HTML

ELKÖLTÖZTÜNK: lehetmas.blog.hu

Az LMP egy ország- és világmegváltó politikai kezdeményezés a fenntarthatóság, igazságosság és részvétel jegyében. Hisszük, hogy lehet más a politika - ha Te is teszel érte!

Linkblog

Friss topikok

Címkék

adózás (5) akció (1) aktivizmus (1) alkotmánybíróság (2) anarchia (1) anima sound system (1) antifasizmus (2) antirasszista (1) áram (1) atom (1) autó (2) babarczy (1) baloldal (3) bencsik (1) bizalom (1) boda (1) bodoky (1) bokros (1) boldogság (5) börtön (1) bringa (1) bringaút (1) buli (5) bulvár (1) cégmérce (2) civil zugló (1) critical mass (3) csillag (2) csr (1) demokrácia (18) demokrata (2) diktatúra (1) duna kör (1) egészségügy (1) elégedettség (6) elek istván (3) elek pista (1) elemzés (1) életminőség (4) elhízás (1) elit (8) erkölcs (2) etikus fogyasztás (2) európai unió (1) fam (2) felelősség (13) fenntarthatóság (7) fesztivál (1) fodor (3) foglalkoztatás (3) fogyasztás (2) forradalom (1) fülöp sándor (1) gaia elmélet (1) gárda (2) gáz (3) gdp (2) globalizáció (4) globkrit (5) gyurcsány (3) hadiipar (1) hanem (1) háttér (1) hedonizmus (1) herbert (1) hírlevél (2) hőszivattyú (1) illés (2) index (1) izland (1) izrael (1) jávor (3) jobboldal (3) kampány (3) kapitalizmus (4) kaukázus (1) képregény (1) kerékpár (2) kerékpársáv (1) kerékpárút (1) kettős mérce (1) kihalás (1) kisebbség (1) kisebbségek (1) kis jános (1) klíma (1) klímapolitika (1) klímaváltozás (4) kocsi (1) kóczián (1) költészet (1) költségvetés (6) korrupció (1) közélet (9) közlekedés (4) közösség (1) közvélemény (5) külpolitika (3) kultúra (1) kürti (1) kutatások (2) kvóta (1) lakáj (2) lehet más a politika! (1) lehet más a politika? (24) lehet mas a politika? (1) lengyel (1) levegő mcs (1) lézer (1) liberalizmus (2) lmp (1) lonley planet (1) lovasi (1) magyar (1) magyarországi zöld párt (1) majtényi (1) média (1) megmondás (20) megoldás (1) metszőolló (1) mszdp (1) mszp (1) nagykörút (1) napi ász (1) narancs (2) nehézipar (1) nemzetiségek (1) neokon (1) népegészségügy (1) ngo (1) nyílt levél (1) ökológiai lábnyom (1) ökopolitika (9) ökopolitikai műhely (1) ökotrip (3) olaj (1) olimpia (2) ombudsman (1) önkéntesség (2) önkormányzat (1) orbán (1) orbán viktor (1) őszöd (3) parlament (5) pártfinanszírozás (3) pártok (8) pécs (2) pénz (5) pláza (1) pogrom (1) politika (26) politikai filozófia (1) pozitív gondolkodás (1) pride (2) prieger (2) program (6) radikális (1) rauschenberger (1) rendszerkritika (5) rendszerváltás (5) sajtó (7) sajttáj (1) scheiring (2) schiffer (12) schmuck (1) soft power (1) sólyom (2) sport (1) sportegyesület (1) superman (1) szakértő (1) szalai erzsébet (1) szdsz (5) szegénység (1) szélsőjobb (5) sziget2008 (1) szkepszis (1) szmogriadó (1) sztrájk (1) tájékoztatás (1) tarka magyar (1) természet (1) tibet (2) tömegsport (1) tordai (2) tudás (1) tudatos vásárló (1) túlkapások (2) tv (1) új párt (9) unió (1) unokáink élete (4) utca embere (1) útlezárás (1) válság (4) várnai (1) vastagbőr (1) vay (9) védegylet (2) vélemény (3) vida (1) villanyautó (1) visszhang (4) vita (20) wildmann (1) zászlóbontás (2) zene (2) zengő (1) zöld (12) Címkefelhő

A pólóárus szellemi nyomorúsága

2009.03.22. 13:20 :: zseton

Aki szombat estére már beleunt a találgatásokba, hogy Morgó, Szende, Szundi, Tudor, Vidor, Hapci vagy Kuka legyen-e az új miniszterelnök, elugorhatott a Millenárison megrendezett Antirasszista programsorozatra is. De aki igazán okos volt, rögtön akkor távozott, mikor befejeződött a három, főként cigányok lakta falu polgármesterének diskurzusa (moderált a multifunkciós Para-Kovács Imre). Ám a nép cirkuszra vágyott, nem is akármilyenre: Mérő László és Polgár „Tomcat” Tamás celebritiy deathmatch-ére a terem megtelt különböző méretű kamerákkal és kommunikáció-szakos egyetemistákkal, és persze néhány Kárpátia-pólós és/vagy bomberdzsekis széljobberrel. A seregek tehát felálltak, a párbaj résztvevői pedig megismerkedhettek a hivatalos szabályokkal: 1 kérdés, 3 perces válasz, 2 perces viszontválasz, az asztal alatt rugdosódni meg nem ér.

Aki arra számított, hogy valamiféle érdemi vita alakul ki a ballib értelmiség és a (vulgár)rasszista nemzetmentők között (felkészül György Péter és Vona Gábor), az csúnyán tévedett – de az sem  járt jobban, aki csak egy szellemes szópárbajt vizionált… Részben mert  az amúgy nagytudású Mérő verbális kommunikációja nem csak a könnyedséget, de az összefüggések rendszerét is nélkülözi, részben pedig mert Tomcat otrombasága csak a rendszeresen kuruc.infón/bombagyáron  edződő hallgatót nem hozza zavarba. Már az első válaszadás jogát eldöntő pénzfeldobásnál is ízelítőt kaphattunk a méltán népszerű blogger üdítő szellemességéből (ML: nekem van egy tízforintosom. PT: Hát igen, tudjuk honnan van… - értik, ugye?), de akkor még nem tudtuk, hogy ez csak a kezdet.

Polgár feltehetőleg a számára ellenséges környezetet és a „vitapartner” szélesebb műveltségét kompenzálandó az elvárhatót messze túlhaladó mértékben és messze alulmúló színvonalon zsidózott és cigányozott, miközben talán tudatosan, talán kognitív képességeinek szerénysége okán tökéletesen reflektálatlan maradt Mérő amúgy önmagában sem túl meggyőző felvetéseire. Utóbbi zavart monológjaiban görcsösen ragaszkodott az ideologikus beszéd és a nyílt rasszizmus határvonalának feltérképezéséhez, és ehhez rendre a két „szellemi tábor” gondolkodási sémáinak hasonlóságait próbálta kiemelni. A magas labdákat pedig Tomcat megformáltságát tekintve kétségkívül retorikusabb és impulzívabb, tartalmára nézve azonban ijesztően korlátolt és gyűlölködő válaszaival csapdosta le, majd felbuzdulva kommunikációs fölényén, egyre arrogánsabb lett mind partnerével, mind a megszólaló közönséggel szemben. Mindehhez pedig a „szellemi hátországot” helyben reprezentáló kriptofasiszta fiatalok tüntetően hangos nevetése adott hátborzongató körítést. Megtudtuk még azt is, hogy Polgár legalább öt szót beszél németül, hogy gyakorlatilag a teljes 19. századi irodalmi elit antiszemita volt – csak ezt manapság nem divat reklámozni, illetve hogy ő valójában (surprise!) krisnatudatú hívő. Az esemény végeztével pedig  megnyugodhattunk afelől, hogy ha találnak rá megfelelő fórumot, a felek szívesen folytatják majd a „vitát”, hiszen a valódi párbeszéd csakis így kezdődhet el.

Távozóban még hallottuk, ahogy a szélsőjobbos outfitbe csomagolt rajongók dagadó mellel elemezték, hogyan leckéztette meg vezérük a filoszemita siserehadat, miközben a feldúlt közönség szabadcsapatokat szervezett a Kisrókus utca kommunista ornamentikájú kultkocsmájába. A Millenárisra pedig végleg rátelepedett a sötétség.

200 komment · 1 trackback

Címkék: szélsőjobb antirasszista

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmasapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr811017945

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.03.22. 13:58:15

Európai, cigány, magyarMa van a rasszizmus elleni világnap. Ez alkalomból több civil szervezet kezdeményezéseként egész napos program lesz a Millenárison. A felhívás szövege a következő: MÁRCIUS 21 1966-ban jelölte ki az ENSZ március 21-edikét az An…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tengertánc (törölt) 2009.03.22. 13:46:11

Az a nagy probléma, hogy Mérő László egyáltalán, ilyen keretek közt bármiféle beszélgetésre vagy - szigorúan idézőjelben - vitára hajlandó egy ilyen Polgár Tamás kaliberű, valószínűleg súlyos identitászavarban szenvedő szociopatával...Ennek következtében Tomket pedig elkezdi azt hinni, hogy ő valamiféle véleményformáló személyiség. Pedig nem. Csak egy szerencsétlen senki, egy vesztes, akárcsak a többi söpredék.

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2009.03.22. 13:53:48

Mielőtt még valaki anélkül nácizna, hogy tudná miről beszél érdemes meghallgatnia az vitát.
lmv.hu/node/3709

Itt meg letölthető:
href.hu/x/8jjo

hoel 2009.03.22. 13:54:26

Tomcattel nem kell szóbaállni, ahogy egy rablógyilkos bűnözővel sem áll le " vitázni " az ember. Nagyon nagy hiba volt Mérő Lászlótól, hogy megtette.

beleszolok 2009.03.22. 13:54:49

Már majdnem érdekelni kezdett az LMP, kösz, hogy időben eltántorítottál.

Ti tényleg az szdsz leányvállalata vagytok.

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2009.03.22. 13:57:04

Mellesleg megkérdezném, hogy te hol a retkes picsában voltál, aki írtad mert a millenárison biztosan nem. Ahogy ezt végighallgattam tőlem Mérő 3 egyetemen lehet docens, de olyan mértékben nem tud kérdésre válaszolni, témáról beszélni és érvelni, hogy az szinte hihetetlen. Mellesleg kibújt az LMP szög a zsákból.

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.03.22. 13:57:51

Tiszta jó, hogy a "Lehet Más" címszó alatt vissza tudjátok visszhangozni az összes klisét és közhelyet, amit a ballib oldal az elmúlt években csak össze tudott gyűjteni. Büszkék lehettek. :)

Széljobber, kriptofasiszta, vulgárrasszista, és ezt mind abból, hogy - egyébként a 20-30-ból kb. hárman - Kárpátia-pólóban és/vagy bomberdzsekiben voltak, valamint jól szórakoztak Tomcaten. Gratulálok.

Tomcat szerintem az Anhologia idézését vitte túlzásba, de az, hogy "az elvárhatót messze túlhaladó mértékben és messze alulmúló színvonalon zsidózott és cigányozott", termetes baromság, mert éppen arról szólt a vita, mi számít rasszizmusnak, cigányozásnak, etc., ehhez pedig nyilván mindkét félnek érveket kellett hoznia amellett, meddig terjedhet az általánosítás, mi mondható ki és mi nem, és hogy pl. cigányozás e kimondani, hogy a cigányság tényszerűen felülreprezentált a börtönpopulációban, vagy hogy a nagy társadalmi visszhangot kiváltó bűncselekményeket végül 99%-ban cigányok követik el. Olyat pedig, hogy "minden cigány bűnöző", vagy hogy "rohadt zsidók", nem mondott... Nem tudom, ti hogyan vitáznátok rasszizmusról a mai Magyarország kapcsán, ha nem érintenétek a cigány és zsidó népeket, de biztosan érdekes lenne.

Maestro 2009.03.22. 13:58:57

vihar egy minibiliben.

ki a tököm az a mérő lászló?
ki a rák kíváncsi tomcatre?

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2009.03.22. 14:02:20

Komolyan gondoltam én is egy ideig hogy ez(LMP) egy ideológiáktól mentes valami lesz, de mostanában már azért igyekezett megcélozni a csalódott szdsz bázist, főleg a fiatalokat. Ennek okán inkább mondom minden ismerősömnek, hogy egy rohadt forintot se adjon nektek, én már sajnos megtettem, mert azt hittem, hogy értelmesen lehet Veletek politizálni. Nekem is van a világról alkotott képem, akkor már inkább aszerint mint a Ti ajtón kidobom, ablakon bejön szdsz copy ideológiátok.

oscar dirlewanger 2009.03.22. 14:07:33

tomcatet az igazi szélsőjobbosok már utálják mint a szart....amióta mélymagyarozott ez kis down-kóros gyökér

Vetrov 2009.03.22. 14:13:06

Nagyszerű, hogy a történelem egyik legnagyobb gazdasági válságának közepén, amikor nyakig szarban a haza, erkölcsileg és gazdaságilag egyaránt, amikor emberek milliói élnek totális kilátástalanságban és újabb milliók csúsznak le hozzájuk, akkor a "Lehet Más a Politika" kezdeményezésnek ez a legnagyobb problémája.

