HTML

ELKÖLTÖZTÜNK: lehetmas.blog.hu

Az LMP egy ország- és világmegváltó politikai kezdeményezés a fenntarthatóság, igazságosság és részvétel jegyében. Hisszük, hogy lehet más a politika - ha Te is teszel érte!

Linkblog

Friss topikok

Címkék

adózás (5) akció (1) aktivizmus (1) alkotmánybíróság (2) anarchia (1) anima sound system (1) antifasizmus (2) antirasszista (1) áram (1) atom (1) autó (2) babarczy (1) baloldal (3) bencsik (1) bizalom (1) boda (1) bodoky (1) bokros (1) boldogság (5) börtön (1) bringa (1) bringaút (1) buli (5) bulvár (1) cégmérce (2) civil zugló (1) critical mass (3) csillag (2) csr (1) demokrácia (18) demokrata (2) diktatúra (1) duna kör (1) egészségügy (1) elégedettség (6) elek istván (3) elek pista (1) elemzés (1) életminőség (4) elhízás (1) elit (8) erkölcs (2) etikus fogyasztás (2) európai unió (1) fam (2) felelősség (13) fenntarthatóság (7) fesztivál (1) fodor (3) foglalkoztatás (3) fogyasztás (2) forradalom (1) fülöp sándor (1) gaia elmélet (1) gárda (2) gáz (3) gdp (2) globalizáció (4) globkrit (5) gyurcsány (3) hadiipar (1) hanem (1) háttér (1) hedonizmus (1) herbert (1) hírlevél (2) hőszivattyú (1) illés (2) index (1) izland (1) izrael (1) jávor (3) jobboldal (3) kampány (3) kapitalizmus (4) kaukázus (1) képregény (1) kerékpár (2) kerékpársáv (1) kerékpárút (1) kettős mérce (1) kihalás (1) kisebbség (1) kisebbségek (1) kis jános (1) klíma (1) klímapolitika (1) klímaváltozás (4) kocsi (1) kóczián (1) költészet (1) költségvetés (6) korrupció (1) közélet (9) közlekedés (4) közösség (1) közvélemény (5) külpolitika (3) kultúra (1) kürti (1) kutatások (2) kvóta (1) lakáj (2) lehet más a politika! (1) lehet más a politika? (24) lehet mas a politika? (1) lengyel (1) levegő mcs (1) lézer (1) liberalizmus (2) lmp (1) lonley planet (1) lovasi (1) magyar (1) magyarországi zöld párt (1) majtényi (1) média (1) megmondás (20) megoldás (1) metszőolló (1) mszdp (1) mszp (1) nagykörút (1) napi ász (1) narancs (2) nehézipar (1) nemzetiségek (1) neokon (1) népegészségügy (1) ngo (1) nyílt levél (1) ökológiai lábnyom (1) ökopolitika (9) ökopolitikai műhely (1) ökotrip (3) olaj (1) olimpia (2) ombudsman (1) önkéntesség (2) önkormányzat (1) orbán (1) orbán viktor (1) őszöd (3) parlament (5) pártfinanszírozás (3) pártok (8) pécs (2) pénz (5) pláza (1) pogrom (1) politika (26) politikai filozófia (1) pozitív gondolkodás (1) pride (2) prieger (2) program (6) radikális (1) rauschenberger (1) rendszerkritika (5) rendszerváltás (5) sajtó (7) sajttáj (1) scheiring (2) schiffer (12) schmuck (1) soft power (1) sólyom (2) sport (1) sportegyesület (1) superman (1) szakértő (1) szalai erzsébet (1) szdsz (5) szegénység (1) szélsőjobb (5) sziget2008 (1) szkepszis (1) szmogriadó (1) sztrájk (1) tájékoztatás (1) tarka magyar (1) természet (1) tibet (2) tömegsport (1) tordai (2) tudás (1) tudatos vásárló (1) túlkapások (2) tv (1) új párt (9) unió (1) unokáink élete (4) utca embere (1) útlezárás (1) válság (4) várnai (1) vastagbőr (1) vay (9) védegylet (2) vélemény (3) vida (1) villanyautó (1) visszhang (4) vita (20) wildmann (1) zászlóbontás (2) zene (2) zengő (1) zöld (12) Címkefelhő

Az én világom

2009.01.23. 12:18 :: lehetmás

[Sok levelet kapunk az info@lehetmas.hu címre. Ezt is ott kaptuk; megtetszett, megkérdeztük, és igen, közreadhatjuk - fogadjátok szeretettel! A szerző további írásai a http://www.ahogyerzed.hu/ oldalon olvashatók.]

Mindig is hittem, hogy a természet törvényei irányítanak. Minden ember sorsa, döntései következménye. Az életünk alakulását a jövőben, jelenlegi döntéseink határozzák meg. A bennünket ért hatások és a rájuk adott válaszaink között mindig van egy hely a szabad döntésre. Mindig van egy jobb választás. A döntéseinket szabadon választjuk, de döntéseink következményeit a természet törvényei irányítják. Ha valaki érti a természet törvényeit, akkor nagyobb biztonsággal meg tudja „jósolni” a döntések és pillanatnyi helyzetek közép-, hosszú távú következményeit. A jövő akkor megjósolható, ha magunk kreáljuk, ebből adódóan jövőnk alakulását  az határozza meg, milyen döntéseket és cselekedeteket teszünk itt és most. Azt a világot, amiben élni  fogunk a jövőben, azok a döntések határozzák meg, amiket itt és most hozunk. De milyen világot építünk, mit akarunk létrehozni, alkotni, mi a közös cél, miért dolgozunk, miért élünk?

Amikor megszülettünk, kaptunk a sorstól egy rövid időt és egy lehetőséget, hogy egy jobb világot hagyjunk hátra, mint amilyen a világ, a környezetünk akkor volt, amikor először felsírtunk a születésünk pillanatában.

Most, amikor „válság van”, amikor a régi minták, módok látszólag hirtelen már nem működnek, amikor a régi tanítások és a régi válaszok már nem jelentenek megoldást, akkor a kérdés még mindig ugyanaz: Milyen világot építünk?

