tisztességgel el sem tudtok tűnni. (Ha arra gondolok, hogy milyen büszkén balhéztatok, hogy egy miniszterelnök ne menjen el a rendezvényetekre!)

Szóval: szégyen.

’Jakab’

svaleria 2008.11.26. 18:07:28


Gyűlölködő beteg emberek szövegére nem kell odafigyelni Jakab. Amúgy vannak kommunikációs módszerek, hogy az ember tenyeréből egyenek, talán tarkamagyar nem tartotta fontosnak alkalmazni őket :)) Meg simán letiltani is lehet bárkit blogról, szívük joga lenne.
Számomra a szabadság nem azt jelenti, hogy káromolni, ócsárolni lehet bárkit, kővel, tojással dobálni.

Apropó te olyan régebbi motoros vagy /bocsesz :)/ szóval mikor tűnt el a köztudatból a "dolgozó népet szolgálom" mondat? Én mindig baromi büszke voltam, hogy értem dolgozóért élnek halnak katonák, rendőrök, jó lenne, ha tudnák, hogy vannak még akik szolidárisak velük.

Buga_Jakab 2008.11.27. 16:04:47

Kedves Vali, ez a történet a TarkaMagyarról szól, és ők bizony becstelenül otthagyták ... azt ami maradt a rendezvényük után. Például azt a blogot.

Eddig még lehetett reménykedni abban, hogy a civilek megmutatják. Szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a kezdeményezésből, ha nem ilyen fájdalmasan amatőr és - nevezzük nevén - felelőtlenül csinálják. Most ellőtték egy időre a puskaport.

A blogjuk, meg az a próbanáci, csak tünet. Hadd hencegjek, mindegyik ajánlott videójában volt olyan részlet, amivel jól kicikiztem (nem is tudott válaszolni). Ellenben figyelemre méltó a kitartása: úgy tűnik járja a net-et, és mint a kakukk, elpottyant egy-egy linket.

Más. Bizony, mint öregcsóka, már több mint harminc éve mondtam kórusban, ha - nagy-nagy ritkán - megdicsért az örmester, hogy "a dógozó népet szolgálom!". Szerintem is jó szöveg volt, bár korlátozott örömmel gondolok vissza rá. Szerintem akkor ment ki a divatból, amikor a NÉPköztársaság helyett köztársaság lettünk. (Egyébként 1918-ban Magyarország szintén népköztársaság volt, de aztán jött Horthy a fehér lovon, s lettünk király nélküli királyság. De ez már messze vezet.)

Üdv: Jakab

Buga_Jakab 2008.12.10. 12:51:34

A kezdetben szimpatikus TarkaMagyar - folyt.
Újabb szerény levelem a tarka szervezőknek, hogy a közfigyelem nem tűnt el teljesen nyomtalanul:

(Subject:) Vergődés II.

Két hete írtam, hogy milyen szánalmas, romos állapotban van a tarkamagyar.blog.hu. Két hete nem sikerült változtatnotok. :(((

Most nem kommentálom a dolgot, két hét múlva, december 24-én, újra megnézem a blogotokat.

’Jakab’

svaleria 2008.12.10. 17:37:35

Jakab, nekem nem fér bele napomba, hogy tarka magyaron is olvasgassak, pedig ráérek munka után, csak sok más olvasnivaló is van, de végignéztem múltkor és aztán láttam, hogy némely íráshoz több száz komment is tartozik, na azokra már rá sem mentem, gondolom ott valamelyiknek a végén vagy és várod a választ. Viszont itt teljes mértékig szem előtt vagytok és naprakészen figyelnek rátok, még ha nincs is mindig válasz. :)

Buga_Jakab 2008.12.11. 17:26:13

Kedves Vali! Másodszor érted félre, amit a tarkamagyar.blog-ról írtam. Már két hete be van fagyasztva a blog, nincs mit olvasgatni rajta, főként naponta.

De ahogy írtam, két hét múlva megnézem, hogy magvan-e még a blog, csonkán, marára hagyva.

Üdv: Jakab

svaleria 2008.12.11. 18:35:24

Még soha nem értettelek félre, de inkább ne is erőltessük a beszédet. :) Felőlem egy éve is be lehet fagyva, akkor sincs lelkierőm több száz kommentet elolvasni utólag. A cikkeket elolvastam.

Abban az összes fórumozónak igaza van itt, hogy visszajár az ember olvasni a saját sorait, meg hogy mit lép rá más.