Gratulálok, hát elmentek ti is a picsába!

nius 2009.03.22. 14:13:16

Kommentátorok végbélgyöngyei! Istenverte nagypofájú műveletlen tudatlan suttyó parasztok! Hozzátok szólok! Honnan jöttetek elő trutymó barátaim? Hol voltatok mielőtt bekötötték nálatok a netet? Miért nem maradtatok ott? Ki hány most ganyét? Ki nyűvi a fát? Ezért van válságban a világ.

Muad\\\'Dib 2009.03.22. 14:18:17

Egy szadesz is bőven sok volt az országnak, nem feltétlenül tartunk igényt egy újra...

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2009.03.22. 14:21:17

kedves nius!
magamat idézném: anyád picsáját. (idézet vége)
a kedves szerző meg ne akarjon bölcsészdiploma megszerzése előtt, okosnak lenni, mert olvasott már andorka rudolfot, értem?
például szívesen olvasnék a kedves LMP-től hathatós programot a cigányságot illetően, de nem integrációsat, mert az ugye épp nem igazán működik - elméletben nagyoon nagyon nagyon sok tanulmány bizonyítja hogy működnie kell, no de gyakorlatban khm. EZ érdekelne, addig meg tessék olyan véleményformálónak lenni mint Polgár Tamás vagy Mérő és akkor meg el lesz hívva az ember a millenárisba, hogy beszéljen a rasszizmusról. DE MINDEZ EDDIG NEM TÖRTÉNT MEG.

Eman Resu 2009.03.22. 14:23:58

@nius:
anyudat épp most cuccoljuk szét hárman a konyhában, OTT vagyunk.

cacodaemon 2009.03.22. 14:26:24

Kedves "baloldali értelmiségi" blogger!
Ha komolyan igaznak gondolod azt, amit fentebb leírtál, akkor gondolom igazán nem lesz ellenvetésed, ha most ide belinkelem a TELJES vita hangfelvételét, ahol MINDENKI MAGA MEGGYŐZŐDHET, hogy kinek van igaza!
href.hu/x/8jjo
UGYE nem baj? Ugye a liberális oldalnak nincs félnivalója az igazságtól, tehát maradhat itt a link?
Köszönettel: egy gonosz "kriptofasiszta"(:D:D)

eppittvagyok 2009.03.22. 14:26:27

mindig meglepődök, amikor a liberalizmus azt jelenti valaki számára, hogy zsidózzon (ezekre a hozzászólásokra gondolok, nem tomcatre) ez pontosan akkora baromság, mint ok nélkül fasisztázni.... szóval ezek után ne lepődjetek meg soha többet, ha lefasisztáznak benneteket :)...

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2009.03.22. 14:26:44

Tartalmilag ez a beszélgetés elég szánalmasra sikeredett és nem csak azért, mert Tomcat olyan, amilyen. Tomcat szerintem egy kicsit sem rosszabb, mint a politikusaink többsége. A különbség annyi, hogy azok a kórházreformról hablatyolnak, és a négyes metróról, ő pedig a zsidókról. Legyen ez az ő baja.

Mérő teljesen feleslegesen adott lehetőséget Tomcatnek a saját tébolyát kifejteni nyilvánosan. Ráadásul olyan unalmas, anti-beszéd stílusban mondott mindent, hogy kínszenvedés volt hallgatni.

Aradebil 2009.03.22. 14:30:43

mivan srácok,folyik a hatalom átmentése?úgy látom elég jól haladtok

amúgy ha nagyon korrektek akartatok volna lenni,legalább a beszélgetés linkjét kirakhattátok volna...

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.03.22. 14:31:45

Krisnatudatu hivo, WTF?!? Ez most komoly?

nius 2009.03.22. 14:32:18

@cacodaemon: Már megelőzött egy vasaló, valóban meg lehet győződni a tényekről a felvételből.

Pollack 2009.03.22. 14:34:31

@Vetrov: Köszönjük, úton vagyunk.
Mindamellett te Vetrov, mint régi kommentelő, s ide is visszajáró vendég, már igazán tudhatnád, hogy ez nem egy "párt-blog". Ezt csak LMP-sek írják, de nem az LMP.

Hivatalos állásfoglalásokért ajánlom: lehetmas.hu/nyitolap
De itt ilyet ne keressetek, ne vizionáljatok!

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.03.22. 14:35:28

@eppittvagyok: Hm. A "zsidó" szót eddig ketten írtuk le összesen, de én nem olyan összefüggésben, fasz-magyar meg egyszerűen hülye. ;)

Azért azt is érdekes megfigyelni az itt kommentelőkön is, ahogyan - elnézést a lassan elcsépeltté váló szó használatáért - a ballibek egyrészt csípőből náciznak, fasisztáznak és rasszistáznak (anélkül, hogy tudnák, melyik szó mit jelent), másrészt a párbeszédtől mereven elzárkóznak, ha valaki más véleményen van. Magas szintű vitakultúrára vall, pláne a tolerancia élharcosaitól. :)
Mérő kifejezetten korrekt, hogy meg akarja ismerni azt, amit ő ellenoldalnak gondol.

zseton 2009.03.22. 14:38:00

@Vetrov: nyilván nem ez a lenagyobb probléma. azokat nem egy blogon tervezzük megoldani:) ez csak egy bosszús írás egy tartalmatlan és ízléstelen "vita" margójára.
a beszélgetés linkjéért köszi, akinek van kedve/gusztusa/ideje rá, hajrá. sokkal okosabb azonban nem lesz tőle.de persze biztosan mindenkit meggyőznek majd a "tények" a saját igazáról.

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2009.03.22. 14:38:19

@Pollack:
micsoda trükk, néha a ti véleményetek, néha nem.
eressz már meg nekünk kérlek egy:
"Elhatárolódom a párt neve alatt megjelenő, a párt munkatársai által írt blogbejegyzés tartalmától"-t.
Vicces lenne, mint ahogy az LMP is a vicc kategóriába tartozik. Így akartok ti bármilyen hathatós társadalmi változást?

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2009.03.22. 14:41:30

@zseton:
most komolyan te arra bíztatsz, hogy anélkül szóljon hozzá bárki is, hogy még nem hallgatta. higgyünk neked csak azért, mert te ott voltál és elmesélted szépen objektíven?
jól vagy?!
istenem, ilyen rohadt amatőr színitársulatot...

dzsáá-sebedegé-sebedegá (törölt) 2009.03.22. 14:41:46

A kommentek jellegzetesen gyűlölködő, kripto és nyíltnáci szellemiségét tapasztalva eszembe jut, hogy ebben az országban hatszázezer tagja volt a nyilaspártnak. Akiket a kommunisták aztán egyetlen lélegzettel integráltak a marxizmus pártjába, és ahol persze a menedékért cserébe kussolni kellett ám rendesen.

Az ő fiaik, unokáik kárpótolják itt most magukat a kényszerű hallgatás kemény évtizedei után.

Kis ország, egyetlen csőcselék, ahogy Hofi mondta. Erre telik, mindent ezzel kell megoldani.

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.03.22. 14:41:47

"[...] ez nem egy "párt-blog". Ezt csak LMP-sek írják, de nem az LMP."

Te Pollack, én újonc vagyok errefelé, de azért elég merésznek érzem, hogy azt kéred, hogy az LMP-sek által szerkesztett lehetmasapolitika.blog.hu-n megjelenő véleményeket ne kössük össze fejben az LMP-vel...

eppittvagyok 2009.03.22. 14:42:43

@Crile Fisher: való igaz, 2en írtátok, de ez már lassan reflex, hogy belegondolom más hozzászólásokba is (nem mindig ok nélkül)... valóban szánalmas dolog ok nélkül fasisztázni, de én azt gondolom, hogy ez ügyben elég sokat fejlődtem az utóbbi időben (biztosan nem vagyok még tökéletes :))... ezeknek az előítéleteknek (mert azok) a megszüntetésésre buzdítok mindenkit mindkét oldalon...

BK 2009.03.22. 14:42:58

Na, a kommentek egy része azért megadja... :) Tehát: "hogy képzelitek ti, hogy lehet más a politika anélkül, hogy Tomcattel egyetértésben legyetek?". :-D Ha valakit ez az írás tántorított el az LMP-től, hát az azt hiszem eddig sem volt célközönség.

Pollack 2009.03.22. 14:44:30

@Crile Fisher: ez pont olyan, ahogy a jobb oldal széle táján tanyázók élből szadeszeseznek, meg zsidóznak mindenkire, aki feléjük egy rossz szót is szól :)

@tudathasadásos vasaló: erről szó sincs. csak tudod nálunk megférnek a vélemény- és nézetkülönbségek, nem fogunk minden hangyaürüléken összeveszni.

Eman Resu 2009.03.22. 14:45:34

@nius:
igyekszem, igyekszem.
naés?

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.03.22. 14:47:05

@eppittvagyok: Így korrekt. A második rész természetesen nem rád vonatkozott, hanem a dzsáá-sebedegé-sebedegá színvonalát képviselőkre. :)

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2009.03.22. 14:52:59

A magyar köztársaság kisebbségügyi nemzetpolitikája = hangyaürülék?
Szerinted, hangyaürülék, ha egy a magyar társadalom közel 7%-nak, tartós nyomorban kell élni, és ez a 7% nemzetiségét tekintve hihetetlenül felülreprezentált módon romák/cigányokból áll, a többségi táradalom más nemzetiség/szegénység mutatóit nézve. Az erről való vita és közbeszéd, HANGYASZAR, kedves LMP?

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.03.22. 14:53:49

@Pollack: Ez sajnos így van. Én nemzeti radikálisnak vallom magam, és mint ilyen, igyekszem magam a legtávolabb tartani az olyan idiótáktól, akiknek az egyetlen mondanivalója a zsidóság elemi gonoszsága és a világösszeesküvés.
Azt, amennyire emlékszem, Tomcat elég jól összefoglalta tegnap, hogy értelmes ember sem etnikum, sem bőrszín alapján nem ítél, mert ami számít, az a kultúra. Én ezzel értek egyet. Amint - amúgy elég hülye módon - tegnap elmondta, a fajgyűlölő kretének a "fehér cigányok", persze saját terminológiáját használva. A vita tárgyát tekintve elég szerencsétlen kifejezés, de még Mérő is bőszen egyetértett... :)

Bit Rot 2009.03.22. 14:54:03

Sajnos tényleg Lehet Más az SZDSZ ez a párt:-(

Parasite 2009.03.22. 14:58:02

tomcat, az egy buzi, így leplezi.

dzsáá-sebedegé-sebedegá (törölt) 2009.03.22. 14:59:34

Ha valaki nem tudná, kikre gondoltam, itt az egyik mocsadék állat (Eman Resu) közülük.

Dialógus ezekkel, ilyenekkel? Még viccnek is rossz...

-------------------------------------

eppittvagyok 2009.03.22. 14:42:43

Megjött ez a hülye is...

Pollack 2009.03.22. 15:00:36

@tudathasadásos vasaló: :))
akard megérteni amit írok! nem a kisebbségügyet illettem e jelzővel, hanem azt a nüansznyi jelentőségű dolgot, hogy ugyanúgy vélekedünk-e tegnapi vitán elhangzottakon.

snakekiller23 2009.03.22. 15:01:36

Tomcat és az egész nemzeti radikális oldal agresszív, nem kicsit idegbajos stílusa nem csak az SZDSZ-eseknek nem jön be, tetszik-e érteni?

dzsáá-sebedegé-sebedegá (törölt) 2009.03.22. 15:04:33

Elnézést kérek epittvagyok-tól. Természetesen (Crile Fisher)-re utaltam.

es2300 2009.03.22. 15:05:00

mérő nem volt jó választás a vitára

ettumifilii 2009.03.22. 15:05:06

kár h mérő ilyen civilizált, és tényleg rosszul kommunikál, mert egy agresszívabb stílusú vitapartner lemosta volna tomcatat......igaz, megint kiderült h tomcatat kicsi, de annál hangosabb réteg támogatja és azt mondd amit akar....