Az én világom egy olyan világ, amiben a rendkívül gyors változások közepette is van valami, ami örök, ami időtlen, ami igaz, ami minden emberre egyformán jellemző.

Az alapelvek, amik által élünk meghatározzák a világot, amiben élünk: szabadság, integritás, meggyőzőképesség, türelem, taníthatóság, tudás, kedvesség, fegyelem, következetesség, törődés, elfogadás, kölcsönös tisztelet és kreatív együttműködés, egyezség, megegyezés, szolgálat.

Az én világom egy olyan világ, amiben mindenki a maga szerepét játssza. Nem hasonlít, nem viszonyít, nem panaszkodik, nem acsarkodik, nem kritizál, nem hárítja a felelősséget másra, örül annak ami, aki, és amije van. Nem felejti, hogy honnan jött és az úton hova tart, maradandót alkot, épít, és csinál valamit, hagy hátra valamit, ami értéket jelent a következő generáció számára, értéket jelent a közösségben, amiben leélte az életét.

Az én világom egy olyan világ, amiben az egyes ember soha nem független. Kölcsönösen függő a környezetével, emberekkel, tárgyakkal, a természet szépségeivel. Értéknek tekinti, óvja, védi és gyarapítja, hogy ez az érték maradandó és fenntartható legyen az utánunk jövőknek is. Az egyes ember egy nagyobb közösség, a „nagy egész” része, hozzájárul a hosszú távú fenntarthatósághoz. A közösség közös céljának szolgálója, része az egésznek. Az egymás legyőzése helyett összefogás és kreatív együttműködés van a közös célokért.

Az én világom egy olyan világ, amiben a „tárgyi dolgok” az ember köré épülnek, az embert szolgálják. Aki ismeri az embert, érti a „működését”, az természetes válaszokat kap arra, hogy milyen „tárgyi dolgok” szolgálják. Test, szív, ész és lélek. Az én világomban a házam, utcám, városom, országom, kórházam, iskolám, autóm, stb. szolgálja a testi, szellemi, lelki és fizikai gyarapodásom, jólétem.

Az én világom egy olyan világ, ahol egyetlen ember, egyetlen csoport, egyetlen intézmény sem formál jogot arra, hogy uralkodjon, hatalmaskodjon és elnyomja az emberek többségét. A természet már bizonyította: ami túl nagyra nő, az előbb vagy utóbb egy letűnő kor kihaló dinoszauruszainak sorsára jut, elpusztul, megsemmisül, kihal.

Az én világom egy olyan világ, amiben a határvonalak nem jobb és baloldal, nem republikánus és demokrata, nem muszlim és keresztény, nem fehér és fekete, roma és nem roma között húzódnak. Az én világomban a határvonalak a közösség hosszú távú fennmaradása ellen és mellett dolgozók, a bűnözők és a törvénytisztelők, a korruptak és becsületesek, az építők és a rombolók, a megosztók és az együttműködők,  a jellemesek és jellemtelenek, a bátrak és a gyávák, az őszinték és a manipulátorok között húzódnak.

Az én világom egy olyan világ, amiben  a mintákat, a vezetést a példát olyan emberek mutatják, akik életükkel, döntéseikkel, kitartásukkal, hitükkel már bizonyították, hogy értik és érzik a valóságos folyamatokat, amik körülöttük zajlanak. Ha meghamisítjuk az iránytűt és mágnessel eltérítjük, észak akkor is északon marad.

Az én világomban a közösséget olyan ember vezeti, aki bátorságával, életével, kitartásával már bizonyította: Nem a meghátrálás embere. Fent, vagy lent, de mindig marad, mert ezt nem jutalomnak hanem hűségnek tekinti. Karakterével és kompetenciájával, valamint azoknak az embereknek az erejével és tudásával akikre hallgat, képes a közösséget egy jobb irányba vinni.

Az én világom egy olyan világ, ahol a közösséget szolgáló és a közösség pénzén eltartott emberek valóban a közösség szolgálatát tekintik legfőbb feladatuknak. Nem hoznak felesleges szabályokat, nem hoznak létre számtalan apparátust a felesleges és életidegen szabályok betartatására. Fele annyi ember aki a szabályokat hozza, fele annyi ember, aki a szabályok intézményesített érvényesítésének fenntartásához kell.

Az én világom egy olyan világ, ahol a  kicsi, de intelligens „állam” amit a közösség befizető tagjai tartanak fenn, szolgálja és védi a közösség érdekeit. Kérlelhetetlenül és künyörtelenül lecsap a közösség érdekei ellen dolgozókra. Megfelelő és a legsúlyosabb bünetést szabja azokra, akik a közösség vagyonát magánkézbe juttatják, úgy, hogy abból a közösségnek nem származik a kitárgyalható legnagyobb haszna. Megfelelő és legsúlyosabb büntetést szabja azokra, akik a közösség gazdálkodását jelző adatokat meghamisítják, eltitkolják, félremagyarázzák. Megfelelő és legsúlyosabb büntetést szabja azokra akik, korrupt haszonlesői a munka nélkül szerzett gazdagságnak. Közösségünk leghitványabb tagjaiként, a közösségnek szánt támogatásból vesznek el.

Az én világom egy olyan világ, ahol a közösség tagjai, egyéni, családi, önkormányzati, állami szinten anyagilag függetlenné válnak. Anyagi függetlenség nem jöhet létre akkor, ha mindezeken a szinteken „adórabszolgaság” és „adósrabszolgaság” valósul meg. Az én világom egy olyan világ, amiben a pénzügyi intézmények hatalma nem uralkodik el a „valós gazdaság” –on. Az én világomban a pénzügyi intézmények szolgálói, szükséges részei, de nem uralkodói a többségi, valós, értéket előállító, termelő, pénzügyi intézményeket eltartó gazdaságnak. Az én világomban a gazdasági szabadságharc és a passzív jövedelemforrások és passzív jövedelemtermelő eszközök építése ugyanolyan cél, mint a katonai diktatúrák idején a „valódi szabadságharc”.

