Talán apróságnak tűnik, de egyáltalán nem érdektelen, hogy milyen a büfé egy rendezvényen. Sokatmondó, hogy képesek-e kitörni a szervezők az ásványvíz-pogácsa páros bűvköréből, és ha igen, miben áll az újítás. Sok pénzből flancolni persze könnyű, de szerintem nincs sok értelme a Föld túloldaláról szállítani például a báránysteaket vagy a vörösbort. Ami igazán innovatív, az az etikus fogyasztás megvalósítása közösségi szinten.
Na ezért volt számomra nagy élmény a vitakör utolsó előadása után a büfé: egyszerű, de nagyon finom, saját készítésű, vegetáriánus szendvicsek, hazai bio alapanyagokból, fair trade teával és kávéval - a finanszírozás pedig becsületkasszával működött. És működött!
A lényeget megint egy régi igazság fejezi ki a legfrappánsabban: az vagy, amit megeszel.