Nézted a linket amit a Marciékról feltettem iwiw-re és a közvéleménykutató hozzászólását?

svaleria 2008.12.12. 12:46:01

Apropó agresszió.

Hogyan lehetséges az, hogy engem még soha egyetlen rendőr nem sebesített meg?
Sem a TV ostrománál sem utcakő dobálás közben.
Sem amikor épp felgyújtottam volna valamelyik parkoló autót.
Meg lehet tippelni, hogy kb. hány kukát borítottam ki.
Biztos bele lehet kötni sok mindenbe a rendőröknél is, de mi lenne, ha úgy tennénk mint az oviban, aki benne van a játékban csak az játszik. A kockakövet szépen lerakják, aztán fel lehet szedni és aki benne van a játcásiban azok egymást dobálhatják. Vagy aki a nyerő a sorsoláson, annak a kocsiját gyújtják fel.

index.hu/politika/belfold/thazakorm12/

palostrend · http://palostrend.hu 2010.02.27. 19:46:42

Bilderberg csürhe beledöglik a JÓISTEN NÉPÉBE!!!

Szavazás azaz KERESZTVETÉS előtt ez mindenkinek kötelező: vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=61820262

Amint arról a földgolyót behálózó KÉNBŰZÖS! médiacsatornákból értesülhettek és jól fel is háborodhattak; - az az ősellenség elmúlt hetekben planetahírré dagadt cionista provokációja, amit a BILDERBERG CSOPORT alantas, sátán fattyjai kürtöltek világgá a VILÁG KÖZEPÉT URALÓ MAGYARORSZÁG ŐSLAKOSAI ELLEN, hogy azt mocsokba döngölve, megalázottan erőszakolják meg...- ÉLŐBEN és EGYENESBEN, ahogyan azt 90 évvel ezelőtt is TRIANONBAN tették!!!
...de, hogy miért is kellett ezt a NEMZETI ERŐSZAKOT megint elkövetni?!
KIKNEK ÁLLHAT ÉRDEKÉBEN MAGYARORSZÁG MEGKAPARINTÁSA?!

... piti cionrabszolgák a MÁV-on keresztüli megzsarolásunkkal keltették MAGYARORSZÁG rossz hírét, hogy ránk süttethessék az antiszemitizmus és a nácisodás oly mértékű "skarlát betűjét", amitől terrorizmusra hivatkozva megakadályozhatják áprilisban MAGYARORSZÁGON a "SZABAD VÁLASZTÁSOKAT"!
A századik zsarolás...Választáskor...
Bajnai Gordonka mint a BILDERBERG csürhe magyarországi fullajtára az utolsó "parlamentális" napon, magyarírtó haverjaival az mszpszdsz - a fidesz tartózkodásával-megszavazta, hogy akár 3 évet is kaphatunk, ha nyilvánosan tagadjuk az ún. holokausztot.
A "nemzetközi nagytőke" vagyis a VILÁGFAROK!!! által kirobbantott Nagy Háborúban (1914-1945) elesett kb. 1,4 millió magyar persze nem számít.
...meg az utána következő judeobolsevista mészárlások tízmilliós hullahegyei sem számítanak tételként.
...meg TRIANON sem, amit szintén ez a hírhedt és titkolódzós BILDERBERG CSÜRHE szervezett és vezényelt le magyargyűlölő véglényeivel.

Érdekesség, hogy ha "érzéseiben bántunk" majd meg egy ilyen SORSTALAN őspatkányt, akkor is bíróság elé kerülhetünk...
ŐSPATKÁNY BÍRÓSÁG elé persze - mert MAGYARORSZÁGON még nincs másik!!!

Az őspatkány ennek örömére folyamatosan és büntetlenül tagadhatja a JÓISTENÜNKET!; - KÖROSZTÁSÚ JELZÉST azaz JÉZUS KRISZTUST, akinek maga a TEREMTŐ ISTEN küldette ANGYALI SZENT KORONÁNKAT!!!
Nem véletlenül vetette rá dülledt szemeit a SÁTÁN és annak gyülevész klónjai, hiszen a VILÁGURALOMHOZ koronára van szüksége...

ISTEN KORONÁJÁRA!!!
...az meg, akárhogy is szemlélem: NÁLUNK VAN!
...a MAGUNKFAJTÁNÁL!
...a JÓISTEN BEVÁLASZTOTT NÉPÉNÉL!
MINDÖRÖKRE!!!
süti beállítások módosítása