HTML

ELKÖLTÖZTÜNK: lehetmas.blog.hu

Az LMP egy ország- és világmegváltó politikai kezdeményezés a fenntarthatóság, igazságosság és részvétel jegyében. Hisszük, hogy lehet más a politika - ha Te is teszel érte!

Linkblog

Friss topikok

Címkék

adózás (5) akció (1) aktivizmus (1) alkotmánybíróság (2) anarchia (1) anima sound system (1) antifasizmus (2) antirasszista (1) áram (1) atom (1) autó (2) babarczy (1) baloldal (3) bencsik (1) bizalom (1) boda (1) bodoky (1) bokros (1) boldogság (5) börtön (1) bringa (1) bringaút (1) buli (5) bulvár (1) cégmérce (2) civil zugló (1) critical mass (3) csillag (2) csr (1) demokrácia (18) demokrata (2) diktatúra (1) duna kör (1) egészségügy (1) elégedettség (6) elek istván (3) elek pista (1) elemzés (1) életminőség (4) elhízás (1) elit (8) erkölcs (2) etikus fogyasztás (2) európai unió (1) fam (2) felelősség (13) fenntarthatóság (7) fesztivál (1) fodor (3) foglalkoztatás (3) fogyasztás (2) forradalom (1) fülöp sándor (1) gaia elmélet (1) gárda (2) gáz (3) gdp (2) globalizáció (4) globkrit (5) gyurcsány (3) hadiipar (1) hanem (1) háttér (1) hedonizmus (1) herbert (1) hírlevél (2) hőszivattyú (1) illés (2) index (1) izland (1) izrael (1) jávor (3) jobboldal (3) kampány (3) kapitalizmus (4) kaukázus (1) képregény (1) kerékpár (2) kerékpársáv (1) kerékpárút (1) kettős mérce (1) kihalás (1) kisebbség (1) kisebbségek (1) kis jános (1) klíma (1) klímapolitika (1) klímaváltozás (4) kocsi (1) kóczián (1) költészet (1) költségvetés (6) korrupció (1) közélet (9) közlekedés (4) közösség (1) közvélemény (5) külpolitika (3) kultúra (1) kürti (1) kutatások (2) kvóta (1) lakáj (2) lehet más a politika! (1) lehet más a politika? (24) lehet mas a politika? (1) lengyel (1) levegő mcs (1) lézer (1) liberalizmus (2) lmp (1) lonley planet (1) lovasi (1) magyar (1) magyarországi zöld párt (1) majtényi (1) média (1) megmondás (20) megoldás (1) metszőolló (1) mszdp (1) mszp (1) nagykörút (1) napi ász (1) narancs (2) nehézipar (1) nemzetiségek (1) neokon (1) népegészségügy (1) ngo (1) nyílt levél (1) ökológiai lábnyom (1) ökopolitika (9) ökopolitikai műhely (1) ökotrip (3) olaj (1) olimpia (2) ombudsman (1) önkéntesség (2) önkormányzat (1) orbán (1) orbán viktor (1) őszöd (3) parlament (5) pártfinanszírozás (3) pártok (8) pécs (2) pénz (5) pláza (1) pogrom (1) politika (26) politikai filozófia (1) pozitív gondolkodás (1) pride (2) prieger (2) program (6) radikális (1) rauschenberger (1) rendszerkritika (5) rendszerváltás (5) sajtó (7) sajttáj (1) scheiring (2) schiffer (12) schmuck (1) soft power (1) sólyom (2) sport (1) sportegyesület (1) superman (1) szakértő (1) szalai erzsébet (1) szdsz (5) szegénység (1) szélsőjobb (5) sziget2008 (1) szkepszis (1) szmogriadó (1) sztrájk (1) tájékoztatás (1) tarka magyar (1) természet (1) tibet (2) tömegsport (1) tordai (2) tudás (1) tudatos vásárló (1) túlkapások (2) tv (1) új párt (9) unió (1) unokáink élete (4) utca embere (1) útlezárás (1) válság (4) várnai (1) vastagbőr (1) vay (9) védegylet (2) vélemény (3) vida (1) villanyautó (1) visszhang (4) vita (20) wildmann (1) zászlóbontás (2) zene (2) zengő (1) zöld (12) Címkefelhő

A zászlóbontás forgatókönyve

2008.10.05. 12:12 :: lehetmás

Kedves Pajtások!