Az én világom egy olyan világ, ahol a vidék és a kis-, közepes családi vállalkozás a közösségi túlélés garanciája. A kicsi, de „intelligens állam” szabályozókkal és a közösség egészének érdekeit védő cselekvéseivel ellensúlyt képez a nagyra nőtt és hatalmukkal visszaélő, földrészeken átnyúló vállalatokkal és az őket tudatosan és akaratlagosan, vagy tudatosság nélkül szolgáló médiával szemben. Az én világomban a családi gazdaság és a több generáció építkezése által létrehozott vállalat  a közösségi gazdaság legfőbb motorja.
 
Az én világom egy olyan világ, ahol a többgenerációs család a legfőbb érték. A közösség befizető tagjai által eltartott szolgálók segítik és támogatják azt, hogy a lehető legtöbb család testében, szellemében, fizikai erejében, szociális kapcsolataiban erősödő és gyarapodó legyen.

Az én világom egy olyan világ, ahol a közösség befizető tagjai által eltartott közszolgák azon dolgoznak, hogy a lehető legtöbb szabad pályát teremtsék a tehetségek kibontakoztatásának és a cselekvő energiák közösséget szolgáló erejének termőre fordulását minden erejükkel segítsék.

Az én világom egy olyan világ, ahol nem külső kényszer, hanem a felelős vezető belső iránytűje, erkölcsi mércéje mondatja ki valakivel: Ez így nem mehet tovább. Elég volt. Ez nem sikerült. Tanulok a hibáimból, jobbá válok és átadom a  helyem olyannak, aki érdemesebb rá.

Az én világom egy olyan világ, ahol az „állam” beismeri, nem képes gondoskodni az idős koromról. Üres a kassza, sőt totálisan eladósodott, de erejéhez mérten támogatja azt, hogy gondoskodjak magamról.

Az én világom egy olyan világ, ahol a közösség vezetői felismerik, hogy a világ végérvényesen megváltozott. Soha nem lesz már olyan, mint régen. Segítenek engem, mint átlagpolgárt ahhoz, hogy a házamat energia önellátóvá tegyem és használhassam az alternatív energiaforrások előnyeit, amik végtelenek.

Az én világom egy olyan világ, ahol a közösség vezetői felismerik, hogy az internet és a mobil kommunikáció révén kialakult egy virtuális világ. A virtuális világban minden leképződik, ami a való világban. Az én világomban a kicsi, erős, intelligens állam hozzásegít, és támogatja, hogy megtanuljam az internetet használni. Pénzcsinálás, tanulás, vásárlás, kultúra, információszerzés, stb. A „digitális hontalan” és a „digitális munkanélküli” a virtuális világban olyan, mint most a hontalan és munkanélküli a való világban. Az én világomban az állam segít mentori hálózatot kiépíteni és működtetni, hogy egyetlen ember sem legyen aki „kívül esik” a virtuális világ nyújtotta lehetőségeken.

Az én világom egy olyan világ, ami az alkotók, építők, létrehozók, vállalkozók társadalma szemben a fogyasztók, felélők társadalmával. Az én világomban a hitelt csak olyan célra vesznek igénybe az egyének, családok, önkormányzatok és államok, ami a hitelfelvevőjének több pénzt termel, mint amibe a hitel került teljes költségével együtt.

Az én világom egy olyan világ, ahol az egészség, gyógyítás, megelőzés a legfőbb érték. Az én közösségem a gyógyítók társadalma, a gyógyító ország, ahol a természet adta erőforrásokat felhasználva a közösség saját tagjai és más közösségek tagjai testi, lelki, fizikai, szellemi és szociális megújulásának, életerejének, életenergiájának megtartása és gyarapítása az egyik legfőbb közösségi érték.

 Az én világom egy olyan világ, ahol a befizető tagok pénzéből egy erős, dinamikus és hatékony „védelmi szervezet” működik. A védelmi szervezet nem a közösség befizető tagjainak „kordában tartására”, hanem az egyszerű és mindenki által ismert és követhető törvények és szabályok betartására és betartatására jön létre. A szervezet könyörtelenül és kérlelhetetlenül lecsap a szabályokat szegőkre és üldözi azokat az alapértékeket megszegőket, akik a közösségi összetartozás elvi és törvényi alapjait sértik.

Az én világom egy olyan világ, ahol a közösség választott vezetői keretrendszereket és tiszta, világos, betartható szabályrendszereket alkotnak, amik teret engednek a közösség tagjainak a szabad és kreatív együttműködő és önrendelkező csoportjai kialakításához. Az önszerveződő és önrendelkező csoportoknak szabad tere van véleménye és nézetei kifejtésére, vezetőik megválasztására és aktív hozzájárulást tehet a „nagy egészhez” a teljes közösségi élethez.

Az én világom egy olyan világ, ahol a közösség és a közösség választott vezetői elég erősek ahhoz, hogy megvédjék a közösség érdekeit más közösségek olyan gazdasági és katonai támadásaival szemben, amik nem a kölcsönös előny elve alapján működnek. A közösség választott képviselői energikusan és bátran védik a mögöttük sorakozó emberek érdekeit más közösségek képviselőivel folytatott tárgyalásokon. Egy célért dolgoznak és az összefogás, egyezség megegyezés jellemzi munkájukat.

Az én világom egy olyan világ, ahol a rendszer segíti, építi és támogatja az „aktív állampolgárság” minden megnyilvánulását és az internet, mobil kommunikáció révén a közösség minden tagját saját és közössége jövőformáló forrásának tekinti.


Az én világom egy olyan világ,  ahol jobb élni, mint abban a világban, ami jelenleg van.


Tisótzki István
Kecskemét
 

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmasapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr6897474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svaleria 2009.01.27. 18:20:09

Fentiekről két dal jut az eszembe:

"...álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt..."