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2009.03.22. 15:09:07

Akkor mondd már el kérlek, hogy akkor ez most hogy legyen. Több lehetőség van.
-Egy LMP-s sem vállalja, hogy véleményt mondjon a vitáról.
-Van, aki véleményt mond és LMP-s, de az nem ér mert nem a főoldalon, hanem csak egy blogon tette.
-Van vélemény ami LMP-és és hivatalos, de ... ja az nincs.
Akkor most van e LMP vélemény bármiről is, vagy csak egyetemista fiúk/lányok mondanak individualista módon dolgokat a politikáról.Ha felelősséget vállalni akkor akkor nem LMP, ha társadalmi kezdemény, akkor meg igen? Ha igen, hát az gyász.

dzsáá-sebedegé-sebedegá (törölt) 2009.03.22. 15:09:50

Ez érdekes. Honnan tudja (Crile Fisher), hogy mire gondolt (Pollack)? Egyszerű. Ugyanaz a kommentelő mindkettő. Ahogy már megszokhattuk.
Te mi a jó kurvaanyádért vadászol folyton rám?
Nem árulnád el, baszd meg?

nius 2009.03.22. 15:11:15

@ettumifilii: Talán pont az a győztes egy ilyen "vitában" aki nem akar felülkerekedni. Egy kocsmában se akarod megtanítani az atyafiakat etikettre.

dzsáá-sebedegé-sebedegá (törölt) 2009.03.22. 15:11:43

Nemzeti radikális... Ez az eszetlen picsa. Tiszta röhej...

zseton 2009.03.22. 15:13:32

ez egy magánvélemény - nem pártkommüniké. én szimpatizálok az LMPvel, fordítva azonban ez nem mindig/feltétlenül van így.
a kommentek nagyrésze pedig pontosan azt a reflektálatlan fröcsögést tükrözi vissza, ami mindenhol megy, és ami miatt ennek a "vitának" sem volt semmi értelme. Mérő esetlen próbálkozásai a közös alapok megtalálására teljesen süket fülekre találtak. Tomcat pedig remekül szórakozott azon, hogy ügyesebben kommunikál, és miután letudta a kötelező "én nem vagyok rasszista" ill. "csak egyes emberek felett ítélkezem" köröket, válogatott otrombaságokkal kedveskedett az erre fogékonyaknak. egy valódi diskurzus megkezdéséhez szükséges a legalapvetőbb normák betartása (pl az emberi méltóság tisztelete, védelme) - ettől Tomcat kilátástalan távolságban van.

ettumifilii 2009.03.22. 15:14:26

@nius: igaz, csak bosszantó, hogy mindig úgy érzik, hogy győztek és nekik bármit szabad....csakhogy dramatizáljam egy kicsit a helyzetet:-)

nius 2009.03.22. 15:20:44

@zseton: Bizonyos mértékig hasonlóan gondolom, de nem esik nehezemre letahózni valakit, ha éppen tahó. Nem elvárás önmagammal szemben, hogy sudribunkókat babusgassak valamiféle elhibázott fensőbbrendű udvariasság téveszméjében tévelyegve. Kicsit tereld mederbe a beszélgetést itt is ha van rá mód.

Archenemy 2009.03.22. 15:21:43

Fú még nem hallottam a vitát, de a post alapján úgy látom, Tomcat lemosta az ellenfelét... (szegény Mérő, pedig a könyvei jók :p ) Ennyi szép magyarázkodást, meg "nem kell vele vitázni"-t rég láttam már :p

fourgee 2009.03.22. 15:22:35

@Parasite: Szerintem nem ez a megfelelő fórum a homofóbiádra :)

Gilderoy 2009.03.22. 15:22:46

Bocsánat, de úgy tűnik hogy durván egy hónapja foglalkoztatok utoljára a gazdasági válsággal. Biztos, hogy egy parlamentbe vágyó pártnak jelenleg egy tomcat szintű figura kell a legfontosabb témája legyen? Nem az árfolyammal, államadóssággal kellene foglalkozni inkább?

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.03.22. 15:24:11

@zseton: "ez egy magánvélemény - nem pártkommüniké. én szimpatizálok az LMPvel, fordítva azonban ez nem mindig/feltétlenül van így."

Ám ez esetben, elkerülendő azt, hogy azonosítsuk a te véleményedet az LMP álláspontjával, egy magánblogon kellene publikálnod azon írásaidat, melyekkel nem LMP-s minőségedben kívánsz megnyilvánulni, és nem a párt nevével fémjelzett oldalon.

"[...] a kommentek nagyrésze pedig pontosan azt a reflektálatlan fröcsögést tükrözi vissza, ami mindenhol megy [...]"

Valójában ezt csak a kommentek egy kis része tükrözi vissza, bár kétségtelenül jelen van a fasz-magyartól dzsáá barátunkig elterülő tengely néhány képviselője. A jelentős rész igazából azt a véleményt tükrözi vissza, hogy az LMP retorikája és az ún. széljobbról alkotott gondolatok (melyek, mint azóta megtudtuk, csak a Te egyéni véleményedet tükrözik) gyakorlatilag semmiben sem különböznek az elmúlt években bizonyos politikai köröktől megszokottól.

Rozalika 2009.03.22. 15:26:46

Szélsőjobbos emberrel - szerintem - nem érdemes vitázni. Unalmas sztereotípiáikon csak szánakozni lehet, a stílusuk agresszív.

Polgár Tamás pedig egy undorító, gusztustalan pasas. Persze, ettől még lehetne "normális" is.

TaDaM87 2009.03.22. 15:27:21

szellemes volt az írásod

a vitát nem akarom meghallgatni, mert nem akarok vasárnap délután 200as vérnyomást...
Tomcatet miért hívják meg bárhova is?

nius 2009.03.22. 15:28:03

@Archenemy: Én hallgatom, de tényleg nem egy kategória a két ember. Van egy alapvetően naív, művelt és tiszteletreméltó úriember aki létének alapjaihoz tartozó vállalt kötelességgé tette a másik ember elismerését, nézeteitől függetlenül és egy kovácsákosi artikulációval elbaszott retorikát mímelő, műveltnek látszani akaró kocsmai fajparaszt, aki a kétes sikerért él, amit a haverok elismerő bőgése jelent. Az is csoda hogy párbeszédnek tűnő valami történhetett.

snakekiller23 2009.03.22. 15:28:57

@zseton:

No igen tc-nél az évek alatt valami sosem változott: mindegy, hogy haléktalanokról, cigányokról, vagy szerinte káros közszereplőkről van szó, ő feljogosítva érzi magát, hogy egyszemélyes igazságosztóként alázza és bántsa azokat, akik szerinte nem érdemelnek tiszteletet.

Axum 2009.03.22. 15:30:34

Ez nem a Rózsamisi blogja?

paranoid szobalány 2009.03.22. 15:31:36

egészen érdekes döntés volt, hogy épp mérő lászlót kérték fel a beszélgetésre. olyan, mintha dundyka vitázott volna egy szakértővel az acélkohászat új technikai lehetőségeinek kiaknázásáról. mérő tökéletesen alkalmatlannak bizonyult erre a vitára. ami persze lényegtelen, hiszen miért kellene neki értenie mindehhez? van, amihez ért, foglalkozzék azzal. tomcat ehhez a témához ért, nyilván erről beszél, és nyilván, nem is rosszul, a maga kiforrott, nézetrendszeréhez illeszkedő és azt magas fokon reprezentáló módján. le is mosta a tanár urat, tegyük hozzá, sajnos. mérő teljes mértékben képtelen volt reagálni tomcat nevetséges (legalábbis megkérdőjelezhető) "érveire" és beszédmódjára. tomcatet mi sem jellemzi jobban, mint hogy mennyire hihetetlenül tiszteletnül kommentálja mérő "mondanivalóját", valamint a közönség reakcióit. még szerencse, hogy ilyen bunkó, különben lehetséges, hogy (még) nagy(obb) befolyásra tehetne szert az átlagemberek gondolkodásmódjának befolyásolásában. egy ilyen vita sajnos épp az ő malmára hajtja a vizet, hiszen egy alkalmatlan vitapartner nem fog tudni (jelen esetben kétségbeejtően nem tudott) rámutatni tomcat hozzászólásainak ellentmondásaira és ostobaságára. azért is veszélyesnek találok egy ilyen vitát, mert az eddigi elszigetelt platformok helyett nagyobb (és más érdeklődésű) közönséghez is elérnek tomcat "gondolatai", amik a kevésbé reflexív és a jelenlegi társadalmi helyzetben már alapvetően a szélsőséges nézetrendszer felé sodródó embereket könnyen befolyása alá vonhatja.
fontos lenne, hogy tomcat (és a hozzá hasonló gondolkodású, tökéletesen mindegy milyen szempont alapján társadalmi, etnikai, stb. csoportokat kirekesztő emberek) vitatkozzanak olyan partnerekkel, akik képesek rámutatni a másik oldal "érveinek" tarthatatlanságára és nézeteik elfogadhatatlanságára. kompetencia hiányában azonban csak az történik, hogy a tomcat-félék a földbe döngölik ellenfeleiket.
számomra szomorú ez a hangfelvétel, remélem nem ülnek le többször vitázni, mert épp ilyesmire nincs szükség: vitára, amiből az egyértelműen ostobaságokat beszélő, ámde pl. már-már meggyőzően, egyértelmű tekintélyszemélyekre hivatkozó, pimasz szélsőjobbosok kerülnek ki győztesen, zagyva "sorsközösség"-elméletükkel.

ghavin 2009.03.22. 15:38:15

@zseton: Egy valódi diskurzus megkezdéséhez nem Mérő Lászlót kellett volna az Antirasszista világnap szervezőinek tomcat ellenében kiállítaniuk. Most végeztem a felvétel meghallgatásával, amikor Mérő először vétett két érvelési hibát egy mondaton belül, még úgy voltam vele, hogy talán felfejlődik, de amikor a 30. perc környékén megpróbálta elővezetni a saját hozott témáját, már az asztalt vertem kínomban.

I-brahi 2009.03.22. 15:42:42

Aki szerint az LMP az új SZDSZ, az semmit sem tud a két pártról. De nem baj, mert nem is potenciális szavazója egyiknek sem...

nius 2009.03.22. 15:44:52

@stiggy: Az a baj hogy te is azt hiszed, Tomcat vitázik. Nem. Ezek csak verbális boxmeccsek amiket meg kell nyernie. A téma és a tét mindegy. Otthon talán a tükör előtt gyakorol, és Heinrich Hoffmann és a náci propagandagyár képeiből tanulja a meggyőzés művészetét. Mert neki az ideológia is mindegy, neki csak a technika kell amivel sikeres lehetne, persze ezért aztán már azok is kinézik maguk közül, akiknek szükségük lett volna egy ilyen szorgalmas amatőr színészre. Akinek pedig nincs semmije amit képviselhetne, lehetetlen meggyőzni bármiről is.

Atika!!! 2009.03.22. 15:47:28

Nem azért, de ha más politikai szereplőről hordtok össze minden rosszat, akkor mitől MÁS ez a politika?

Archenemy 2009.03.22. 15:48:34

Ezt a sok gyönyörű ad hominem érvelést...

Tomcat fasz, tomcat ostoba, tomcat pólóárus, bibí tomcat :p

Vitázni nem kell, tomcatot el kell hallgatni, tomcatot nem szabad, ne lehessen, tilcsukbe!

Ehh de imádom :p

Rwindx 2009.03.22. 15:49:04

@Pollack:
"ez pont olyan, ahogy a jobb oldal széle táján tanyázók élből szadeszeseznek, meg zsidóznak mindenkire, aki feléjük egy rossz szót is szól :)"

Akkor ezek szerint ti egy szélsőséges réteghez méreitek magatokat? Így hogyan várható el tőletek az hogy ne gondoljuk rólatok azt hogy ti magatok is szélsőség lesztek csak éppen ellenkező előjellel?

Én már egy korábbi poszt kapcsán leírtalak benneteket, szóval nekem mindegy. Ez a blog nagyszerű arra, hogy valóban megismerjünk benneteket, kik vagytok mit akartok, mert ez szemlátomást teljesen másnak tűnik mint amit mondjuk eddig megismerhettünk rólatok más forrásokból.

Az pedig szerintem egy nonszensz ha azt mondja valaki hogy "mi egy párt tagjai vagyunk, de a véleményünk nem tükrözi a párt hivatalos véleményét". Ti alkotjátok, a pártot, ti belőletek születik a párt irányvonala a kérdésekben. Vagy az is egy irányvonal, hogy egy fórumon ezt beszéljük, egy másik fórumon meg mást? Mitől lesz így más a poltika? Miben fog különbözni a jelenlegi állapotoktól? Megmondom: semmiben. Sajnos veletek sem lesz más a poltika. Ti is csak vetítetek, mint a többi.

nius 2009.03.22. 15:49:16

@Atiqua->: Kire gondolsz itt aki politikai szereplő?

I-brahi 2009.03.22. 15:49:55

Aki szerint az LMP az új SZDSZ, az semmit sem tud a két pártról. De nem baj, mert nem is potenciális szavazója egyiknek sem...

nius 2009.03.22. 15:49:57

@Archenemy: Tőlem aztán úgy szopkodod a faszát ahogy akarod.

Archenemy 2009.03.22. 15:51:38

@nius: Áh, megnyilvánult a művelt baloldal? :p

nius 2009.03.22. 15:53:06

@Archenemy: Nem tudtam hogy baloldali vagy. Bár az eset szempontjából nem sokat oszt vagy szoroz.

ghavin 2009.03.22. 15:56:10

@nius: Ha a Tomcat-jelenség ennyire egyszerű, akkor végképp nem értem, hogy az antirasszisták miért nem voltak képesek egy olyan vitapartnert találni, aki azon túl, hogy győzhetne egy ilyen verbális bokszmeccsen, képes az "antirasszista ideológiát" egymaga képviselni(jelentsen ez bármit is), természetesen az ellenoldal érvrendszerének és retorikájának előzetes ismeretében (ez utóbbi nem túl nehéz, egy hétvége alatt bárki kikupálhatja magát).

nius 2009.03.22. 15:59:28

@Ghavin: Mert a gorillákat sem akarjuk civilizálttá tenni az őserdőkben.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.22. 16:04:43

@nius: Szerintem ez a vita jó és tanulságos volt.