Mint azt jól tudjátok, a jövő héten előbújunk, és szépen bemutatkozunk, ahogy illik. Gyorsan nézzük végig, mi minden fog történni az elkövetkező napokban!

Hétfőn beköszönünk a parlamentbe: egy kis lézerjáték keretében adjuk át az üzenetünket a bentieknek - akik persze akkor már otthon fognak vacsorázni; az akció ugyanis fél 8-kor kezdődik. Gyertek el a Batthyány térre, nézzétek meg, találkozzunk személyesen is! (További részletek az indiszkrét Népszabadságban.) (A zöld kollégák megnyugtatására: a lézer minimális energiát fogyaszt, a beállítás szöge miatt nem növeli a város fényszennyezését, és nem káros az egészségre - de azért közelről ne nézzetek bele!)

Szerdán délelőtt Budapesten, a Parlament Caféban és Szegeden, Nyíregyházán, Debrecenben, Pécsett és Győrben egy időben tartunk színre lépő sajtótájékoztatót. Ez alkalommal bemutatjuk a programunk egy rövidebb változatát, és aznap elindul a honlapunk is. A részletekről írunk majd mi is, de nyilván benne leszünk minden valamirevaló sajtótermékben (ahogy a sajttáj előzetese például a HVG-ben).

Péntek este bulizzunk együtt! A kemény hét után a Gödörben vezetjük le a gőzt, és ez egyben jó alkalmat ad arra, hogy közelebbről is megismerkedhessünk. Lehet beszélgetni, gyorsan-könnyen képbe kerülni, lesz móka-kacagás, videoklip, némi agitprop, és persze sok jó koncert: Napra, ef Zámbó, PPT - Planet Potatoe (Kaukázus-projekt Kardos Janóval), Punk goes to disco - Anima Sound System DJ set, Korai Öröm. A belépés ingyenes, de támogatásokat természetesen ott is örömmel fogadunk.

 

10 komment

Címkék: buli akció sajttáj zászlóbontás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmasapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr57697064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erlauer 2008.10.05. 19:06:11

Hát, kedves Schiffer András, minden azon múlik, mint az SZDSZ-nél: mekkorák legyenek az adók, és kiktől vonjuk meg a redisztribúciós kiadásokat. Ja, és mennyit.

Freud Vajk (törölt) 2008.10.06. 12:01:41

Sziasztok, a sajttáj mikor lesz a Parlament Caféban? Írjatok időpontot!

idegbetegmókamester 2008.10.06. 14:44:30

Vajon tényleg ezen múlna minden? És hogy intézményes az adócsalás és a korrupció? A két legnagyobb párt pedig az ovis homokozóban megtapasztalt szinten viselkedik? Ja, és miért szegény Schiffernek szól a komment? Nem a főemberünk, csak a legismertebb fejünk, de mindannyiunknak van feje. Az SZDSZ-hez való hasonlítást pedig nagyon sok szempontból felejtsük is el. Mi nem kurvulunk, ez a sok közül a legfontosabb szempont.

Zsoltee 2008.10.06. 18:03:53

Nyáron olvastam ezt a blogot és nagyon szimpatikus volt a kezdeményezés. Akkor nem hittem, hogy tényleg belevágtok, de most már látom, hogy igen!

Kitartás, nagyok vagytok! Tényleg lehetne más a politika.

Vay M 2008.10.07. 00:10:59

Sajttáj időpontjáról:
Helló! bocsi, de az a sajtó meghívóban szerepel, nem könnyíti meg az ilyen eseményeket, ha keveredik a klubbal, a fogadóórával, panasznappal, stb. Keress meg mailben, és megbeszéljük!