"...mert az angyalok fáztak az űrben fent, az ördögök unták a pokolban lent, hát összegyűltünk a felszínen, hisz békésen elférhetnénk ennyien."

svaleria 2009.01.27. 18:40:09

a fiatalabb korosztály ha nem ismeri, nézze meg az egész dalt, érdemes :)

www.videoplayer.hu/videos/fullscreen/167230

Rigo' 2009.01.27. 23:08:24

Annyit szeretnék hozzátenni, hogy én itt is szeretek élni. Rengeteg jó dolgot látok és most nem feltétlenül az LMP-re gondolok. Azon kívül is vannak elkötelezett kezdeményezések, vagy egyszerűen csak jó emberek.
Való igaz, hogy sokaknak nem túl jó most. Sőt. Talán rosszabb mint máskor. Nem tudom. Sok máskor van amikor még nem éltem, de szerintem rosszabb volt mint most. :-) Szóval lehet jobb, lehet igazabb, talán szabadabb is, de jó ha tudjuk, honnét jöttünk. Fikázni könnyű, alkotni nehéz. Ez minden (jelenleg) ellenzéki kezdeményezésre igaz.

Igazából félek attól a pillanattól, amikor az LMP kormányra kerül. Vajon mennyire változunk meg addig? Hány jó embert veszítünk el? Jó lenne, ha a fenti szerzőhöz hasonlóan elkötelezett emberekből állna akkor is a banda. Akiket nem lehet pénzzel, vagy hatalommal motiválni. Akik tényleg csak annyit szeretnének, hogy egy kicsit vegyük komolyabban a felelősséget, amit ránk bíztak...
Tartok tőle, hogy erre még nincs igény.
Várady Tibi a 9. kerületben az SZDSZ-es képviselő visszalépése után ért el 5. helyezést az időközi választásokon...
A választópolgárok vajon mikor nőnek fel?

takant 2009.01.28. 22:57:37

Ezért kell, Rigo', LMP részéről a Tódi által oly sokat emlegetett kommunikáció, nevelés, hogy "felnőtt legyen" a választópolgár, igazán tudjon választani... mert jól csak tájékozott, felvilágosult ember tud dönteni

tódi24 2009.01.30. 09:54:55

Szia takianti!

Köszi, hogy amíg nem voltam kiálltál mellettem. Mármint, hogy oda kell figyelni arra amit mondok. Kösz.
Most újult erővel belevetem magam a lehetmáson irogatásba.
Vagyis ma még nem.
Elég kritikus időszakon vagyok túl. De túl vagyok. TEHER ALATT NŐ A PÁLMA vagy mi a fene.

tódi24 2009.01.30. 10:16:59

sziasztok!

Elszállt, amit írtam.
Na szóval a lényeg a lényeg, hogy teljesen átértékeltem a dolgokat, amíg TEHER ALATT NŐTTEM NÖVEKEDTEM.
Szóval nem a fajgyűlölet a legszörnyűbb dolog a világon, mert a fajgyűlölők is emberek, akik változnak. Ma ilyenek, holnap olyanok. Ha őszinte akarok lenni, akkor nekem is van nemegy barátom aki megjárta a fajgyűlölet összes lehetséges szintjét. És van köztük, aki már mosolyog magán. A legszörnyűbb dolog a közöny. És ebből van a legtöbb a világon. Gyerekek siklatnak ki villamost, rugdossák tanáraikat, és késsel hadonásznak, hogy valaki végre figyeljen rájuk, mert meghalnak a közönyben.
Éppen ezért borzalmas, talán a legborzalmasabb a politika és a tőke összefonódása. Ez a közöny tragédiája. Amikor e kettő egyesül akkor vész el minden határ az ember és az ember, mint statisztikai adat között.

Obama bebizonyította, hogy önkéntes mukások sokasága a politikában győzelemhez vezethet, de azt is bebizonyította, hogy önkéntes munka sokasága veheti elejét annak, hogy a tőke és a politika valamilyen szinten eltávolodhasson egymástól. Ez az ami kell. Így minden politikai kezdeményezést üdvözlök, az iránnyal értsek akár egyet, akár nem, amely azzal indít, hogy a tőkekoncentráicót, mint politikai kiszolgáltatottságot elutasítja.

Most értettem meg igazán Szent Györgyi Albert által írt sorokat:
"Gyakran megkerülök egy háztömböt, hogy ne találkozzam egy temetési menttel; százezer ember halála azonban nincs rám semmilyen hatással. CSak mosolygok, mert képtelen vagyok megszorozni a halált vagy a szenvedést százezerrel. Ez nekem már csak puszta szám, absztrakció. Egy halál tragédia - százezer halál statisztika. Így kell ezt látni a magasrangú hivatalnoknak is."

Üdv: Tódi

tódi24 2009.01.30. 10:58:07

Megint én!

Kívánok sok-sok önkéntes munkát!
"Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,
tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,
s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom."

Kívánok annál kevesebb tőkekoncentrációt a lehetmás mögé.
"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály,
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát"

És még több önkéntes munkát:
"de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát"

És még kevesebb tőkekoncentrációt:
"az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket"

És még több önkéntes emberi munkát:
"míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,
erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,
a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat"

És még kevesebb tőkekoncentrációt:
"s mi föntről pusztitandó vasút, vagy gyárüzem"

És még több önkéntes munkát:
"az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,
piros zászló kezében, körötte sok gyerek,
s a gyárak udvarában komondor hempereg;
és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,
a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,
s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,
ím itt e kő, de föntről e kő se látható,
nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható."

Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg.

1944. január 17.