Roquentin 2009.03.22. 16:05:28

Igen, Tomcat tehetséges rétor.

Azért pusztán emiatt talán mégsem kéne rögvest hanyattvágni magunkat, hiszen gyanítom azért: néhány tucat ember közül legalább egy olyan akadna, aki hasonlóan jó retorikai képességekkel rendelkezik - ahogyan vitathatatlanul ügyes szónok Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, de akár a felejthetetlen dr. Torgyán József is.

Én úgy gondolom, hogy beszélgetni általában helyes dolog - úgyhogy nem hiszem, hogy bárkivel nem lenne szabad szóba állni. Más kérdés, hogy jó volna egyértelművé tenni bizonyos szabályokat.

Pl., ha a nagyszerű Polgár Tamás igazán cizellált és eredeti világmagyarázatát a nyilvánosság elé kívánja tárni, akkor cserébe szerintem el lehetne várni tőle, hogy legalább erre az időre tartózkodjék a zsidózástól és a cigányozástól. Ennek édes kevés köze van ahhoz, hogy mennyire magávalragadó szónok az illető; egyszerűen cigányozni és zsidózni nem szabad, ahogyan nem szabad a terített asztal közepére sem szarni.

Jó volna azért, ha annyira Mérő László sem lenne posztmodern, hogy ezt elfelejti. Bizony, nem csupán megállapodás vagy népszerűség kérdése, hogy milyen megnyilvánulások elfogadhatatlanok egy országban. A szavaknak ugyanis vannak következményeik - akár tetszik ez Tomcatnek, akár nem; akár hajlandó erről tudomást venni Mérő, vagy a vitavezetők, akár nem hajlandóak.

Érteni vélem különben, mi akadályozta az LMP-t, hogy bizonyos normák betartására határozottabb módon kényszerítse a résztvevőket - világos, hogy a nép hangulata ma Magyarországon nem kedvez az antirasszizmusnak.

De annyira mondjuk én sem vagyok demokrata, hogy minden kérdésben egyedül a nép bölcsességére hagyatkoznék végül.

Például semmi esetre sem gondolnám, hogy egy szónok népszerűségéből bármi is következik állításainak igazságára nézve. Szerintem legalábbis kultúrember nem zsidózik, a többieknek meg nem szabad - még akkor sem, ha a sziporkázó Tomcat akár negyedéves kommunikáció-szakos hallgatókat is oktathatna retorikára.

paranoid szobalány 2009.03.22. 16:07:13

@nius: nos, igen, igazad van. azt gondolom, hogy vitázik. valóban nem ez a legszerencsésebb megnevezés egy ilyen beszélgetésre, hiszen a vitának vannak keretei és szabályai. a kereteknek nagyjából meg is felelt, a szabályoknak annyiban nem, h hihetetlenül bunkó megnyilvánulásai voltak (ami persze a támogatóinak szólt, és ebben is igazad van, az elimerésüket kívánta kivívni).
csakhogy: mivel ő egy összefüggőnek látszó, és sok, sőt, egyre több ember által vallott nézetrendszert képvisel, sokak számára ez már vitának tűnik, méghozzá olyan vitának, amelyből egyértelműen ő kerül ki győztesen.
fontos lenne, hogy jöjjön valaki, és sokak számára hozzáférhetően, értelmesen, felkészülten és vita formájában kifejtse, hogy miért ostobaság az, amiről tomcat és a hozzá hasonlóak beszélnek. lehet, h naiv vagyok, de azt gondolom, hogy hiába ugrálna, reagálna bunkón és beszélne badarságokat, egy megfelelő vitapartner simán lemosná őt egy valódi vitában.
sok kommentben szerepel, h le kell szarni tomcatet, hadd mondja a butaságait, szóba sem szabad állni vele. sztem ez nem így van. igenis le kell ülni vele és a többi szélsőségessel, és érvelni, érvelni, érvelni. meglehet, meddő próbálkozás lenne, hiszen azokat, akik bármely megnyilatkozása alapján nem tartják nevetségesnek, lehetséges, hogy egy értelmes ember értelmes érvrendszere sem győzné meg. de azért szerintem egy próbát megérne. meg kellene kísérelni amolyan együttműködő, európai módon párbeszédet folytatni. erről, meg sokminden másról...

Bit Rot 2009.03.22. 16:08:24

@Parasite:
"tomcat, az egy buzi, így leplezi. "

Azért szép dolog egy liberális szájton "buzizást" olvasni egy feltehetőleg bal-liberális kommentelőtől :-)

ghavin 2009.03.22. 16:11:25

@nius: Igen, csak végre lett volna lehetőségetek bebizonyítani, hogy mennyire civilizáltabbak vagytok a gorilláknál, s főképp MIÉRT vagytok civilizáltabbak, ehhez képest Mérő nemcsak hogy nem volt képes tomcat úgynevezett érveit kikezdeni, vagy az általa felhozott példákra ellenpéldákat nyújtani, de lényegében a közhelyek szajkózásán felül egyszer sem sikerült megfogalmaznia azt az eszmeiséget, ami által megvalósulhatna a békés egymás mellett élés.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.22. 16:11:58

Tomcat szerintem művelt, jó humorú és széles látókörű gyerek. Újabban egyre inkább hajlamos a túlreagálásra, sarkításra. De sokkal cizelláltabb személyiség, mint a kurucinfósok. Nála még van, hogy nem mindenről "az" jut az eszébe.

Tény, hogy durva, demonstratív megnyilvánulásait a rezsim erős meghurcolással reagálta túl, ő meg teljesen megvadult tőle.

Az ilyen dolgokat jogállammal lehetne megszűntetni - de Magyarország nem jogállam. Egyfalta történelmi nosztalgián tenyésző vöröseszöld zuzmó.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.03.22. 16:12:19

igazán nem értem az egész problémát - van két retorikai irányzat, ami nagyrészt arra épül, hogy a másik fél buta/csúnya/gorilla/vízipók satöbbi, ugyan mi a túrót akarunk párbeszéltetni ezen? békíteni az antifasisztákat a nemzetiszéllel? úgyis hazabeszél mindenki, ilyen önigazolósdi-játszmákra főleg nekik maguknak van szükségük, a közönségnek meg kb mindegy, hogy milyen tücsök-bogár tépi egymást, csak legyen aréna.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.22. 16:12:55

@Roquentin: A világban vannak zsidók, cigányok és még sok más. Nem szabad róluk beszélni?

tomás 2009.03.22. 16:14:17

Egy mesterséges intelligenciát kutató tudós és egy fasiszta tapló "véleménycsatája"? :)

Senkinek sem jutott eszébe, hogy ezzel mit üzentek? Kiábrándító faszság volt a szervezőktől, de én ezzel még nem írnám le az LMP-t.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.22. 16:14:21

p.s. szilárd meggyőződésem, hogy a következő holocaustot a Gyurcsány-Kóka féle jellemtelen gazemberek fogják mozgatni, nem a Tomcat-szerű öntetszelgő bloghősök. És ne felejtsük el a sorra nyert pereket sem... jogállam ez, ahol megtörténhet, amit tettek vele?

2009.03.22. 16:16:17

A magukat antifasisztának nevező idiótáknál csak a putriscigányok primitívebbek.

ghavin 2009.03.22. 16:18:14

@Ghavin: Hogy megértsd: mindkét vitapartner bebizonyította a másik táborának saját inkompetenciáját, ám nekem, mint pártatlan szemlélődőnek csak az bizonyosodott be, hogy az antirasszizmus élharcosai ugyanolyan imbecillis barmok, mint ez a kopasz pólóboltos.

Archenemy 2009.03.22. 16:19:09

@Ghavin: Wááá, szopjad tomcat faszát, genya! (jól mondom, nius? Sikerült a baloldali gondolatrendszert elsajátítanom? :p)

I-brahi 2009.03.22. 16:20:43

Aki szerint az LMP az új SZDSZ, az semmit sem tud a két pártról. De nem baj, mert nem is potenciális szavazója egyiknek sem...

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.03.22. 16:23:39

@I-brahi: ezt miért kell ismételgetni? vagy csak teszt, hogy figyelünk-e? ;)

I-brahi 2009.03.22. 16:28:27

Aki szerint az LMP az új SZDSZ, az semmit sem tud a két pártról. De nem baj, mert nem is potenciális szavazója egyiknek sem...

I-brahi 2009.03.22. 16:29:31

Hé: Valaki szórakozik a nevemben. Én csak egyszer írtam le!

Roquentin 2009.03.22. 16:30:13

@Bockó:

Valóban van egy szint, ami alá nem szabadna menni, ezt elég komolyan hiszem. Vagy legalábbis mindennek megvan a maga helye.

Tomcat nem egyszerűen "beszél" a "zsidókról, a cigányokról, meg sok másról", hanem rendkívül igazságtalan, bántó (és tegyem hozzá: népszerű) általánosításokat szajkóz. De rendben, tegye ezt a haverjai között, egy kocsmaasztalra könyökölve - ennek történetesen ott van a helye. Amennyiben viszont a nyilvánosság elé lép, úgy bizonyos normák betartását meg kéne követelni tőle - elképesztőnek, és veszélyesnek látom, hogy egyre kevésbé érzi magátólértetődőnek ezt a - különben rendkívül tiszteletreméltó - Mérő László sem. Nyilván, nincs ezzel egyedül.

Módfelett sajnálatos mindez.

ghavin 2009.03.22. 16:47:30

@Roquentin: Ez mind csodásan hangzik. De tudod, hogy én mit tartok sajnálatosnak? (bocs most ez a vesszőparipám:) Mérő a vita során lényegében átvette tc dramaturgiáját a cigányok kapcsán (ez szimpla akaratgyengeség, képtelen volt egy idő után polkorrekt módon megfogalmazni a gondolatait), majd amikor a zsidóságra terelődött a hangsúly jobbnak látta, ha inkább hallgat (olaj a tűzre), vagy mezei behelyettesítéssel kínaiakról beszélt, vagy megfordította a dolgot és elkezdett a náci terminus sértő voltáról diskurálni (ami szép, csak a harmadik nekifutásra nem értem miért vár más választ mint az első két esetben). Az ő feladata lett volna meghúzni ezt a normavonalat, ehelyett tomcattel kooperálva csupán egy szívrohamot kapott ló EKG-görbéjére futotta.

dzsáá-sebedegé-sebedegá (törölt) 2009.03.22. 16:55:07

min0rity r3port · m0r3.blog.hu 2009.03.22. 16:11:58

Ha annyira bejön neked ez a primitív utcamocska, menj hozzá feleségül. Az volna a legegyszerűbb, nem?

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.22. 16:57:44

@Roquentin: Tényeket mond, a forrásai pontos megjelölésével, amiket te nem hiszel el. Ezzel szemben Mérő - akit maximálisan tisztelek a könyvei alapján - nem tud ezekkel ellentétes tényeket, ezért általánosít. 'Bárki írt hülyeségeket.' Én a szólásszabadság normáját akarom követni.

dzsáá-sebedegé-sebedegá (törölt) 2009.03.22. 17:03:18

min0rity r3port · m0r3.blog.hu 2009.03.22. 16:11:58

Lementél elemzőbe? Jézus... Megkímélhetnél azért ezektől az idétlenségektől, még a végén el is hiszed magadnak az ilyen hülyeségeket...

És a nap dumája: Te mint, nemzeti radikális... Hát ilyen nincs. Ezen most holnap estig fogok röhögni. Látod, látod mit műveltél...

nius 2009.03.22. 17:09:04

@Ghavin: Egy pillanatra meg is ijedtem hogy banánevésben soha nem leszünk olyan jók mint a gorillák, de miért kéne folyton a párzási rituáléikkal foglalkoznunk? Mi közünk hozzá?

nius 2009.03.22. 17:10:37

@Archenemy: Nem, soha nem mondanék olyat hogy "genya". A baloldalt meg kérdezd anyádtól.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.22. 17:14:52

Az általánosítás rossz... ez mekkora baromság. Az agyunk úgy működik, hogy ha valamivel találkozik, akkor azt más valamikkel egy csoportba sorolja, egyszerűen azért, mert nincs elég kapacitása arra, hogy minden objektum minden jellemzőjét egyedileg regisztrálja. Ezentúl az evolúció során a túlélés egy alapvető kritériuma volt: ha egy ősember életében először találkozott egy tigrissel, és az meg akarta ölni, a következő alkalommal már ennek a tapasztalatnak a birtokában elkerülte a többi tigrist. Ma természetesen már megtehetjük, hogy minden embert, akivel találkozunk, a hátterétől függetlenül ítélünk meg, a szavai és a gondolatai alapján - azonban egy olyan intézmény, ami emberek nagy tömegével foglalkozik (egy biztosító, vagy állam), nem teheti meg, mert a statisztika törvényszerűségei nagy számoknál már érvényesülnek.