bomi 2008.10.07. 10:02:25

El kell, hogy mondjam: nagyon el vagyok keseredve.
Ez a kezdeményezés nagyon szimpatikus számomra, ez a párt (bocs, hogy már pártról beszélek) talán az egyik, ha nem az egyetlen teljes szívvel vállalható és támogatható politikai szerveződés LENNE. Nagyon szimpatikus, hogy alulról jövő civil kezdeményezés, nem egy másik pártból kivált/kirúgott "politikusok" által létrehozott alibipárt. A legszimpatikusabb pedig a programja, ami mellé következetesen odaáll: az ökopolitika, a fenntartható fejlődés, a zöld elkötelezettség, az emberi jogok és a megalkuvásmentes kiállás a demokrata és a szó eredeti értelmében vett liberális értékek mellett.
Ami nagyon fáj, és kissé hitelteleníti is a kezdeményezést, az a jól ismert magyar betegség: a csakazértis szembenállás. Kívülállóként úgy látom – és azt gondolom, hogy nem vagyok ezzel egyedül –, hogy már megint oldalak szerinti törésvonalak mentén morzsolódik szét az ökomozgalom. A zöld pártok/mozgalmak a szélsőbaltól az MSZP-szatelitpártjáig sokféle (sokszor alibi) szerveződések/pártok között osztották szét az erejüket. Most pedig immár évek óta tart az egyetlen vállalható, hiteles civil mozgalom, a Védegylet ketészakítása. Látszólag oldalak mentén: a Lányi-féle Élőlánc mondjuk inkább rendszerkritikusabb, jobbra húzobb tömörülésnek tűnik, a Schiffer-féle vonal meg liberális, baloldali iárnyt vett.
Szeretnétek úgy láttatni, hogy az Élőlánc – amely előbb, még 2005-ben alakult ökopárttá – valójában már csak egy vegetáló szerveződés, egy one-man show. Különben is, Lányi már egy vállalhatatlan figura, számotokra túlságosan jobboldali értékeket is társít az ökopolitika céljai mellé/közé. De azt gondolom, hogy sokan vagyunk, akik szerint az ökopolitikának nem a széthúzásról, szétforgácsolódásról kéne szólnia. Nem kell egy baloldali/liberális 1%-os, egy jobboldali 1%-os és néhány (szélső)balos 1% alatti öko/zöld párt, amikor az ökopolitika, a fenntartható fejlődés céljaival mindegyik egyetért. Amíg van 5%-os küszöb, ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak (és nem tehetjük meg ezt a szívességet a jelenlegi "politikai elitnek" sem, hiszen egy ilyen felállásból megint csak ők jöhetnek ki győztesen).
Summa summárum: az ezidáig tapasztalható fokozatos szembenállás helyett egy fokozatos közeledést és minél több fórumon (beleértve a választásokat is) együttes fellépést üdvözölnék az ökomozgalmak/pártok között. De sajnos a folyamatokat és az emberi gyarlóságot tekintve ezügyben nagyon pesszimista vagyok – bár ne lenne igazam. De amíg Lányi úgy érzi, hogy Schiffer ezzel a lépésével – mármint hogy a korábban a Védegyletben a civil vonal melletti, és a párttá alakulás elleni (Élőlánc) kiállása után másik ökopártot alapít – a mozgalomat elárulta, őt, az Élőláncot és a Védegyletet késsel hátbatámadta, Schiffer pedig szélsőjobbos retorikával és a széljobb összeesküvéselméletek átvételével vádolja (egyébként meglátásom szerint kevés igazságalappal) Lányit, addig ez a (vissza)közeledés sajnos hiú ábránd marad.
Nem akartam senkit ezzel megbántani, csak az elkeseredésemnek hangot adni, hogy egy jó ügy így el tud inflálódni, értékét veszíti – legalábbis az erejét adó egységet mindenképpen.
Még egyszer hangsúlyozom, hogy szimpatizánsként, laikus kivülállóként látom így a dolgokat, és nem szeretném, ha az idő majd félelmeimet igazolná...

Buga_Jakab 2008.10.08. 18:05:23

A Reakción ez olvasható:
"De orientációnak elősegítendő, azért csak kibukik: globalizáció-kritikus baloldali párt lenne az LMP, amely nem hisz a piac mindenhatóságában."

Ezt mondtátok fiúk?? Vagy egy Reakció-s a globalizáció-kritikát mindjárt baloldalra teszi?

Nagy-nagy érdeklődésel: Jakab

lehetmás 2008.10.09. 14:00:55

hamarosan válaszolok a kérdésekre, megjegyzésekre érdemben, lesz új bejegyzés is, csak most a levéláradatot kell kezelnünk. elöntenek a csatlakozni vágyók! de ez legyen a legnagyobb bajunk... :)

takianti 2008.11.14. 23:54:15

A hírlevélből ollózva: "Mert akkor lehet más a politika, ha az emberek sajátjukénak érzik kezdeményezésünket, ha részt vesznek benne, ha vissza akarják foglalni a közügyek intézésének mezejét. Vagyis ha helyi csoportot szerveznek, ha aktív tagok lesznek, hozzák a barátaikat, és pénzt is adnak a működésre és a kampányra. Ellenkező esetben életképtelenek leszünk, és befejezzük..." Lehetne ennek részleteiről is hallani egy kicsit? Köszönöm
süti beállítások módosítása