AZTÁN HA MAJD AZ SZDSZ BEFUCCSOLT, AKKOR MAJD ÉN MEGALAPÍTOM A VILÁG LEGJOBB LIBERÁLIS PÁRTJÁT ÉS BEBIZONYÍTOM, HOGY A KONZERVATÍV ÉRTÉKEK A LEGFONTOSABB ÉRTÉKEK EGY TÖKÉLETESEN FELSZABADÍTOTT LIBERÁLIS PIACON.

addig is van itt nekünk egy csodálatos költőnk. Talán egy nemzetnek sincs ilyen csodálatos költője, mint nekünk. Radnóti Miklósnak hívják. Érthetetlen számomra, hogy amely nemzetnek ilyen tanítómestere van ott hogyan búrjánzhat ennyire a fajgyűlölet. Hogyan nőhetett ilyen mértékbe a lakosság fejére a tőkekoncentráció oly módon, hogy aztán újjal mutogassunk egymásra, hogy ki a hibás.
2010-re új politikai erők kellenek. Nem egy és nem kettő. Sok-sok kicsi párt kéretik a pártpolitikába.
Addig meg hallgassuk meg Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét a tőkekoncentráció pusztító erejéről Latinovits Zoltán előadásában, mert hogy nekünk Latinovits Zoltánunk is volt, van és lesz...

igazsag.extra.hu/NEM%20TUDHATOM.html

Üdv: Tódi

tódi24 2009.01.30. 11:26:06

Ja és még valami!

Érdemes végignézni a bevágott linket elejétől a végéig. Önéletrajztól végig.
Hogy egy 65 éves ember hogyan keresi még 65 éves korában is önmagát versekben, dalokban. S hogy hogyan fér meg Radnóti és Koncz Zsuzsa Wass Albert mellett ebben az önkeresésben.

S hogy ehhez az önkereséshez még 65 évesen is mi kellett? Az hogy az ember statisztikai adatként kallódjon a társadalomban hol kommunizmusban, hol pedig fasizmusban, hol pedig a nagy semmiben.

Üdv: Tódi

bnct · http://lehetmas.hu/176 2009.01.30. 14:44:08

Tódi,
nagyon ihletett hangulatban vagy! :)
De tökéletesen igazad van a közöny és a tőke és politika összefonódása dolgában is...

tódi24 2009.01.30. 19:08:01

Szia bnct, szia Jakab és szia takianti, és sziasztok mindenkik, akiknek itt írtam, s remélem még írni is fogok valameddig!

Csak annyit szeretnék mondani, hogy bármi történik velem az elkövetkezőkben annak semmi igazságtartalma nem lesz.
Sajnos egy nagyon csúnyán felépített csapdába futottam bele. És amit fentebb írtam (és bnct meg is dicsért érte) annak elég komoly köze van hozzá.
Mindenesetre bármi is történjen azt üzenem mindenkinek:
olvassatok,
művelődjetek,
ne legyetek bábok,
ne legyetek egyszerű statisztikai adatok,
ne legyetek eszközei a betegségügynek,
le legyetek eszközei a negatív hírmédiának,
ne legyetek eszközei a politikai kommuniációnak! Éljetek tiszta aggyal!
Így is gazdasági válság van, de mi lesz itt, ha tovább butul a világ.

És 2010-re építsetek nagytőkétől független pártokat.

sziasztok:
tódi

Buga_Jakab 2009.01.30. 20:32:56

@tódi24: "Nem lennék játéka / mindenféle szélnek" :))

Sőt: "Ejh, döntsd a tőkét, ne siránkozz / Ne szisszenj minden kis szilánkhoz"

svaleria 2009.01.30. 20:44:56

@tódi24: valameddig? és csapdábaaa? Hol?
Mi a baj Todi?

tódi24 2009.01.30. 22:10:09

Sziasztok!

Először is hogy csináljátok ezt a kukacos tódit besárgulva?
Jakab - nem siránkozom. Addig siránkoztam, ameddig nem jelentkeztem. Aztán a jó isten azt üzente, hogy kinek mit mér a sors azt kell viselni. Szóval majd meglátjuk, hogy mi lesz. Állok elébe. Tiszta a tudatom és végigcsinálom amit végig kell csinálni.

Vali - Most még nem nyilatkoznék róla. Az is sok volt, amit elmondtam, leírtam. Meg is bántam. Röviden - Pszichikai terror, amit még bizonyítani sem tudok annyira profin meg volt komponálva. Most túlélésre játszom. Ha ez bejön erősebb leszek.

Visszatérve Jakabhoz
Miből gondolod, hogy siránkozom?
Arra kértelek benneteket, hogy ha én esetleg valami okból kifolyólag már nem tudom dönteni a tőkét, akkor döntse helyettem mindenki aki él és mozog.
Egyébként jól vagyok. Nyugodt vagyok, túléltem életem legnehezebb egy hónapját.

Üdv: tódi

tódi24 2009.01.30. 22:17:27

Jakabnak!

lehet, hogy már küldtem.
szerintem nagyon jól énekli a József Attila verseket:
www.youtube.com/watch?v=33SE_AWZjM0

üdv tódi

tódi24 2009.01.30. 22:18:30

Jakab!

meg egyébként sem adtam fel a legjobb liberális párttervemet.
De ahhoz még igencsak előttem állnak dolgok.

szia:

tódi

tódi24 2009.01.31. 05:29:43

sziasztok!

Lehet, hogy nem is olyan bonyolult ez az egész. Ha utána leszek leírom.
A nagytőke és a politika egymásra találása akkor is a közöny legmagasabb szintje. Kerülni kell.

szia:

Jutka

takant 2009.01.31. 15:59:11

Hajrá, Tódi, szurkolunk!
Van, aki azt mondja: "Ne tartsd magadban, mondd el mindenkinek, hátha tud valaki segíteni"

tódi24 2009.01.31. 18:33:11

köszi takianti!