Biztos vagyok benne, hogy ezekkel Mérő is tisztában van egyébként, pusztán nem hangsúlyozza - van ugyanis identitástudata, és felismeri az érdekeit.

ghavin 2009.03.22. 17:15:54

@nius: Most mégis mi a fészkes faszról beszélsz? Ragaszkodsz ehhez a gorilla-hasonlathoz, oké, de 1: miben vagy te jobb, mint azok a webnácik, akik notóriusan orkoznak és babóznak; 2: párbeszéd helyett mégis milyen megoldást javasolsz?

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.03.22. 17:19:09

@dzsáá-sebedegé-sebedegá: Te dzsá - szép neved van egyébiránt -, azt még én írtam, figyelj oda jobban. Mellesleg miért sikerült ezzel ennyi vidám pillanatot szerezni neked? Vicces a szavak csengése...?

És használd kérlek a "Válasz erre" gombot, ha már van.

MP 2009.03.22. 17:20:57

Szegény Tomcat. Szar lehet neki hogy szinte mindenki okosabb nála. Aki pedig nem azt már elfordítottak tőle.

nius 2009.03.22. 17:22:32

@Ghavin: 1. Rólam itt nincs szó mert vitán kívül állok. Ha egyáltalán volt vita a két ember között. Nincs kapcsolódási pont. Nincs olyan hogy én azt mondom A, te azt mondod B.
Tomcat a fasisztoid kulcsszavakkal átszőtt buborékokat eregette míg Mérő László kockát dobált és cetliket húzott. Én is ezt fogom tenni, random válaszokat adok kérdésekre, melyeket meg sem érthetek, mert bennem nincsen meg az az indulatkör, ami a tízforintos áthallást működteti Tomcat és brancsa között.

nius 2009.03.22. 17:26:25

@Ghavin: Érted, Tomcat érvei csak a saját fantasy-világában élnek, ami a holokauszttagadó összeesküvéselmélet-gyártó blogokból nőtte ki magát egy majdnem valósággá. Valakinek kurvára szólnia kéne már neki hogy ébredjen fel. Ahogy most kinéz, pár év és diliház.

ghavin 2009.03.22. 17:30:19

@nius: Szép hobbi. :D Rengeteg ember blogol, kommentel motiváció híján, pusztán passzióból, de idáig te tűnsz a legabszurdabb egyednek. :D

Roquentin 2009.03.22. 17:37:26

@Bockó:
Azért ennyire nem egyszerűek a dolgok.

Természetesen nem az általánosítással, mint olyannal van baj - hanem azokkal az általánosításokkal, amelyek igaztalanok, átgondolatlanok, felületesek. (A börtönnépességen belül pl. nem a cigányság felülreprezentált, hanem a mélyszegényésgben élők csoportja. Más kérdés, hogy a cigányság nagy része mélyszegénységben él - de e tekintetben mintha némi felelőssége talán volna a többségi társadalomnak is...)

Különben mik lennének azok a tények, pontos forrásmegjelöléssel, amiket Tomcat idéz, és én nem akarnék elfogadni? Pl. ez: Magyarországon talmudista zsidó szélsőségesek uralkodnak?

nius 2009.03.22. 17:43:10

@Ghavin: Miért? Te nem úgy tekintesz a "politikai élet" résztvevőire mint valami petri-csészében tanyázó tenyészetre? Csak el ne kapjuk, csak el ne kapjanak.

ghavin 2009.03.22. 17:48:08

@Roquentin: A vita során tomcat nem arra helyezte a hangsúlyt, hogy a börtönökben nagy a roma etnikumú foglyok aránya, hanem arra, hogy a roma etnikumú foglyok nagy része kimondottan erőszakos és kíméletlen bűncselekmények elkövetéséért tölti a büntetését. Még egy példa Mérő totális alkalmatlanságára, hogy képtelen volt abba az irányba elterelni a témát, amiről most te beszélsz.

gbaba31 2009.03.22. 18:08:17

üdv mindenkinek,

ott voltunk a ghymes koncerten, a szokott módon szenzációs volt:-)

gbaba31

Hegyirablo 2009.03.22. 18:10:26

Tényleg hót unalmas volt ez a vita, ilyen tompika féléket nem is az ilyen aludttej Mérő Lászlókkal kellene leültetni. Ülne le kuncogó Kunczével, az adna neki rendesen. Más kérdés, hogy a legtöbb parlamenti politikus, oldaltól függetlenül, nem ülne le egy effélével. Legalább is remélem.

Szóval Mérő bácsi béna volt, de azért tompinak sem kellett messzi mennie a hülyeségért.

Kedvenceim tőle:

1# "Nem tudsz nyelveket (mármint Mérő), akkor hogyan lehet diplomád?"

Hát szegény tompi ezek szerint nem tudja, hogy akkoriban, mikor a bácsi diplomázott, még nem kértek hozzá nyelvvizsgát. Ez csak egy kevesebb mint 10 éves intézmény.

2# "S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek állják körűl"

Közönség felhördül: "Veszik!". S a legérdekesebb, hogy az elején tompi pont azzal példálódzott, hogy a teremben biztos senki nem tudja a Hymnus többi 7 versszakát, csak az elsőt. Hát tompi, rossz hírem van. Nekünk az általánosban a magyar tanár 2 jegyet volt hajlandó adni a Szózatra és a Hymnusra, 5 és 1. Egy hiba már egyes volt. Tudta is mindenki, most is tudja, s nem hibásan! Pedig a magyartanár egy büdös nagy alkesz komcsi volt.


3# Tompi az elején azt mondja, hogy ő a radikális jobboldal intellektuális képviselője. Majd mikor a közönségből valaki vitázni kezd vele, akkor:

"Fogja be a száját, most én beszélek, nem kérdeztem, stb." Ilyen a radikális intellektus. :)

Az igazság az, hogy tompi egy félművelt senki. Soha nem volt, most sem az, és nem is lesz több. Ezt tudja ő is. Nem fogja mindig a csürhe eltartani, USA-ban és Ausztráliában is kihalnak az emigráns nyilasok. A múltjával normális megélhetést nem fog találni magának, mert az ilyet még az AntiDemokrata vagy a RémHír TV sem alkalmazza. Nevezheti magát írónak, publicistának, újságírónak, a kenyeret nem a címek teszik az asztalra.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.22. 18:14:35

@Roquentin: Igen, a többségi társadalom felelőssége, személy szerint az enyém, és persze a tied is. Az egyik észrevételem már @Ghavin: megfogalmazta, annyit tennék hozzá, hogy a statisztikát természetesen értelmezheted úgy is, hogy pusztán a véletlen műve ez az etnikai megoszlás, és lehet, hogy igazad van - ahogy az is lehet, hogy 30 éven keresztül minden héten nyersz a lottón. A cigányság-bűnözés korrelációt pedig értelmezheted úgy, hogy mélyszegénység, nem kulturális vagy genetikai jelleg - az esély arra, hogy igazad van hasonló az előzőhöz. És közben jobb embernek érezheted magad, ha nem törődsz azokkal a következményekkel, amiket ennek a gondolatnak a elutasítása előrevetít.

És igen, azok a források, amiket Tomcat említ, alátámasztják a példád. Ragaszkodott a magyarokhoz, de idézhetett volna Rotschildot, Benjamin Franklin-t, ésmégsokanmások-at is. Tudod, léteznek igazságosabb, hatékonyabb gazdaságpolitikák is, mint a jelenlegi, mégsem alkalmazzuk őket (erről sokat lehetne írni, ld Zeitgeist vagy Silvio Gesell) - ez épp elég bizonyíték számomra.

bunkó paraszt 2009.03.22. 18:17:00

ez inkább az lmp szellemi nyomorúsága...

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.22. 18:17:52

@Hegyirablo: Látom, megértetted a lényeget, köszönjük a meglátásaid, nagyon relevánsak.

Demagóg.

Interkozmosz 2009.03.22. 18:19:53

mérő kifejezésmódja kétségkívül nagyon szar. összemosta a szezont a faszommal, nem bír beszélni, nem bír egy normális érvet gyártani, vagy saját magát alátámasztani, félrebeszél, nem a kérdésre válaszol...Erre meghívja Tomcatet vitázni. Maradt volna inkább a matematikánál a diplomájával együtt. Ennyi.

dzsáá-sebedegé-sebedegá (törölt) 2009.03.22. 18:21:15

Használja a faszom. Majd pont én fogom a nick-edet itt reklámozni. A nemzeti radikálisok reklámozzák csak saját magukat.

A nickem pedig valóban szép, mert konkrétan azt jelenti: "Elmentem egész Charing Cross-ig, de sehol nem találtam taxit." Ezt mondják így Hofi szerint. Másnap.

Mire latinovits: "Freddy! Tudjuk hol voltál! Mondd tovább!"

BKV reszelő 2009.03.22. 18:42:35

"...nyilván nem ez a lenagyobb probléma. azokat nem egy blogon tervezzük megoldani:) ..."

Inkább ne oldjátok meg azokat sehol.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.03.22. 18:43:09

hát hiába menetelt gyurcsók a rakparton???
a fasiszták már kinyithatják a szájukat?
mi lesz így a világgal???

Trig 2009.03.22. 18:47:18

Ilyen fontos témákkal, mint ez meg, hogy utáljukazorbánt nagy újat fog itt csinálni az LMP.
Ha ez így megy tovább esélytelen a dolog, nem lesz más a szaros vödör semmitől.
Azért meg, hogy legyen valamiről post kár elmenni gyökerek vitatkozását hallgatni, azt megcsinálja bármelyik blogger ha ki akar kerülni az index címlapjára.

2009.03.22. 18:47:30

segítség bazmeg

gondoltam magamban
és mivel érdemben úgyse tudnék ezekhez a kommentekhez hozzászólni
áááááááá
elüvöltöm magam

BKV reszelő 2009.03.22. 18:53:11

@Hegyirablo:

#1: A koránál fogva nem is kell tudnia.

#2: Sajnos ma már Himnusz helyesen és nem Hymnus. Úgy 1823-ban írták, mára, de már akkor is, amikor te elégtelent kaptál, Himnusz volt a helyes írásmód.

#3: Igen, ha belevágnak a mondatomba én is azt mondom: Fogja be a száját. Majd akkor beszéljen, ha én befejeztem, akkor én fogom be a számat. Ez a kultúrált társalgás menete.

Fentiektől függetlenül Polgár Tamás egy marha, Mérő meg eltévedt, az LMP-vel sosem fog a kondér mellé jutni.

Kandabula 2009.03.22. 18:58:44

"Erre meghívja Tomcatet vitázni. Maradt volna inkább a matematikánál a diplomájával együtt. Ennyi."

Azok a hülye okoskodó diplomások. Tanulnak az állatok, meg olvasnak, meg nyelveket beszélnek, meg késsel-villával esznek, meg könyveket írnak, meg keresik az összefüggéseket, van pofájuk a tudásukkal pénzt keresni. TUDJUK ÁM, FIGYELJÜK ŐKET!

BKV reszelő 2009.03.22. 19:10:33

@Kandabula: Ja, matematikusok meg elmennek vitatkozni szociológiai témákról és nagy szakértők a társadalomtudományok terén is, mert matematikusok. Szóval Mérő okos, de most inkább okoskodott. Én sem építtetnék házat hentessel, de a kolbász sem kéne, amit a kőmíves disznólkodott össze. Mérő se akarja a cigánykérdést megoldani, mert bár választékosabb lehet, mint a magyar gárda fogatlan harcosai, de okosabb nem lesz ebben a kérdésben.

Joe84 2009.03.22. 19:11:06Tomcat jól lerendezte az összes fajvédőt, világos, tiszta, értelmes érveket hozott fel, érthetően beszélt. Tényekről, igazságról könnyű értelmesen beszélni.
Hazugságról, ferdítésről, nem létező dolgokról nehéz, és az lesz a vége, amit Mérő csinált, beszélt össze-vissza, hebegett-habogott, egy értelmes mondatot nem tudott végig mondani.

Az LMP meg kezdheti ásni a saját sírját, mert ugyan arra a sorsra fog jutni, mint az elvbarát SZDSZ.

marosy 2009.03.22. 19:19:06

Gyurcsány seggnyalói, közösüljetek!

Éhesló 2009.03.22. 19:26:07

@Pollack: Semmi szükség "hivatalos" álláspontra. A blog címe és az író hovatartozása egyértelmű. Ahogyan a post is az. Ballib paenlek, nehézsúlyúnak szánt sértésekkel egy neoszdsz-es szerencsétlentől.
Ez alapján a cikk alapján nem nagyon lehet vitás: LMP=SZDSZ.
PC a négyzeten, újbeszéllel.

Éhesló 2009.03.22. 19:29:53

@dzsáá-sebedegé-sebedegá:
Nehéz meló a bolond többséget boldogítani, ráadásul még csak nem is akarják a szerencsétlenek a boldogításotokat!
Micsoda kihívás ez egy vérbeli "liberális demokratának"!

Éhesló 2009.03.22. 19:31:22

@BK: Ebben biztos voltam. A célközönség: a lemorzsolódott szoci és szadesz szavazóbázis. Ettől lesz majd más a politika. :)))))
LMP=SZDSZ

Éhesló 2009.03.22. 19:35:05

@zseton: A kommentek stílusa sokban hajaz a postéra és az író stílusára.
Mosdó=törölköző.