rendes vagy.
Ilyen helyzetbe még életemben nem voltam az biztos.
Leginkább egy ügyvéd tudna segíteni, de lehet, hogy még az sem. Ez egy olyan jól kidolgozott háromnegyed éves pszichés terror volt, ami kizárólag rám volt írva és én tánclépésről tánclépésre teljesítettem a rám mért feladatokat. Mindennek gyümölcsét most fogják learatni azzal a tervvel, hogy rámenjek. Remélem, nem úgy lesz. Úgy látszik veszélyes a tudásom. Vagy úgy egyáltalán veszélyes a tudás.
Egyébként örülök, hogy te is itt vagy újra. Még Buga Jakab hívta fel a figyelmet rád, hogy újra jelentkeztél.
Nem tudsz valahol egy jó állást? :)
Marketing szakirányos közgazdász millió ötlettel (civil szervezetek, programszervezés, stb.) keres állást széles e Magyarországon. De olyanban is gondolkoztam, hogy csinálok egy www.otletgyar.hu oldalt és ötleteket szórok szét mezőgazdaság, civil szervezetek, oktatás, kultúra, stb. Ahhoz kellene egy jó weblapkészítő emberke.
Mellesleg ahhoz, hogy igazat írjak ahhoz még kell egy kis idő, hogy tisztán lássak. Igaztalan dolgokat meg nem akarok írni, mert elég sokat írtam, amíg a halálfélelem kerített hatalmába. De ezen már túl vagyok, úgyhogy ha lehet még megfontoltan, akkor megfontoltan viszem végig az ügyem. Próbálkozom.

Azért nagyon köszi mindenkinek, aki együtt érez velem. Na és persze akik szurkolnak.

Tódi

A bátorító sorokat ide kérem, ügyvéd is jelentkezthet, és weblapkészítő is: leleklelegezz@gmail.com

takant 2009.02.01. 15:33:35

Tódi, nagyon jó ingyenes honlaphelyek, weblapkészítők vannak, hacsak nem akarsz nagyon profit, akkor szerintem ilyesmire nem kell pénzt kiadni.

tódi24 2009.02.02. 12:09:07

szia takianti!

Tudok az ingyenes weblapokról. Azokkal egy baj van, hogy épp a reklámbevétel az övék.
Én pedig éppen arra hajtanék. Kell az ötlet vidd, de hozz hirdetőt. Tehát arra utazénk, hogy minél többen nézzék meg.

tódi24 2009.02.02. 12:18:52

Mindenkinek!

Végignéztem az írásaimat, meg az összes írást.
Azt láttam, hogy elég szép számmal vannak az lmp mellett olyan emberek, akiket tisztelek.
Tavaly voltam felvételizni liberális politikai iskolába, de nem vettek fel. Gombár Csaba és Lengyel László felvételiztettek.
Akkor ott volt egy srác Gyöngyös környékéről. Nem cseréltünk telefonszámot, mert úgy gondoltuk, hogy mindkettőnket felvesznek. Őt biztos, engem nem. Viszont ha itt van, akkor jelentkezzen már, hogy igen itt vagyok.
Történelem szakos tanár egyébként, de sokkal inkább mozog a vendéglátásban.
Szóval neked, te történelem tanár: ha magadra ismersz, akkor én vagyok az a csajszi, akivel az oktatásról beszélgettél vagy két órát.
Nem kell megijedni, azért nem társat keresek (bár azt is), hanem ha itt tudnálak az lmp-sek között akkor még én is elgondolkodnék, persze, ha kellenék nekik ekkora pofával (billentyűzettel). Bár az év elejei dolog úgy nyakon vágott, hogy teljesen le is csillapodtam. Bár még mindig nem tudom, hogy mi van és ez nagyon bosszant.

tódi

tódi24 2009.02.02. 14:41:03

szia takianti!

Szóval te nem értettél meg engem. Nekem egy üzlettárs kellene, mint weblapkészítő.
Lehet, hogy keresek is egyet.

szia:

tódi

svaleria 2009.02.02. 21:26:14

"A bátorító sorokat ide kérem, ügyvéd is jelentkezthet, és weblapkészítő is"

ügyvédet azt láttam LMP-ben :)

viccet félretéve ha google adsense-el akarsz meggazdagodni akkor irányzéknak mondhatom, hogy 15 042 oldalmegjelenés nálam 3,96 USD-t produkált két év alatt, ami szép eredmény, de csak 20 dolcsitól utalnak :)

takant 2009.02.03. 21:02:52

Tódi, akkor neked (ingyenes) tárhely kell, ahova saját készítésű honlapodat felteszed... Kezdd kicsiben! Le van védve az ötlet? :)

tódi24 2009.02.04. 14:41:52

Takianti!

Mit ajánlasz, mert a google holnapja most valahogy nem jön be?
A régi honlapom töröltem.
VAn egy tanulmányom is: A negatív kommunikáció kedvezőtlen hatsása Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődésére címmel. Szabad-e így? Lehet-e másként? Lesz-e másként? címmel. Igaz, hogy a befejezés még sántít. Meg át kellene egy két dolgot írni benne, de alapvetően jó. A versenyt, amire írtam lefújták még tavaly, aztán hiányzik a vége.
Azt is fel akarom tenni.
De már blogban is gondolkodtam.
Végülis csak írni akarok. De lehet, hogy úgy kellene, hogy a weblaphoz kapcsolok blogot.
Bár most éppen a büntető törvénykönyvet tanulmányozom. Elképzelhető, hogy nagy kakiban vagyok. De ezt már jeleztem.
Te még mindig külföldön vagy?

szia:
tódi

tódi24 2009.02.04. 14:47:07

TAkianti!

Most éppen a számítógépes bűncselekményeknél tartok.

szia:
tódi

tódi24 2009.02.04. 14:48:36

szia!

többek úgy gondolták, hogy használják a számgépem.

szia:

Jutka

tódi24 2009.02.04. 17:15:19

takianti!

Te nem vagy ügyvéd?

szia:

tódi

takant 2009.02.04. 20:17:24

Szia, nagyon nem vagyok ügyvéd és még egy kicsit külföldön vagyok. Magyart akarsz vagy külföldit? Pl. blogger.com (Google) vagy Yahoo-nak is van... Nekem tetszik a freeweb.hu és a G-portál
Meghackeltek? Milyen ügyvéd kellene?

tódi24 2009.02.04. 22:14:50

szia takianti!

Az ügyvédet hagyjuk. Így is sokat beszéltem már. Igazából szerintem büntetőjogi, emberjogi, szabadságjogi kellene. De nem beszélnék róla többet.
Ez aranyos, hogy nagyon nem vagy ügyvéd. Tehát akkor tökéletesen más területen mozogsz.
Na mindegy. Most próbálok kijönni a dolgaimból a legjobban, aztán majd megnézem az általad ajánlott odlalakat.

szia:

tódi

tódi24 2009.02.06. 16:07:13

szia vali!

Te a Schiffer Andrásra gondoltál mint jogászra? Nem is tudtam, hogy jogász.
Azért volt utána mosolypofi?
Pedig még beszéltem is vele telefonon. Megkérdezte, hogy mi a baj és tud-e segíteni. De én mondtam, hogy hosszú.
Egyébként körülbelül már látom, hogy mi történt velem.Bár már számos variációra gondoltam, de a mostani szerintem a legvalódibb, és a legelképzelhetőbb.
Illetve azt tudtam eddig is, hogy mi történt, csak azt nem mi volt a mozgató rugója a történéseknek. Bár még ez is csak egy variáció, de a mostani elég valószínű.
de egyszer majd tisztán látok.

Mendenesetre a korábban igért tanulmányaimat elküldöm az lmp-nek. Holnap elpostázom hátha hasznát veszitek.

szia:

Tódi

tódi24 2009.02.06. 16:11:42

Kedves Tisótzki István!

Nekem pont egy ilyen kellene az ötletgyáramhoz:
www.ahogyerzed.hu/
hogyan lehet egy ilyet csinálni?

Kedves István mond meg nekem!!!

szia:

Tódi

tódi24 2009.02.06. 17:39:16

szia vali!

Ja még annyit hozzáfűznék, hogy a TASZ jogászának a telcsiszámáért háborgattam az lmp-t.
Lehet, ha tudják, hogy tódi vagyok, a társadalmat, gazdaságot szenvedélyesen ostorozó, akkor nem is kaptam volna meg a schiffer andrás telcsiszámát :)

Igazából én maradok kívülálló, de szorítok azért nagyon nektek.

üdv:

tódi

svaleria 2009.02.06. 20:52:58

:O
Én nem tudtam hogy nem nyilvánvaló, hogy ki micsoda, mivel foglalkozik, foglalkozott, a választmányosoknak meg főleg fent van az önéletrajza.

tódi24 2009.02.06. 23:01:30

szia Vali!

Engem nem az érdekel, hogy kinek mi a szakmája, hanem mit akar és merre tart.
OV is jogász, hogy csak egy példát említsek.
Megmondom őszintén, hogy így önéletrajzot senkiről sem olvastam.
Sőt az elején, amikor még nem úgy gondoltam, hogy a legnagyobb pozitívum ebben a pártban, hogy próbálja magát függetleníteni a lakosság segítségvel a nagytőkétől addig láthattad, hogy nem kíméltem egyáltalán az lmp-t.

Ennek ellenére persze akkor is jónak tartottam, mint új politikai erőt.
Nem gondolnám, hogy ez egy blogon irogatásnál probléma lenne. Én rendszerint kommentáltam azokat amiket írtatok. Maga a párt azóta érdekel nagyon, amióta tapasztaltam, hogy milyen statisztikai adattá süllyeszti a tőke a politika által az embert. Eddig is tudtam, de hogy ez így működik álmomban sem gondoltam volna.

tódi

takant 2009.02.08. 21:29:09

Az én világomban az ilyen képviselőt visszahívják
www.origo.hu/itthon/20090207-nyitrai-zsolt-fideszes-kepviselo-es-a-magyar-dj-valogatott-egyutt.html
Ajánlom figyelmatekbe az esetet, hasznos lehet a kampányban... vagy ez negatív kampány lenne, lejárató? Nem hiszem

Buga_Jakab 2009.02.09. 20:05:49

T. Anti!

Élmény volt a képviselő úr az origós videón. Róla és barátairól még néhány fénykép meg idézet:
fideszfigyelo.blog.hu/2009/01/29/gyerek_13

Vigyázat! Kiskorúak csak vizsgázott DJ-k felügyeletével nézzék meg.

tódi24 2009.02.10. 13:16:55

szia jakab!

ismersz még?

Tódi

tódi24 2009.02.10. 13:17:08

szia jakab!

ismersz még?

Tódi

tódi24 2009.02.10. 13:17:37

szia jakab!

ismersz még?

Tódi

Buga_Jakab 2009.02.10. 16:46:36

@tódi24: Természetesen ... természetesen ... természetesen

... csak el voltam havazva (oly annyira, hogy már három hete nem néztem meg, ott szégyentelenkedik-e még a tarkamagyar.blog :).

No, meg nekem nem tetszett az a hatperces videó (alacsony volt az egy percre jutó gondolatok száma), de annyira tetszett itt mindenkinek, hogy megpróbáltam ezt a véleményt magamban tartani - látod, most sem sikerült. :(((

Reklám-ügyben persze nem én vagyok a mérvadó, ellenben erősen várom, hogy előjön-e az LMP egy komolyabb ökoadó-javaslattal, amire most itt a ritka alkalom.

Üdv: Jakab

Clevinger 2009.02.10. 16:47:12

Todi, van blog.hu-nak egy hasznos funkciója. Ha ez enbör rákoppint a blogger nevére, akkor megjelenik egy adatlap, ahol eddigi kommentjeit is elolvashatjuk egyben valamint PRIVÁT ÜZENETET is küldhetünk, pölö a Jakabanak, hogy ismer-e még. :)

tódi24 2009.02.12. 16:06:43

Clevinger!

Ok. Igazad van teljes mértékben. Bár azt sem tudom igazán, hogy itt miért ne lehetne megkérdezni.
Bár látom, hogy a megjegyzésed mellett mosolypofi van, tehát valószínűleg nem számonkérés volt :)
Kétszer meg csak abszolút véletlen vágtam be elhiheted.

szia:

tódi

Pálos Trend 2009.02.15. 16:44:43

…a ZSIDÓ TERROR árnyéka: CIGÁNY TERROR!

Tisztességes MAGYAR Széplelkek!