Éhesló 2009.03.22. 19:39:41

Érdekes a moderáció. Főleg gyors.

Éhesló 2009.03.22. 19:43:45

@Hegyirablo: A 3#-hoz:
Az általad nem túl szellemesen csúfolt vitázó nem a közönséggel és főleg nem az onnan bekiabálókkal vállalta el a vitát (egyébként szerintem azzal is elvállalná, csak a szabályokban kellene megegyezni).
A vita moderátorát minősíti, ha T.C. a hozzászólási ideje alatt ezzel kellett foglalkozzon, nem T.C.-t aki ezt megtette helyette....

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.22. 19:46:31

Nemzetinek már sajnos aligha, maximum nemzetiségi. De kétségkívül radikális. Minden gondolkodó embert illik tisztelni, még Polgár polgártársat is. Kötve hiszem, hogy utcamocska: mostanában inkább ketrecbe zárt balhézó. Sok olyasmit csináltak vele, amit a Kádárék se tettek volna - te nem éltél még akkor. Gyurcsány mélyebbre vitte az országot erkölcsileg, mint valaha volt - mert a törvény nevében tetszelegve tette. Nyilvánvaló, hogy hősünket politikai utasításra üldözték (olyasmiért, amiért az átlag bűnözőt sosem). Egy magát valamire is becsülő személynek illik tiltakozni, ha bármilyen politikai utasítás ügyrendet vagy törtvényt kíván felülírni: azt teszem magam is. És ugye, azt senki sem akarja mondani, hogy Hollánék emléktáblájával kapcsolatban korrekt volt a fővárosi slepp. Mert mindenki tudja, hogy nem.

KenSentMe 2009.03.22. 19:47:49

Igazából a posztot én túlzásnak érzem. Azért, mert alapvetően Tomcat nem idiótán vitatkozott. Rámenősen, politikusan, menedzseresen.. tudományos értelemben nem jól, mert falkavezérként őrzi a tekintélyét.. és ilyen szempontból Mérő László hibát követ el, hogy nem tudja vagy nem képes rá, hogy ..
1.) agresszív legyen
2.) saját felvetésekkel, eredeti felvetésekkel elbizonytalanítsa a partnerét
3.) szellemes szóvirágokkal, viccekkel szimpátiát ébresszen a hallgatóiban
4.) gyorsan, pattogósan, jó hagsúllyal beszéljen

Menedzserkommunikáció.. ezek tipikusan olyan emberek, akik, ha nem érzik, hogy van valami tekintélyed, amit képviselsz, szarnak se néznek.

És ezen túl a jó öreg Mérő László egy olyan érvet se tud feldobni, hogy "a >cigányoknak< minősített emberek alapvetően rosszabb szociális helyzetűek, már ebből kifolyólag nagyobb valószínűséggel válnak bűnelkövetővé" .. nem tudja neki elmagyarázni, hogy miért "cigányozás" cigányoknak nevezni a cigányokat..
amikor elmondja azt az egyébként marha igaz dolgot, hogy a felsőfokú nyelvvizsga a társalgási szint alja - nem tudja a szemébe vetni, hogy "ja, wir können auf deutsch debattieren, aber es wird für dich demütend sein.. und auch für mich, weil die sprachliche Feinheiten, die nur die Muttersprachler hören können, weglassen werden".. vagy valami grammatikailag kimunkáltabbat.. vagy mittudomén..

és ugyanakkor meg beledől tomcatnak a karjaiba.. amikor az egyébként hibátlan érveit 55-56. perc környékén elbagatelizálja Tomcat, akkor ebbe belenyugszik.. "nem arról van szó, hogy egy pillanatra elborultak, hanem hogy egy egyébként kiváló és nagyszerű embernek is lehet bizonyos területeken hibás véleménye".. ráadásul pont Szabó Lőrinc, akiről az utókor pontosan tudja, hogy egy g*ci volt, főleg ifjú titánként.. és nyilas is volt..

nem csoda, hogy Tomcat intelligensnek érzi magát, mikor nem képes valaki autoriter stílusban alternatívát mutatni mellé.. egyetértek a kommentelőkkel, politikusok, menedzserek, talán még vezető beosztásban dolgozó mérnökök tudnak így vitatkozni (kulcsfontos lehet, hogy az ember a saját /hibáit, ).. esetleg filozófusok, akiknek ez a szakmájuk.. Németh Lászlót kellett volna kiállítani Tomcat ellen.

és miért nem utasítja vissza Tomcat lebecsmérlő kifejezéseit Mérő László? Maga 200001-ből az egyik? Maga figyelmen kívül hagyja a tényeket? Ezek állítások. Ezekkel szembesíteni kellene. Bizonyítson! Fel se veszi. Hagyja, hogy bántsák. Miért hagyja?

Nem szellemi nyomorúság ez.. nem hülyén vitatkozott Tomcat, csak aljas módon.. egyszerűen az a fajta embertelenség és rosszindulat, ami annyira jellemzi a szélsőjobbot.. ezek azok a dolgok, amik "nácivá" teszik a Tomcatet.. nem nyomorúságos ő, csak aljas.. még ha nem is veszi észre.

ettumifilii 2009.03.22. 19:48:25

végighalgattam a beszélgetést, és elég szomorú volt hallani h a szélsőjobbos csürhe tomcat minden pofátlan és politikailag inkorrekt beszólásánál és vitapartnere alázásánál a szélsőjobbos csürhe katartikus éljenzésben tört ki.....örülök is h mérő nem vette el tomcat stílusát bár kétségtelen h kommunikációban, beszédkézségben jobb mérőnél....ha én lettem volna ott a vita a második felében már a tettlegességig fajult volna....

Pollack 2009.03.22. 19:59:16

@Éhesló: már hiányoltalak téged is, meg ez elmés, s mindent megvilágító okfejtéseid is.
bár tudnám, hogy honnan ered ez a bölcsesség...
amúgy mellétrafáltál a post-író hovatartozását illetően :P

beleszolok 2009.03.22. 20:05:30

Pedig tetszik, nem tetszik, az történt, hogy tomket felkészült a vitára, az mérő lászló pedig nem.

Ebben a konstellációban pedig könnyebben volt frappáns, illetve a beszólásai egyrészt nagyobbat ütöttek, másrészt össze is zavarták az ellenfelet. Ha mérő is felkészült lett volna, és lett volna konkrét irányvonala, amit komoly érvekkel is meg tudott volna támogatni, akkor (bár a "leoltás" még büntetőügyeknél is jellemző, főleg esküdtszékes tárgyalásoknál tud nagyon erős lenni), akkor ezek a beszólások leperegtek volna róla. Amikor pedig tehette volna, akkor sem tudott fogást találni tomketen, szal veszett fejsze nyele ez a csócsáláshoz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.22. 21:05:14

Hogy a halálba lehet valaki "kriptofasiszta fiatal"?

Egyébként én ott voltam a vitán. Kedves libsik, Tomcat valóban nem az abszolút korrektségről ismert, de a tény tény marad: felmosta Mérővel (és a közönség aktívabb libsi felével) a padlót.

Mérőn látszik hogy egy életképtelen abszolút elméleti figura, aki ehhez mérten tud vitázni, és objektív képet kialakítani a külvilágról. Van ilyen, mondjuk hogy miért akar akkor nyilvánosan vitázni Magyarország egyik legkegyetlenebb debatőrjével, azt nem értem.
A közönség szintén leszerepelt. Hihetetlen, hogy képesek voltak 100adszorra bedobni, az Árpád-sávos gumicsontot, vagy a cigánybűnözés kifejezését csócsálni, és megkérdezni Tc-től, hogy ő rasszista-e. (Mikor a kérdésre csak ott mindenki előtt már 3szor válaszolt.)

Ettől a blogtól sem telt több mint olcsó fikázás. Szánalmas, azt hittem az LMP kicsit tovább meg bírja őrizni a semlegesség álarcát.

daBEERDRiNKeR 2009.03.22. 21:24:42

@I-brahi:

Senki nem mondta hogy a Kóka meg a Fodor áll az LMP mögött. Olvassál kicsit TÉNYEKET. Elég gáz hogy ezek közül egyet nem tudsz megcáfolni az LMP IRÁNYULTSÁGÁT, SZELLEMISÉGÉT illetően. Az SZDSZ utódpárt nem személyi kapcsolatot jelöl, bár "az alma nem esett messze a fájától".

hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=16099
hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=16552
hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=17661
hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=17864

Vergődhettek itt bármennyire, elég szar ez az LMP-s mentegetőzés hogy "nem ez nem is az LMP blogja csak a fejlécben virit totálba az LMP logó meg a szöveg de az is csak délibáb" bla bla bla.

Már hogy a répába nem azok lennétek akik vagytok ? Ugyanazokkal az emberekkel fényeztetitek magatokat akik a mostani kormány bulvár / poltikai / civil seggnyalói, minimális kivétellel.

OftF 2009.03.22. 21:47:20

Én spec. el tudom képzelni, hogy valamiről nincs egy pártnak hivatalos véleménye, de némely tagnak van...

Viktor H 2009.03.22. 21:54:39

Nem vagyok egy Tomcat fanatikus ,de azért kéremszépen eléggé lemosta a vitapartnerét és ez nem éppen a A pólóárus szellemi nyomorúságáról tesz tanúbizonyságot.

Kedves cikkíró és LMP blog : aki veletek nem ért egyet az hülye igy konkrétan? Ti rasszisták vagytok ? :D Ti vagytok a szellemi felsőbbrendűek és alattatok van mindenki aki nem ugy gondolkodik mint ti ?

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.22. 21:57:00

@VRbagoly: 'hanem hogy egy egyébként kiváló és nagyszerű embernek is lehet bizonyos területeken hibás véleménye'

Blah. Tc hozott pár idézetet, de ahogy korábban írtam, rengeteg konzervatív, vagy hagyományos értelemben vett szocialista szerzőnek volt 'hibás' véleménye, szerte a világon, szinte minden történelmi korban. Kizárt, hogy véletlenül. Common sense.

Bit Rot 2009.03.22. 22:00:38

@Viktor H:
"Kedves cikkíró és LMP blog : aki veletek nem ért egyet az hülye igy konkrétan? Ti rasszisták vagytok ?"

Nem rasszisták, csak SZDSZ-esek!

tréfa 2009.03.22. 22:01:29

Még nem hallgattam meg a felvételt ,de néhány dolog azért már világos:
1, Tomcat egy félművelt tapló náci,akinek soha és semmilyen körülmények között nem lehet igaza,mindig hazudik és ferdít,és szinte mindenki okosabb nála.Szánalmas figura de jól kommunikál.
2,Mérő intelligens,művelt ,természetesen igaza van de sajnos a retorikai képességei nem bizonyultak elegendőnek ahhoz hogy hazai pályán lemossa ezt a nagyon buta és gonosz, megélhetési fasiszta Tomcatet,aki még azon is kiakad ha a szavába vágnak.
3,Ez a pimasz még képes volt fel is készülni erre a vitára,ellentétben a szervezők játékosával akit teljesen váratlanul ért a helyzet.
4 Tomcat aljas módon még a cigányozott és zsidózott is amit amúgy sem szabad(ahogy asztalra szarni sem)pláne egy antirasszista rendezvényen, ezzel végleg lefegyverezte ellenfelét.
Úgy látszik az igazság ismét a körülmények áldozata lett

Rossznak tűnik a helyzet de nem reménytelen,egy visszavágóval könnyedén helyre lehetne tenni ezt a dolgot.
Itt úgy is mindenki okosabb tompikánál ,kommunikációs készsége pedig 10 ből 1 embernek legalább olyan jó mint ezé a suttyóé igy könnyen találhatunk olyan vitapartnert aki lealázza ezt a zsebnácit.
Az a baj ,hogy tiszteletreméltó politikusaink nem állnak szóba vele mert ők aztán simán kicsinálnák.
Mondjuk a Szőnyi megmondaná neki hogy akinek nem inge....
Vagy az üvegzsebű Kuncze telenyomná a pofáját ciánnal neki meg az összes elégedetlenkedő haverjának.
De komolyan egy ilyennel nem is érdemes vitatkozni.
Szerintem várjunk amig az LMP hatalomra kerül aztán csempésszünk drogot a bringájába aztán megtalálják a haveri kutyák
aztán lecsukatjuk egy életre az összes szabadszájúval együtt és magyarországon megint szép lesz az élet pont olyan mint mielőtt ezek megjelentek.
Lehet más a politika?????????

zseton 2009.03.22. 22:29:25

@Viktor H: de, továbbra is azt gondolom, hogy szellemi nyomorúság olcsó retorikai fogásokkal fölényeskedni, miközben a mondandója kimerül az ostoba általánosításokban és összeesküvés-elméletekben, az emberi méltóságot semmibe vevő, gyűlöletkeltő megnyilatkozásokban, az egyes személyek és csoportok feletti rendre téves ítélkezésben, stb. és persze nem kell velem egyetérteni, de még csak az LMPvel sem;) de talán jobb lenne mindenkinek, ha _emberi_ hangon tudnánk egymáshoz szólni, és Tomcat ettől olyan messze van, ami sokak szemében – így az enyémben is – irritáló.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.22. 22:30:14

@tréfa: Költözz Észak-Koreába, esetleg Kubába, ott megvan minden, amire vágysz, és alkalmazzák az általad javasolt módszereket.

KenSentMe 2009.03.22. 22:33:24

@Bockó: Rengeteg kiváló szerzőnek volt megerősítő véleménye a rabszolgatartással vagy a nők lekezelésével kapcsolatban.. rengeteg kiváló német hitt abban az első világháború előtt, hogy a franciák és az angolok nem is emberek, és rengeteg francia és angol gondolta ugyanezt a németekről..

attól, mert sokan gondolnak valami hibásat, attól az még nem nyer igazolást.. az igazság nem statisztikai alapon működik, néha a korszellem is segít a tévedések elmélyítésében.

KenSentMe 2009.03.22. 22:35:49

Az, hogy a zsidóellenesség a zsidóság kialakulása óta létezik, az szociológiai és szociálpszichológiai szempontból érdekes tény, de attól még ez a magatartás lehet alapjaiban hibás.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.22. 22:38:57

Az LMP állásfoglalása Gyurcsány "lemondásáról":

Elitváltás kell! – Gyurcsány után menjenek a többiek is
lehetmas.hu/hirek/199

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.22. 22:42:41

@zseton: Kedvenc mondásom, sajnos sokszor aktuális: ne hagyd, hogy tények összezavarjanak.

daBEERDRiNKeR 2009.03.22. 22:50:52

Kőkemény ez az LMP állásfoglalás, szerintem gyurcsány máris összepakoltatta az egész sleppjét a kiskofferbe és hanyatt homlok menekülnek. Mennek vele egyébként a mádiaseggnyalóik is ? Úgyértem a Baktást Tibor meg a Soma meg a többi hulladék akik most az LMP-nél nyomják az "én nem tartozom közéjük" című számot ?

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.22. 22:57:44

@VRbagoly: 'Tudod, léteznek igazságosabb, hatékonyabb gazdaságpolitikák is, mint a jelenlegi, mégsem alkalmazzuk őket (erről sokat lehetne írni, ld Zeitgeist vagy Silvio Gesell) - ez épp elég bizonyíték számomra.'

Magamtól idéztem. Persze az, hogy a világgazdaság alakításába jelentős beleszólása van néhány - történetesen zsidó - bankárcsaládnak, nem indokolja általános következtetések levonását a zsidóságra vonatkozóan, ugyanakkor az évezredes tapasztalatok elvetését sem.

Azonban biztos vagyok benne, hogy egy nemzeti öntudattal rendelkező nép előnyben van azzal szemben, amelyik nem rendelkezik vele.

(Bocs, ha értelmetlen, már késő van :( )

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.22. 22:59:13

Miért, közéjük tartoznak?
Esetleg emlékszel olyanra, amikor Bakáts Gyurcsányt dícsérte? Vagy Soma? (Vagy Hajós, őt valamiért kifelejtetted.)
Persze ha valaki már attól hulladék, hogy szerepel a tévében, akkor bocs, ez cáfolhatatlan érv lenne.

Roquentin 2009.03.22. 23:04:27

@tréfa:

Annak örülök, hogy van kedved tréfálkozni, hiszen fontos, hogy az ember minden körülmények között megőrizze jó hangulatát. Én tényleg elszontyolódom kicsit, amikor nap mint nap azt tapasztalom ebben az országban, hogy egyre magasabbra kúszik az ingerküszöb némely felettébb zavaros és visszataszító ideológia tekintetében.

Ennek nem kéne, hogy köze legyen az SZDSZ-hez, vagy bármely más párthoz, még okvetlenül a liberalizmushoz sem. Bizony, úgy gondolom, nem (párt)politizálok, amikor azt mondom: zsidózni és cigányozni nem szabad. Rendkívül elszomorítónak látom, hogy már ebben a kérdésben is ennyire nehéz egyetértésre jutni.

Tomcat meg tehetséges showman, bizonyára. Annyira talán nem, mint Fábry, de Kiszely Tündét simán veri, tán még a villalakó Leót is. Ütős riposztjai vannak, és egy csomó viccet is tud. Nem csoda hát, ha ilyen népszerű.

De azért át kéne gondolni azt: biztos, hogy helyes ennyire posztmodernnek lenni? Tomcat is szélsőséges, meg Mérő is (mondja maga a pszichológus), nyilván más természetűek az érzékenységeik, de hát a lényeg az, hogy beszélgetnek, és eközben szórakozik a nép.

Pedig azért a dolog ennél egy picit bonyolultabb. Biztos, hogy minden megengedhető csupán azért, mert a többség elfogadhatónak találja? Biztos, hogy nem lenne semmi dolga a moderátornak, amikor Polgár úr a nyilasterroron tréfálkozik? Biztos, hogy megéri eltűrni, ha ebédvendégünk az asztal közepére csinál csupán azért, mert így aztán csudára nyitottnak és megértőnek képzelhessük magunkat utána? Bár nagyon vicces a szituáció, elismerem. Akárcsak Tomcat néhány riposztja.

Tor Salqvist 2009.03.22. 23:24:53

Kár vitatni, Tomcat kegyetlenül lemosta a hebegő-habogó professzorocskát, aki még számolni is elfelejtett a végére matematikus létére. Ha ez a neoliberális derékhad, akkor könnyű dolguk lesz a normalitáspárti hazafiaknak. A libsianarchista hülyeség határtalanságából ugyanis nem kevés ízelítőt kaphattunk!

Gratula Tomcatnek, totális KO-val nyert!

Archenemy 2009.03.22. 23:57:38

"aki még számolni is elfelejtett a végére matematikus létére. "

Azért az genya volt, lássuk be. Matematikus nem attól az, hogy fejből megmondja, hogy a nyolcszázezernek a harmincezer hány százaléka.

Viktor H 2009.03.23. 05:58:01

@zseton:

ja értem, szoval ha zsidózás és cigányozás helyett végig nácizott és rasszistázott volna akkor teljes mértékben egyetértetek Tomcattel?
Miért baj az ,hogy egyszerüen jobban érvelt mindenben?
Az igazság fáj ,mert néha az igazság rssszista és antiszemita , ez van . Aki meg szellemileg alacsonyabb értékünek állit be egy egyént azért ,mert az nemugyanugy gondolkodik mint ti az nem véletlenül kirekesztő és rasszista megnyilvánulás?
Ahogy a prof is mondta bár nem tudom pontosan idézni: azt utálod másban amit magadban utálsz.

dzsáá-sebedegé-sebedegá (törölt) 2009.03.23. 06:55:31

Nekem az utóbbi hónapok eseményei alapján az eléggé egyértelmű, hogy a tőke és pénztulajdonos csoportoknak (tetszik érteni? még csak csoportok, nem rétegek) már annyi a pénze, hogy egyszerre tudják buktatni Gyurcsányt és Orbánt. Nyilvánvaló, nekik egyik se fogna elég pénzt hozni, az előző túl okos, az utóbbi meg túl hülye ehhez, ezekben a nehéz időkben hát sürgősen szabadulni kell mindkettőtől.

Mérő vs. Tomcat ehhez képest? Agyhalott csecsemőknek való rágcsa-mágcsa...

obulus 2009.03.23. 08:50:14

@Archenemy:
Tomcat-t nem is kellene észrevenni.
Boldogabb országokban hiába erőlködne egy ilyen, láthatatlan maradna.
Persze nekünk kellenek tomcatek, győzikék, pákók stb. Szellemi nyomorúság.

obulus 2009.03.23. 09:05:37

@Lastres:
"A Lehet Más a Politika párt megalapításának egyik meghatározó oka éppen az volt, hogy Magyarországon az „őszödi beszéd” kiszivárgását követően egyáltalán előfordulhatott, hogy Gyurcsány Ferencet megerősítsék tisztségében. Az LMP szerint ezért súlyos felelősség terheli az MSZP és az SZDSZ képviselőcsoportját."

Na ezért is nem lehet támogatni az LMP programját. A másik ok, amit még Védegyletként műveltek az EÜ reform ellen.
Pedig nagyon kellene már egy más politika.
Nagyon várjuk!!!

nagyika77 2009.03.23. 09:26:28

@obulus: Igaz. És az is igaz, hogy olyan a kormányunk, amilyet megérdemlünk. A legnagyobb baj az, hogy most újra megindult a hatalom átmentése, mennek az egyezkedések a suttyó kis alkuk mint 20 éve. Senki nem tesz ellene semmit. Tökmindegy, hogy melyik oldaról lesz új miniszterelnök és kormány, mert úgy is az marad ami eddig volt. Egy igazi tökös "Más Politika" kellene.

obulus 2009.03.23. 10:17:01

@nagyika77:
Gyakorlatilag ugyan az folyik tovább, mint a kádárkorban. Nem termelésből, innovációból, alkotásból tartják el a társadalmat, hanem hitelekből.

Archenemy 2009.03.23. 11:59:11

@obulus: Jaja, ellenben itt még postot is írnak róla... :p

huncsongor 2009.03.23. 12:22:12

Legyen Más a Politika, ez a cikk szánalom. Aki írta erősen sértődött,gyerekes, nem pedig toleráns. Shakespeare is rasszista??!! Olvassátok el a Velencei kalmárt.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.23. 13:40:36

Most nézem az anyagot. Egyáltalán nem tûnik szellemi nyomoréknak. Õ legalább képes két épkézláb mondatot végigmondani. Tomcat vitapartnere képtelen struktúrált vélemény-nyilvánításra.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.23. 13:43:26

... érdekes ugyanakkor, hogy szilárdan hisz a világösszeesküvésben, ami szar lehet...

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.23. 13:45:06

@obulus: Gyurcsány helyén maradása 2006 őszén borzasztóan romboló volt a morális közállapotokra: azt sugározta, hogy mindent meg lehet úszni következmények nélkül.

Az az egészsésgügyi "reform" meg, amit be akartak vezetni, minden szakértő szerint (incl. Bauer Tamás) egy trutyi, egy nonszensz, egy baromság volt. Azt nem lehetett nem ellenezni.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.23. 13:49:37

... TC jól lábon lövöldözi magán a Kiskunlacháza témával, feltevéssel bizonyítja állításait ...

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.23. 13:53:30

... a statisztikákat ismét bedobta TC a cigányok felülreprezentáltságáról a börtönbenb - ez nem rossz ... ehhez képest a vitapartner szerint jobban félnek a cigányok.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.23. 13:58:56

A nyilasság öröklõdését párhuzamba állítani a cigánysággal? Jaj! "Magyarországi nyilas önkormányzat?". :-)

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.23. 14:08:29

... én kutyakiképzõ voltam húsz évig :-D ROTFL

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.23. 14:11:09

És amit TC felépített az ellenfelének kritikájával, a végére a zsidózással szanaszét rombolta.

Éhesló 2009.03.23. 14:14:31

@Lastres: Én arra emlékezek, hogy kik és milyen "jelképértékű" dolgok mellett kampányoltak.... A többi "arccal" együtt.
Ezek alapján szoktam írni: LMP=SZDSZ.
De ez a post olyanoknál is bemutatta, akik kevéssé rzékenyek az arcokra és a tartalomra koncentrálnak. Nos most már ők is tudhatják...

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.23. 14:17:34

A végén sajnos telenyomta - argumentum ad populum - idézetekkel, különbözõ "nagy magyaroktól". Ez nagyon gáz.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.23. 14:19:56

Majd jött a verseny egymás alulmúlására, a logika szent jegyében....

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.23. 16:59:07

@Éhesló:
igen, most már mindenki tudhatja, hogy nem kell liberálisnak lenni ahhoz, hogy az embernek összeugorjon a gyomra, amikor valaki azon örül, hogy milyen frankó volt a XIX. században, mert akkor mindenki antiszemita volt.
A szerző pedig lehet, hogy differenciálatlanul osztogatja a jelzőket (pl. kriptofasiszta), de nem teljesen jogtalanul: a fasizmus (számomra) nem is elsősorban nézeteket jelent, hanem az erőszak kultúráját, amit elég nehéz tagadnia egy bomberdzsekis, bakancsos kopasznak.