A cigányterror önmagában nem létezik.

A cigányterror és az összes rassz terrorja, kizárólag a világzsarnok zsidókhoz köthető, ugyanis a zsidó, mint a megtestesült fenevad festi, vetíti ki magából! -; kénye kedve szerint.

Esetünkben őshonos közösségekre, népekre, nemzetekre.


Ebből az árbockosárból a cigánybűnözésre nem is kell szemet vetnünk, mert az a cigányság egyik fő jellemzője.

Mint macsesznak az úszóhólyag „lopás”.

Ezzel nincs is baj, mert így az emberfi előre fel van készülve.

A probléma az öltönybe bújt hóhérokkal van.

Nos,
ezért elemi érdeke a halálos károkat okozó zsidráknak, hogy észvesztő, megtévesztő tüneteket produkáljon magán a gazdatesten, gazdatestben.


Magyarország haldoklik!


Hála a JÓISTENNEK azonban a szívét nem tudja megtámadni a zsidrák.

Ennek az ÁLDÁSNAK köszönheti még az életét, létét.

A diagnózis azonban: előrehaladott tüdő rák.

Mondhatnám azt is, hogy érezhetően az utolsókat szívjuk, de…

…de, mint minden betegség: FEJBEN DŐL EL!

Viszont az agynak azért ott, odabe; - kéne némi oxigén.

Némi.

Nem Sémi.


Úgyhogy igenis, szívjuk fel MAGUNKAT és fújjuk…!

Térden állva: ISTENEM, SEGÍTS!!!

tódi24 2009.02.16. 20:27:02

SZIASZTOK LEHETMÁSOK!

ÖRÜLÖK, HOGY EDDIG SEM VÁLASZOLTATOK NAGYON ARRA AMIKET ÍRTAM.
EZUTÁN IS HATÁROLÓDJATOK EL ATTÓL, HOGY VÁLASZOLTOK AZ ÍRÁSAIMRA.
SŐT EGY IDŐRE VISSZA IS VONULOK!

A TISZTESSÉGNEK GYŐZNI KELL, VAGY LEGALÁBB EL KELL VÉGRE INDULNI A POLITIKÁBAN.
HAJRÁ
SZORÍTOK ÉRTETEK, DE JELENLÉTEM EZEN A BLOGON NEM BIZTOS, HOGY SZOLGÁL BENNETEKET.

TÓDI

takant 2009.02.16. 21:14:50

Tódi, olyan veszélyes ember vagy egyesek szerint, h diszkreditálod/nád az LMP-t?

tódi24 2009.02.16. 21:51:47

szia takianti!

hát nem tudom, hogy mi van.
Én lennék a legbodogabb hidd el, ha tisztán láthatnék már. Remélem, hogy egyszer fogok is.
Mellesleg nem vagyok veszélyes.
Kis naiv fiatal nő vagyok. De a kommunikáció erejének a naiv fiatal nő is jó, főleg ha a politikusoknak vannak személyiségtorzulásai. A kezdő politikusoknak meg elképzelhető, hogy még több a személyiségtorzulása. A kommunikáció erejét lást prezentálva dundika által. Szerinted? Mi kell, hogy nagyot üssön valami: botrány. Halálfélelmében az ember pedig tök jó kis botrányos írásokat tud letenni az asztalra. Én már csak tudom. Bár ne tudnám.

Tódi

tódi24 2009.02.17. 06:29:39

SZIA TAKIANTI!

"Ebben a kommunikációs térben ugyanis a negatív kommuniáció által teremtett "adrenalin szint" növelő hatásmechanizmussal a politikai pártok szinte csak és kizárólag szavazatmaximalizálásra törekednek, míg a bulvársajtó a nézettségnövekedéssel járó profitnövekedést jelöli meg egyetlen értelmes célként. A kommunikáció ezen fajtái vagy az egyének szintjére bomlasztják a társadalmat, vagy pedig "adrenalin szint"növekedést gerjesztő mivoltukból kifolyólag haragban egyesítik azt. A negatív kommunikáció "minden realitástól elrugaszkodott negatív idealistává"(Weöres Sándor) redukálja az embereket. A negatív idealisták pedig reprodukálják magukat az új generációban. A kommunikációs tér mögött pedig mindeközben a tőke egyre inkább elnyomja, elnyomhatja a politikát, a politika rátehénkedik a társadalmomra, PSZICHOLÓGIÁVAL, KOMMUNIKÁCIÓVAL MANIPULÁLJA AZT. A társadalom pedig egy ilyen környezetben fejlődésképtelen, mely fejlődésképtelenség csökkenti vagy növeli, ám mindenféleképpen koncentrálja, globalizálja a tőkét. A globalizált tőke pedig újra közvetíti elvárásait a plitika felé. Egy ilyen erőtérben a fejlődés jelei még csíráikban kioltásra kerülnek, egy ilyen mértékben negatív kommunikációval manipulált társadalom cselekvésképtelenségében az eredmények rendszerint elvéreznek."

ÉN EGY POZITÍV IDEALISTA LENNÉK

TÓDI

tódi24 2009.02.17. 19:40:38

Szia takianti!

Látom nem írtál itt semmit.
lassan tisztul a kép.
És nem a politikusok személyiségtorzulásáról van szó.
Sokkal inkább talán az, hogy elképzelhető, hogy én nem tudok politikus lenni. A pozitív idealisták valahogy nem valóak oda.

szia:

tódi

tódi24 2009.02.17. 19:41:13

szia takianti!

megint én. Mindig tanul az ember.

szia:

tódi

tódi24 2009.02.21. 10:10:05

IDŐKÉRÉS!!!

majd jelentkezem.

sziasztok
addig irogassatok!!!
sokat és bölcseket!!!

tódi

palostrend · http://palostrend.hu 2009.03.14. 20:12:14

A FENEVAD BÉLYEGE!

JEGYZETEK MENÜPONTBAN A WWW.PALOSTREND.HU-N.

...csak, hogy tudd - hová is tartozol!

süti beállítások módosítása