Archenemy 2009.03.23. 17:22:25

@min0rity r3port: "És amit TC felépített az ellenfelének kritikájával, a végére a zsidózással szanaszét rombolta. "

Jaja, sajna ez van :/

Viktor H 2009.03.23. 17:55:46

@Lastres:

minden bomberdzsekis bakancsos kopasz fasiszta? ez nem rasszizmus? :D
mitől erőszak kultúra a fasizmus? az olaszok fasizmusa mitöl az ? vagy a fasizmus mint szó összemosódott a nácizmussal mint a rasszizmus az előitéletességgel?? senkise tudja mit jelent valójában ,de használják , mer' trendy?

tréfa 2009.03.23. 18:42:06

@Bockó: El kell hogy keserítselek,az ötleteimet aktuális magyarországi események ihlették.
Mellesleg azt nehezen tudom elképzelni hogy Kuba exbelügyminisztere az elégedetlenkedöknek ciántablettákat javasolna panaszaik enyhítésére,egy rádióműsorban.
Azért jó érzéssel tölt el ,hogy Kuncze Gábor müsorvezetöi tisztségében legalább próbál segiteni magyarország szegényebb rétegein még ha csak javaslatokkal is.Miniszterként nem volt ilyen aktiv.
Azért én is javasolnék valamit.
Magyarország gazdasági helyzetére való tekintettel szerintem hosszútávon sokkal kifizetődöbb lenne egy gázkamra építése ppp konstrukcióban.
Egy nagy liberális gázkamra.Bárki önként besétálhatna akinek nem tetszik valami.
Szin,faj ,és felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül.
Annak idején Fletónak is volt egy hasonló ötlete azoknak akiknek nem teszik valami.És az működött is .Legalábbis azoknak akik megfogadták a tanácsát is elhagyták az országot.
Na itt élsz.
Ha Orwell tudhatott volna a 21. század magyarországáról akkor saját kezűleg tépte volna össze az 1984 kéziratát,merthogy a tündérmeséket nehéz eladni.

Éhesló 2009.03.23. 19:21:40

@Lastres:
embere válogatja kinek mitől ugrik össze a gyomra. (Azt, hogy a cikkíró ezzel a szóhasználattal maoista, vagy szdsz-es, nehéz megállapítani, minden esetre a hazai "baloldali-liberális" jelző tökéletesen lefedi a szóhasználatát és a stílusát.)

Nekem például arra rándul össze a gyomrom, hogy naponta gyerekeket, idős embereket terrorizálnak, vernek, ölnek országszerte nem svéd bűnözők. (Eközben az LMP fontonak tartotta a cikkírást a tatárszentgyörgyi gyilkosságok után, lazán etnikai alapúnak beállítva a bűntettet.Eddig még bizonyítékok és alap nélkül. Ellenkező esetben ilyet nem írt LMP-s még egyszer sem, pedig naponta történik erre okot adó bűncselekmény.)
Attól is összeugrik a gyomrom, ha a pártok egy temetésen demonstrálnak, úgy hogy az áldozatok bőrszíne a hivatkozási alapként szolgál a többségi társadalom gyalázásához.

Ezek után lazán lenácizni itt bárkit, aki egy moderáltnak bejelentett vitában nem a PC újbeszél nyelvén és a tabukat tiszteletben tartva vitatja a számára "gyomorszorító" problémákat, nos ez nem semmi: SZDSZ tempó a javából! Be kell tiltani az ilyet, meg az ilyen szövegeket is! Nem? Nem.

Tudom, hogy manapság nem PC P.T. véleménye, de nem csak a XIX. szd.-ban volt ez a meglehetősen általános vélemény.... (Elég a királyok, városok, céhek törvényeit tanulmányozni hozzá, itthon és Európában.)
A jelzők ilyetén osztogatása alaptalan, és nem vezet sehová. Az állításait kell vitatni, cáfolni, nem becsmérelni és gyalázni. Csakhogy az előbbi nehéz, az utóbbi meg kényelmes, hiszen mindenkire rá lehet mondani bármit, amit a papír, vagy a billentyűzet elbír: a fasizmus egy olyan bunkó, melyet felénk szeretettel lóbálnak és csapnak vele bárki fejére, aki nem "liberális-baloldali" nota bene nem PC megközelítést alkalmaz bármilyen vita kapcsán. Ez nem fasizmus.
Az erőszak nem öltözetfüggő. Sokkal több embert ér erőszak nem bomberdzsekis elkövetőktől és akin ilyen ruha van nem kell bizonygatnia semmit, főleg egy demokrata és libberális társadalomban. Nos úgy tűnik a mienk egyik sem, mert a nácizáshoz elég a nem tetsző hajviselet és öltözet. Mint az ötvenes-hatvanas években: huligánok, modtáka akkor rájuk, akik nem konform módon öltöztek és hordták a hajukat.
De ezt felesleges itt és neked bizonygatnom. Az szdsz és az lmp számára itt a vele egyet nem értők és vitázók csak nácik, rasszisták lehetnek, mint a hozzászólások is mutatják.:)))
Ezért nem lehet más politika. Padödövel biztosan nem.

tréfa 2009.03.23. 20:11:09

@Roquentin: Nincs kedvem tréfálkozni,mélységesen elkeserít a Magyarországon kialakult helyzet és ez a poszt is.
A posztíró mélységesen elfogult ,az egész egy vicc.
Ha erről a vitáról cikket írna a népszabadság ,vagy a kormány sajtónyilatkozatot adna ki körülbelül ugyanezt olvashatnánk.
Szóval akkor itt mi MÁS?
Mi a lényeg?A vita tárgya vagy a vitapartnerek személye,vallása,vélt vagy valós ideológiai beállítottsága?
Komolyan kíváncsi lennék rá ha Mérő úr idézgetett volna irodalmi művekből és Tomcat erre azt mondta volna ,hogy persze hülyeségeket lehet írogatni akkor most mi szerepelne ezen a blogon.
Ez a tompika olyan sötét,hogy fingja sincs az irodalomról,persze biztos meg is bukott belőle ,ha egyáltalán járt iskolába,ja várjá a hitlerjugendben nem tanítanak irodalmat csak a mein kampfból olvasnak fel egymásnak bla bla bla bla
Mellesleg Mérő tanár úr egyszerűen a hülyeségek halmazába sorolta körülbelül tíz jórészt jelentős személyiség gondolatait,műveit pusztán azért mert neki nem tetszettek.
Ami pedig a cigányozást,zsidózást és asztalra szarást illeti....
Én úgy halottam demokráciában élünk,én nem így gondolom de az mindegy.
A jelenlegi kormány egy baloldali (persze) és egy liberális(aha) párt érdekközösségéből áll.
A demokráciák egyik ismérve a szólásszabadság.(kellene ,hogy legyen)
Akkor játszunk már a demokrácia szabályai szerint,mert ugye az tényleg vicces lenne ha azt mondanánk ,hogy oké szólásszabadság van kivéve....
Szerintem zsidózni,cigányozni,asztalra szarni,fasisztázni is szabad,csak nem illik és kész.Mindenki döntse el ,hogy mi fér bele és kész.

A szalmonellafertőzést baktériumok okozzák.
Huha.... ajjaj nem volt ez a mondat egy kicsit rasszista? Térdig gázoltam a baktériumok személyiségi jogaiban,a kirekesztés tipikus esete...
Hiszen vannak jó baktériumok is.Ez a mondat rájuk nézve sértő.Egy kalap alá venni az összes baktériumot. A baktériumozást be kellene tiltani,baktériumozni nem szabad!
Mondjuk inkább így:
A szalmonellafertőzést szélsőséges baktériumok okozzák.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.24. 07:56:21

@tréfa: Kuba tényleg rossz példa :) Szóval, a neved ellenére nem vettem az iróniát... sajnos nagyon magas az ingerküszöböm, különösen egy ilyen blogon - vagy alacsony, tudja a fene :)

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.03.24. 09:27:43

AZ egész vita félresikerült, nem egy síkon beszéltek. Mérő felkészületlen elméleti szakember aki nem tudta felvenni a "harcot" a másik szerencsétlen (sajnos) valós a mindennapok tényein alapulú ám logikailag elég faramuci módon (pl. a zöld azért zöld mert zöld) összekapcsolt érvelésével.

Az egész "vita" egy jó 30 évvel ezelőtti vita estre emlékeztet, amikor a királyi TV-ben 2-3 marxista filozófus és 2-3 egyházi vezető beszélgetett a marximusról. A "papok" felmosták a padlót a filozófusokkal (elég röhejes volt) és a hümmögő filozófusok végül azzal a konklúzióval álltak fel az asztal mellől, hogy "hát jobban fel kellett volna készülni".

Itt is ez volt a gond. Felkészületlenség.

tréfa 2009.03.24. 10:14:52

Megnéztem a felvételt.
Ahhoz képest,hogy Tomcat állítólag szellemi nyomorult elég rendesen lealázta a tanár urat.
A kommunikációs készségek tekintetében akkora a különbség hogy Tomcat egy független közönséget arról is meg tudott volna győzni ,hogy Gyurcsány egy marslakó és éppen egy inváziónak ágyaz meg a Kárpát medencében.
Az hogy kinek van igaza?
Egy zsidó telekspekulánsnak soha nem lesz ugyanaz az igazság mint egy erdélyi favágónak.
Egy külföldön dolgozó magyarnak akár jól is jöhetett a forint zuhanása szerinte ez így van jól,egy devizában eladósodott bolti eladó nem valószínű ,hogy osztja a nézeteit ,szerinte inkább az erős forint a jó.
Ha annak idején a németek megnyerik a második világháborút akkor az lenne bajban aki nem zsidózna.
Mindenesetre jó hír hogy kilátásba helyezték a párbeszéd folytatását.Csak ne az legyen a lényeg ,hogy hogyan lehetne a Tomcatet minnél jobban lealázni,és nevetségessé tenni.

tomás 2009.03.24. 18:02:43

@tréfa: hol van ez a felvétel, sehol sem találom...

LegyenMás! 2009.04.03. 22:55:57

Legyen más a politika!
Lehet?
Tényleg hisszük?
Ha igen, akkor megengedhetjük magunknak a közbeszédben, hogy személyeskedésbe menjünk át, mint az általunk kritizált politikusok?
Lásd "...szellemi nyomorúsága"; "...talán kognitív képességeinek szerénysége okán"
Retorikát csinálunk egy újabb színben?
Zseton, kérlek, válaszolj! Mi a különbség aközött, ahogy a politikusok egymást gyalázzák és az, ahogyan te jellemzed azt, aki veled nem egy táborban van?

Ede77 2009.04.29. 20:30:27

Ezzel a stílussal akartok másképp politizálni!?
A gőg, a lekezelés, a beképzeltség már megvan, mint a "nagyoknak".
Ugyanaz a kategória, mint PT, csak egy másik oldalról.

Most ismerkedem az LMP-vel, tervezem, hogy leadom a kopogtató cédulát, de ha még elolvasok pár bejegyzést, akkor attól félek, hogy másképp döntök...

Attól, hogy valami blog, még lehet szerényen, tisztelettel és alázattal nyilatkozni. Már ha másképpen akar valaki politizálni.

Fogyasztóvédő 2009.05.01. 17:25:47

Gyerekek ezt most kaptam SDSZ berkekből:))
Naon jóóóóó!:)))

Szeretné, ha disznó nagy szerencséje lenne? Várja Önt is a napfényes Mexico! Lehet más az influenza!! Tüsszenthet másra is!

palostrend · http://palostrend.hu 2009.11.08. 18:20:32

Joav Blum cionista ISTEN és SZŰZLÁNYGYILKOS...

ártatlannak nevezte magát a hazai zsidólapok hasábjain.
A sukorói ARMAGEDDON - King's City kapcsán született négy ügyészségi óvás és a projekt alapjául szolgáló csereszerződést kifogásoló számvevőszéki jelentéstervezet kapcsán a Zsidó Világkongresszus izraeli alelnöke úgy artikulált, hogy: a beruházásban nemzetközileg "elismert" (Közutálatnak örvendő!!!) üzletemberek vesznek részt, akik soha nem adnák a nevüket ingatlanspekulációhoz.
Nem ám, mert...
...mert a sukorói műbalhé csupáncsak a NAGY OKTÓBERI SZOCIONISTA FORRADALOM előkészülete de ugyanakkor már a szeptemberi ZSIDÓFESZTIVÁL alattomos felvezetője!!!

Joav Blum elraccsolta még azt is, hogy meg van győződve arról, hogy a King's City felépül, és 2014 táján már vendégeket is fogad.
Nem szólt azonban arról, hogy az októberre felszított MAGYAR-CIGÁNY összecsapások több ezer halálos áldozatot követelő vérontásában a háborút kirobbantó ZSIDÓ TERRORISTÁK miként is akarnak majd az akkor már vérben és füstben szenvedő MAGYAR ŐSLAKOSSÁG körében továbbra is "élni"!
...mert, hogy a SÁTÁN NÉPE itt MAGYARORSZÁGON akar sokasodni és élősködni az ŐSLAKOSOKON! arról az átverés elmúlt 20 éve a VÉRES VALÓSÁG és BIZONYÍTÉK!!!

...Blumnak pedig az ilyen előrehaladott magyarországi ZSIDÓ TERRORNAK HATÁSAIT és EREDMÉNYEIT megtapasztalva minden oka megvan az önbizalomra, másrészt a soron következő Zsidesz-kormány és Viktor... Viktor LIKUD sem fog szembeszállni vele, hiszen a cionista világuralomra törekvésnek nemhogy részei már, mint mozgató rugói!
Hiba persze itt is lehet és kerülhet a Mátrixba.

...de ahhoz a Jobbik kell; - és a választásokon eleddig soha sem szavazó 40%-os MAGYAR RADIKÁLIS HAZAFI, akiket mindezidáig a szocionista zsidó elnyomók, valljuk be, hatásosan tarthattak úgy kordában mint kenyéren és vízen.

...de pechükre MONTE CRISTO GRÓFJAI mindig a VÉGÉN NEVETNEK!!!...:))